Cijene na web stranici su informativnog karaktera, molimo da za konačnu/tačnu cijenuu i raspoloživost kontaktirate agenciju

PROGRAM PUTOVANJA

1. DAN, 29.12.2023. - Sarajevo, Zenica, Doboj
Polazak u večernjim satima iz Sarajeva ispred Zemaljskog muzeja. Vožnja autobusom preko Hrvatske, Slovenije sa usputnim zadržavanjima radi odmora grupe.

2. DAN, 30.12.2023. – Palmanova
U jutarnjim satima dolazak u PALMANOVU. Slobodno vrijeme za shopping. Smještaj grupe u hotel u poslijepodnevnim satima. Slobodno vrijeme za odmor i individualne aktivnosti. Noćenje.

3. DAN, 31.12.2023. –  Vicenza - Padova - Venecija
Doručak. U dogovoreno vrijeme sastanak putnika i fakultativno polazak do Vicenze - grada pod zaštitom UNESCO-a. Slijedi razgled grada: Teatro Olimpico - najstarije kazalište u zatvorenom prostoru, kojeg je projektirao slavni renesansni arhitekt Andrea Palladio, katedrala Santa Maria Annunciata, koju je također projektirao Palladio, Palazzo Chiericati, crkva San Lorenza... Polazak prema Padovi te obilazak starog grada: Sveučilište u Padovi i najstarije anatomsko kazalište na svijetu, bazilika sv. Antona, gradski trg Prato della Valle, te Piazze dei Signori gdje predlažemo pauzu za kavu ili ručak. Za sve koji žele više predlažemo odlazak do Giardini Giotto gdje se nalazi čuvena Capella degli Scrovegni s freskama Giotta. Povratak u hotel. U večernjim satima fakultativni polazak na razgledanje Venecije i doček Nove godine. Odlazak brodom do Venecije. Panoramsko razgledanje grada: Trg Sv.Marka, Duždeva palata, Bazilika Sv.Marka, kanal Grande, Ponte Rialto, Akademija… Slobodno vrijeme za individualni program. DOČEK NOVE 2024. GODINE na trgu. Povratak u hotel iza ponoći.Noćenje.

4. DAN, 01.01.2024. – Trst - Sarajevo
Doručak. Check out iz hotela. Vožnja do Trsta. Po dolasku kraća posjeta centru grada i slobodno vrijeme. Obilazak grada: Ponte Roso, San Antonio Nuovo, Sv. Spiridion, trg Ujedinjene Italije i slobodno vrijeme. Nastavak vožnje prema BiH. Dolazak na odredište u kasnim večernjim satima ili ranim jutarnjim satima narednog dana u zavisnosti od gužvi na graničnim prelazima.

 

CIJENA

Cijena aranžmana uključuje:
*Prijevoz modernim turističkim autobusima
*2 noćenja sa doručkom u hotelu 3* u okolini (regija Veneto, Lido di Jesolo...)
*Kompletnu organizaciju putovanja uz stručne vodiče tokom putovanja, za vrijeme boravka u Italiji kao i u toku realizacije svih planiranih posjeta ili u toku realizacije fakultativnih (neobaveznih) izleta
*Posjeta TRST i PALMANOVA

Cijena aranžmana ne uključuje:
*Fakultativne izlete, ulaznice za diskoteke i muzeje
*Putničko zdravstveno osiguranje (PZO) 2KM po osobi po danu
*Lokalna taksa (od 1 do 3 EUR po osobi po danu)
*Fakultativni obilazak Venecije i odlazak na doček  
*Fakultativni obilazak Padova+Vicenza