Cijene na web stranici su informativnog karaktera, molimo da za konačnu/tačnu cijenuu i raspoloživost kontaktirate agenciju

U Indijskom okeanu, južno od Indije, leži Šri Lanka, manje posjećen dio južne Azije.

Ovo idilično budističko ostrvo podsjeća na mjesto gdje je vrijeme stalo, gdje krave lutaju pašnjacima, drevni spomenici i hramovi se mogu naći skoro posvuda, a krševiti pejzaži su prirodno stanište mnogim i raznovrsnim životinjama, posebno slonovima.Velike istraživače privlače bujno zelenilo, mirisni začini i tropski način života. Neki su o tome napisali poglavlja, neki knjige, a neki nikada nisu ni otišli odatle nakon što su se zaljubili u ostrvo i njegova mnoga skrivena blaga. Dvije hiljade godina kulturne historije zabilježeno je na drevnim lokalitetima i hramovima, od kojih su neki sada na UNESCO-voj listi Svjetske baštine. Nedavna prošlost uključuje vladavinu Holanđana i Britanaca nad ovim suverenim ostrvom koje je kasnije steklo nezavisnost 1948.

 

PROGRAM PUTOVANJA

1.DAN BEOGRAD - ŠRI LANKA

Vrijeme polaska: 13:15 sati
Sastanak grupe NA AERODROMU "Nikola Tesla" dva sata prije leta. Check-in i obavljanje carinskih i pasoških formalnosti. Poljetanje za ŠRI LANKU u 13:15 sati, kompanija Flydubai (broj leta FZ1746/FZ547, presjedanje u Dubaiju).

2. DAN AERODROM - NEGOMBO

Vrijeme dolaska: 09:30 sati

Po dolasku u Kolombo na letu FZ547 (slijetanje oko 9:30 sati), dočekaće vas predstavnik lokalne agencije sa tradicionalnom dobrodošlicom Šri Lanke i organizovat će transfer do mjesta Negombo (oko 20 minuta vožnje). Popodnevni obilazak grada Negomba uključuje posjetu staroj rimokatoličkoj crkvi. Negombo je poznat kao mali Rim.

Negombo je veliki grad na zapadnoj obali Šri Lanke, smješten na ušću lagune Negombo u zapadnoj provinciji, udaljen 38 km od Kolomba preko autoputa Kolombo - Katunaiake. Negombo je jedan od glavnih komercijalnih centara u zemlji i administrativni centar Negombo divizije. U okviru divizijskog sekretarijata, Negombo ima oko 142.136 stanovnika. Poznat je po dugim pješčanim plažama i stoljetnoj ribarskoj industriji. Negombo ima veliku dvojezičnu (sinhalsku/tamilsku) populaciju, s jasnom rimokatoličkom većinom.

Negombo se nalazi na oko 2 metra iznad razine mora, a geografski krajolik Negomba je mješavina kopna i vode. Holandski kanal teče kroz srce grada. Laguna je jedna od najljepših znamenitosti Negomba, a u njoj živi preko 190 vrsta divljih životinja i mnogo ptica. Sjevernu granicu grada čini rijeka Ma Oja koja se ulijeva u Indijski ocean. Negombo karakterizira tropska kišna klima prema Köppenovoj klasifikaciji klime.

Uživajte u večeri dobrodošlice u hotelu - za večeru će biti poslužena čaša vina ili piva.

Večera i noćenje u hotelu Goldi Sands Hotel **** (Deluxe soba - polupansion).

3. DAN NEGOMBO - PINNAWELA - DAMBULLA

Doručak će biti poslužen u hotelu u ranim jutarnjim satima (7 sati). Nakon toga, slijedi posjeta Millennium Elephant Fondaciji u Pinnaveli (oko 2 sata i 15 minuta vožnje).

Millennium Elephant Foundation (MEF) je obiteljska nevladina organizacija (NVO) posvećena poboljšanju dobrobiti domaćih slonova diljem Šri Lanke. MEF je osnovan 1999. godine u spomen na Sama Samarasinghea. Dobrotvorni broj 457. MEF pruža i financira brigu, medicinske tretmane, hranu, plaće i operativne troškove dobrotvorne organizacije, te ima dežurnu mobilnu veterinarsku jedinicu koja putuje zemljom i liječi bolesne slonove kojima je potrebna pomoć. MEF se oslanja na prihode od volontera i turizma kako bi nastavio važan rad koji obavlja za ove nježne divove.

Tu je i nova i ekskluzivna Elephant Walk Experience, alternativa jahanju slonova za turiste. To je etičko, blisko i osobno iskustvo jedinstveno za MEF. Pruža najinteraktivniji i najugodniji način da se upoznaju domaći slonovi na Šri Lanci. Uživajte u iskustvu šetnje s slonovima.

Uključuje: obilazak muzeja, 45-minutnu šetnju s slonom, kupanje slonova, hranjenje slonova, posjetu tvornici papira Elephant Dung i ručak u Colonial House restoranu (naručuje se s jelovnika). Cijena ulaznice je uključena.

Nakon toga, nastavljamo putem do Kulturnog trokuta i posjećujemo Dambulla pećinski hram (oko 2 sata vožnje).

Dambulla pećinski hram je ogromna izolirana stijena visoka 500 stopa i opsegom od jedne milje oko podnožja. Ovdje se nalazi poznati stijenski hram koji datira iz prvog stoljeća prije nove ere. Pećine Dambulla su služile kao utočište za kralja Valagambu tijekom njegovih 14 godina izgnanstva iz Anuradapurie. Kada je ponovno preuzeo prijestolje, izgradio je najgrandioznije stijenske hramove na otoku. U prvoj pećini nalazi se ležeća slika Bude dug 47 stopa, izrezana iz stijene. Slike božanstava povezanih s budizmom nalaze se posvuda. Freske na zidovima i stropu najstarije su ovdje, ali su obnovljene u razdoblju Kandija. U Drugoj pećini, najboljoj i najvećoj od svih, nalazi se 150 statua Bude prirodne veličine u različitim položajima, zajedno s nekoliko statua bogova i kraljeva. (Cijena ulaznice je uključena).

Večera i noćenje u Amaya Lake hotelu **** (Standardna vila - polupansion)

4. DAN DAMBULLA - SIGIRIYA - HIRIWADUNNA - DAMBULLA

Doručak će biti poslužen u hotelu. Nakon doručka, krenut ćete u osvajanje tvrđave Sigiriya Rock.

Tvrđava Sigiriya, poznata i kao "Tvrđava na nebu", nalazi se na stijeni i dio je svjetske baštine. Izgrađena je u 5. stoljeću i smatra se jednim od najfascinantnijih mjesta na otoku. Također je poznata kao "Lavlja stijena" zbog ogromnog lavlje prikaza koji je stajao na ulazu u palaču na vrhu 600 metara visoke stijene. Na vrhu se nalaze temelji Kraljevske palače, vodeni rezervoari i ostale građevine, dok su stražarnice smještene na rubovima. Na jednom od stepenica nalazi se jedini preživjeli primjer drevne sinhalske sekularne slikarije u obliku fresaka s prikazom 21 djevojke u prirodnoj veličini koje i danas zrače svojim originalnim bojama. Vodene vrtove, fontane, ljetnikovce, bazene i pećine unutar kompleksa treba obavezno posjetiti (ulaznica je uključena). Na putu prema dolje, možete se osvježiti pićem ukusnog King kokosa.

Kraljevski kokos (Cocos nucifera) je vrsta kokosa koja potječe sa Šri Lanke, gdje je poznata kao Thambili. Ima slađi okus od običnog kokosa, a postoji nekoliko podvrsta kraljevskog kokosa, najčešća je "crvena patuljasta" (Kaha naprstak, poznata i kao Gon thambili). Druga sorta je "ran tambili", manja sorta koja ima oko četrdeset plodova. Drvo kraljevskog kokosa je niže od običnog kokosa i obično raste divlje u mnogim dijelovima zemlje. Voda kraljevskog kokosa također se koristi u ajurvedi.

Nakon osvajanja Sigiriya Rock, putujemo do sela Hirivaduna gdje ćemo se susresti s lokalnim stanovništvom i doživjeti život u selu Šri Lanke. "Hirivaduna Village Trek" je dio osnovnog programa koji podržava lokalne zajednice pružanjem mogućnosti za samozapošljavanje i partnerstva. Hirivaduna je selo s oko 2500 stanovnika (cijena je uključena).

Iskusite vožnju volovskom zapregom i opušteni safari katamaranom na jezeru Hirivaduna. Nakon toga, uživajte u tradicionalnom ručku koji su pripremile seljanke i domaćini u lokalnom domaćinstvu. Demonstrirat će vam tradicionalnu metodu kuhanja u kojoj možete i sami sudjelovati. Tipičan seoski ručak bit će poslužen u glinenim posudama na listu lotosa, uz podršku ravne trske.

Ručak uključuje: rižu sa šest autentičnih curryja, papadam, prženu jezersku ribu i zelenu salatu. Desert: sezonsko voće/sir s curkom ili medom. Boca mineralne vode.

Popodne se vraćamo u hotel i odmorite se.

Večera i noćenje u hotelu Amaya Lake **** (Standardna vila - polupansion).

5. DAN DAMBULLA - MATALE - KANDY

Doručak će biti poslužen u hotelu. Nakon doručka, slijedi posjeta bašti začina u Mataleu (oko 1 sat i 45 minuta vožnje).

Vrtovi začina u Mataleu su mjesto gdje ćete doživjeti bogatstvo mirisa, okusa i ljekovitih svojstava začina koji su obilježili i proslavili Šri Lanku. Prošetajte kroz mirisno zelenilo i kardamomove šume pod hladom ogromnih tropskih stabala i oživite svoj osjet mirisa. Možete osjetiti i naučiti o muškatnom oraščiću, papru, klinčiću, curryju, cimetu i mnogim drugim začinima u Mataleu, te doživjeti bogatstvo šrilankanske kuhinje i tradicionalnih ajurvedskih terapija.

Budite oprezni prilikom kupovine: Imajte na umu da se cijene biljnih lijekova, masti, kreme za tijelo i drugih proizvoda od začina mogu znatno razlikovati. Kupujte prema vlastitom nahođenju i pregovarajte o cijeni prije kupovine. Preračunajte cijene u vašu lokalnu valutu kako biste procijenili vrijednost proizvoda.

Nakon posjete bašti začina, putovat ćemo prema Kandiju preko Matalea (1 sat vožnje).

Po dolasku u Kandiju, uživat ćemo u razgledavanju grada Kandija Tuk Tukom (oko 1 sat vožnje) i šetnji gradom Kandi.

Kandy je glavni grad centralnih brda Šri Lanke i također je dio svjetske baštine. Bio je posljednje uporište singalskih kraljeva tijekom portugalske, nizozemske i britanske vladavine te je konačno predan Britancima 1815. godine. Za budiste Šri Lanke i budiste diljem svijeta, Kandy je jedno od najsvetijih mjesta jer je dom "Dalada Maligave" - hrama Svetoga zuba, gdje se čuva relikvija Gospodina Buddhe. U blizini su ostaci Kraljevske palače (Maha Vasala), Palače kraljica (Palace Vasala) - sada pretvorene u Narodni muzej, Meda Vasala - mjesto boravka drugih bliskih članova kraljevske obitelji, Dvorana za publiku, Nata Devala i Višnu Devala. Pored jezera se nalazi Paviljon za kupanje (Ulpenge), a u središtu jezera je otok poznat kao Kiri samudraia (Mliječni bijeli ocean), koji su kraljevi koristili kao ljetnikovac. Danas je Kandy središte budizma, umjetnosti, zanata, plesa, glazbe i kulture. Posjetitelji mogu uživati u kulturnim izvedbama koje prikazuju ove plesove i glazbu na dnevnim kulturnim predstavama koje se održavaju na nekoliko mjesta u gradu.

U 17:00 sati možete prisustvovati kulturnom programu koji prikazuje autentično nematerijalno nasljeđe Šri Lanke kroz umjetnost, ples i dragocjene rituale lokalne kulture. Ti plesovi se izvode na lokalnim ceremonijama i ritualima uz korištenje bubnjeva i jedinstvenih kostima za svako područje. Među atrakcijama su plesovi koji prikazuju veličanstvenu šetnju slonova, živopisno izvođenje pauna i mistične pokrete kobre (ulaznica je uključena). Nakon kulturnog plesa, prisustvovat ćemo tradicionalnoj Tevinoj ceremoniji u Hramu relikvije Svetog zuba. Svakodnevni rituali koji se izvode za relikviju Svetog zuba nazivaju se "Theva" ili službe i podijeljene su u tri dijela: jutarnje, popodnevne i večernje službe. Večernja služba počinje oko 18:30 sati i traje do 19:15 sati. Tijekom večernje službe, uklanjaju se uvelo cvijeće i pruža se svježe cvije

ćuće. Tijekom ceremonije, ponudit će se sokovi Gospodina Buddhe i drugi darovi. Šećer, šukari (tradiconalna slatka poslastica) i slatki sok od palminog drveta Kitul ili "Althelijja" bit će ponuđeni u tri male čašice, dok će med, đumbirov sok i ghee (prečišćeni maslac) biti ponuđeni u zlatnim i srebrnim posudama. Postoje dvije ponude "Gilanpasa", prva i druga. Druga ponuda "Gilanpasa" započela je tijekom vladavine kralja Keerthi Sri Rajasinghe (ulaznica za Hram relikvije Svetog zuba je uključena).

Nakon kulturnog programa, vraćamo se u hotel.

Večera i noćenje u hotelu Amaya Lake **** (Standardna vila - polupansion).

6. DAN KANDY - UDAWATTAKELLE - GIRIGAMA - KANDY

Doručak će biti poslužen u hotelu. Nakon doručka, uputit ćemo se na stazu Kodimale, najvišu točku u rezervatu Udawatta Kele. Ulaznice za rezervat Udawatta Kele su uključene u program.

Šumski rezervat Udawatta Kele, često nazivan i Udawattakele, je povijesni šumski rezervat smješten na brdu u gradu Kandy. Zauzima površinu od 104 hektara (257 hektara). U vrijeme Kandyjskog kraljevstva, Udawatta Kele je bio poznat kao "Uda Vasala Vatta" na singaleskom jeziku, što znači "vrt iznad kraljevske palače". Ovaj rezervat je poznat po bogatom ornitološkom svijetu, posebno raznolikosti ptica. Također je dom velikom broju biljnih vrsta, uključujući lijanovke, grmlje i drveće. Ovdje se mogu susresti brojne vrste malih i srednje velikih sisavaca karakterističnih za Šri Lanku. Mogu se primijetiti i razne vrste zmija i drugih gmazova. Udawatta Kele je proglašen šumskim rezervatom 1856. godine, a stanište je postalo rezervat 1938. godine. Unutar rezervata nalaze se i brojni budistički hramovi i meditacijski centri.

Udawatta Kele je poznato kao mjesto za promatranje ptica. Zabilježeno je oko 80 vrsta ptica u ovom svetištu. Među endemskim vrstama ptica nalaze se Lajardov papagaj, žutočeli barbet, smeđeglavi bulbul i šrilankanski viseći papagaj. Povremeno se može uočiti i rijedak obični treptajni vodenjak na jezeru. Često se susreću i ptice poput obične brdske mmine, zlatoglave lišćarke, plavokrilne lišćarke, mramorne golubice, smaragdne golubice, tikeline plave muholovke, bijelog grmuša, grimiznog barbeta, smeđeglavog zmijara i smeđeglave riblje sove koje se čuju u šumi.

Popodne ćemo posjetiti plantažu i tvornicu čaja Giragama.

Nakon povratka u kasnim popodnevnim satima, moći ćete se odmoriti.

Večera i noćenje bit će organizirani u hotelu Amaya Hills **** (Deluxe soba - polupansion).

7. DAN KANDY - NUWARA ELIYA

Doručak će biti poslužen u hotelu. Nakon doručka, odjavljujemo se iz hotela i upućujemo se prema željezničkoj stanici Kandy kako bismo se ukrcali na voz za Nanu Oya. Očekuje nas četverosatno nezaboravno putovanje kroz predivne krajolike!

Ovo putovanje nije samo turistička atrakcija, već i svakodnevni život za ljude Šri Lanke. Proći ćemo kroz bujne zelene brežuljke koji će nas oduševiti. Voz će nas odvesti visoko u planine, kroz gustu šumu i slikovita polja zelenog čaja, preko mostova, kroz tunele, lokalna sela i pokraj nasmejanih lica. Ako pažljivo pogledate, primijetit ćete šareno odevene žene koje podižu glave među poljima čaja dok obavljaju svoj posao. Stanice su stare, a vozovi još stariji, ali to samo dodaje šarm putovanju.

Po dolasku u Nanu Oya, nastavljamo do grada Nuwara Eliya, što će nam oduzeti oko 30 minuta vožnje.

Nuwara Eliya se često naziva "mala Engleska" Šri Lanke i smještena je u predivnom okruženju planina, dolina, vodopada i plantaža čaja. Ovo je jedno od najhladnijih mjesta na otoku, ali ima atmosferu engleskog proljetnog dana, iako temperature padaju noću. Na svakom koraku u Nuwara Eliyi možete vidjeti tragove britanskog utjecaja, kuće koje nalikuju seoskim vikendicama ili vila u stilu kraljice Anne. Posjetite Victoria Park u Nuwara Eliyi.

Victoria Park u Nuwara Eliyi dobio je ime po 60. jubilarnom krunisanju kraljice Viktorije 1897. godine. Park se prostire na 27 hektara, a oko 90% biljnih vrsta su egzotične vrste. Nanu Oya koja teče kroz park i nekoliko jezera u njemu doprinose njegovoj ljepoti. U parku možete vidjeti mnoge rijetke vrste ptica. Ovo je jedan od najljepših i najbolje održavanih gradskih parkova u zemlji, a šetnja njegovim stazama i uživanje u njegovim njegovanim travnjacima pružit će vam zadovoljstvo.

Nakon toga, prošetajte oko jezera Gregory i doživite hladno vrijeme na Šri Lanci. Jezero Gregory je rezervoar u brdskom gradu Nuwara Eliya. Jezero je izgrađeno od strane guvernera Williama Gregorya između 1872. i 1877. godine. Park u blizini jezera nudi razne aktivnosti poput vožnje pedalina, vožnje labudovim čamcima, jahanja ponija i još mnogo toga. Oko jezera se nalazi biciklistička staza, a park ima dobro održavane staze za šetanje. Možete prošetati duž 5 km staze koja okružuje jezero, a mnogo cvijeća između staza dodaje poseban šarm parku. Također se nalaze i mali restorani duž jedne strane parka.

Večera i noćenje bit će organizirani u hotelu Araliya Green Hills **** (Deluxe soba - polupansion).

8. DAN NUWARA ELIYA - YALA

Doručak će biti poslužen u hotelu. Nakon doručka, odjavljujemo se iz hotela i nastavljamo putovanje prema Yali (ili Yala), što će trajati otprilike 4 sata i 30 minuta. Na putu prema Yali, zastajemo kod vodopada Ravana.

Vodopadi Ravana dobili su ime po legendarnom kralju Ravani, što je povezano s poznatim indijskim epom Ramayana. Prema legendi, kaže se da je Ravana (koji je u to vrijeme bio kralj Šri Lanke) oteo princezu Sita i sakrio je u pećinama iza ovog vodopada, koji je sada poznat kao Ravana Ella pećina. Razlog za otmicu navodi se kao osveta za odrezanje nosa njegovoj sestri Surpanaki (koja je bila zaljubljena u Ramu, muža Site) i njegovom bratu Lakshmanu. U to vrijeme pećina je bila okružena gustim šumama. Vjeruje se da se Ramina kraljica kupala u bazenu koji je akumulirao vodu koja je padala sa ovog vodopada. Vjeruje se da je Ravana ovdje igrao Ravanaha.

Nakon toga, nastavljamo prema Yali i krećemo na džip safari!

Yala je najpoznatiji nacionalni park na Šri Lanci. Svojom ukupnom površinom od 1268 četvornih kilometara šikara, svijetlih šuma, travnatih ravnica i bujnih laguna, park je vrlo bogat divljim životinjama i gotovo ste sigurni da ćete sresti slonove, krokodile, bivole i majmune. Vrhunac uspješnog safarija u Yali je prizor šrilankanskog leoparda, vrlo izuzetne, ali impozantne životinje.

Večera i noćenje bit će organizirani u hotelu Elephant Reach Hotel ***+ (Superior soba - polupansion).

9. DAN YALA - BENTOTA

Nakon doručka, slijedi odjava iz hotela i nastavljamo putovanje prema Bentoti, što će trajati otprilike 3 i pol sata. Na putu prema Bentoti, zastajemo u ribarskom selu Veligama, poznatom po ribarima na štulama.

U ribarskom selu Veligama, možete vidjeti seoske ribare kako koriste jedinstvenu tehniku ribolova na štulama. Balansirajući na štapovima visokim od 20 do 50 metara, ribari izbacuju mreže u plitkim vodama. Ovo je prilika da razgovarate s ribarima i saznate više o njihovoj tradicionalnoj tehnici ribolova. Ako želite, možete i sami isprobati pecanje na štulama. Preporučuje se da ponesete dodatnu odjeću kako biste se zaštitili od mogućeg prskanja vode.

Nastavljamo put do Gallea, povijesnog dragulja Šri Lanke, koji je predivan za istraživanje pješice. U Galleu možete istražiti stare trgovačke luke s impozantnim holandsko-kolonijalnim zgradama, drevnim džamijama i crkvama, velikim vilama i muzejima. Posebno je zanimljiva stara holandska tvrđava koja je dio UNESCO-ove svjetske baštine. Prošećite kroz stari grad i pronađite ugledne restorane i kafiće u kojima možete uživati. Obala plaže u Galleu nudi priliku za opuštanje uz morski povjetarac i predivno plavo more.

Nakon posjeta holandskoj tvrđavi u Galleu, nastavljamo putovanje do fabrike i muzeja maski u Ambalangodi.

U muzeju i fabrici maski u Ambalangodi možete vidjeti dvije cjelovite kolekcije maski koje se koriste u Sanni Yakuma ritualu i Kolam Danceu. Ovdje su izloženi i primitivni alati koji se koriste za izradu ovih maski. Muzej također ima malu biblioteku i radionicu maski. Možete saznati kako umjetnici stvaraju ove maske rezanjem drveta i koristeći tradicionalne boje. Možete kupiti nekoliko maski kao suvenire ili neobojene maske kako biste izrazili svoju kreativnost.

Nakon posjeta muzeju maski, idemo do mrijestilišta kornjača u Kosgodiju.

Mrijestilište kornjača u Kosgodiju je centar za zaštitu kornjača koji se bavi uzgojem mladih kornjača i njihovim puštanjem u more kako bi se očuvala ova ugrožena vrsta. Posjetom mrijestilištu imat ćete priliku svjedočiti procesu mrijesta i izlijevanja kornjača te pratiti njihov put od kopna do mora. Ovo je jedinstveno i zanimljivo iskustvo na Šri Lanci.

Večera i noćenje bit će organizirani u hotelu EKHO Surf Bentota (Deluxe soba - polupansion).

10. DAN BENTOTA

Nakon doručka, imate slobodno vrijeme u hotelu ili možete organizovati sopstvene aktivnosti.

Opciono, možete se odlučiti za jednodnevni izlet do rijeke Madu (Madu Ganga) uz dodatnu naknadu. Rijeka Madu je popularna laguna koja se nalazi u blizini grada Balapitiya, otprilike 80 km udaljenog od Colomba. Možete uživati u vožnji brodom po Madu Ganga i istražiti njen močvarni ekosistem s estuarijem i mangrovima. Također možete posjetiti jedno od mjesta za "terapiju ribama", gdje možete uroniti noge u rezervoare s ribama koje će vas "masirati".

Tijekom izleta, posjetit ćemo i Cinnamon Island (Otok cimeta). Ovo je popularna atrakcija u blizini Balapitiye, gdje se nalazi drevna plantaža cimeta koju već generacijama vodi jedna obitelj. Ovdje možete naučiti o procesu obrade cimeta za različite svrhe. Preporučuje se obilazak otoka dok uživate u brodskom safariju.

Nakon povratka s izleta, večerat ćete i provesti noć u hotelu EKHO Surf Bentota (Deluxe soba - polupansion).

11. DAN BENTOTA

Nakon doručka slobodno vrijeme u hotelu.
Večera i noćenje u EKHO Surf Bentota (Deluxe room – Half Board).

12. DAN BENTOTA

Nakon doručka, imate slobodno vrijeme u hotelu za opuštanje i uživanje u svojim aktivnostima.

U večernjim satima, priređuje se oproštajna večera koja uključuje morsku hranu (izuzev jastoga) i pratnju Calipso benda od tri člana. Moći ćete uživati u ukusnoj hrani s morskim plodovima i istovremeno slušati izvedbu benda koji će vam pružiti ugodnu atmosferu. Za večeru će vam biti poslužena čaša vina ili jedno pivo po vašem izboru.

Nakon večere, noćenje u hotelu EKHO Surf Bentota (Deluxe soba - polupansion).

13. DAN BENTOTA - AERODROM

Nakon doručka, imate slobodno vrijeme do standardnog vremena odjave iz hotela, koje je obično oko 12:00 časova. Možete iskoristiti ovo vrijeme da se opustite u hotelu, uživate u pogledu na plažu ili obavite poslednje kupovine suvenira.

14. DAN KOLOMBO - BEOGRADA

Let FZ570/FZ1745 planiran je za 01:55h, a dolazak u Beograd je predviđen u 12:15h po lokalnom vremenu.
Preporučljivo je da se pre polaska na aerodrom uverite da imate sve svoje putne dokumente, kao i da se pridržavate svih vremenskih i bezbednosnih uputstava.

 

 

CIJENA

CIJENA UKLJUČUJE:
 
 • Meet & Greet usluga na aerodromu sa transferom do hotela
 • Transfer klimatizovanim autobusom sa vodičem koji govori engleski na relaciji aerodrom – hotel I hotel – aerodrom
 • Povratna avio karta FlyDubai na relaciji Beograd - Dubai - Kolombo - Dubai - Beograd (prtljag do 20kg i ručni prtljag do 7kg po osobi; sa obrokom tokom leta)
 • Aerodromske takse
 • Večera dobrodošlice koja uključuje čašu vina ili piva
 • Vodič agencije 
 • Hotelski smještaj u navedenim hotelima na bazi pomenutih obroka
 • Prevoz klimatizovanim autobusom sa nacionalnim vodičem koji govori engleski od 2. do 9. dana
 • Ulaznice u Fondaciju milenijumskih slonova, pećinski hram Dambula, tvrđavu Sigirija na stijeni, Drevno nalazište Polonnaruva, Kulturnu plesnu predstavu u Kandiju, Hram svetog zuba, Udavatakele, Viktorijin park u Nuvara Eliji, Gregorijevo jezero, samo Nacionalni park Jala
 • Trekking selom Hirivaduna
 • Obilazak grada Kandija Tuk Tukom
 • Vožnja vozom od Kandija do Nanu Oje
 • Iznajmljivanje džipa u Nacionalnom parku Iala
 • Razgledanje kao što je navedeno u planu puta
 • Oproštajna večera uključujući morsku hranu (bez jastoga) sa bendom. Za večeru će biti obezbeđena čaša vina ili piva
 
CIJENA NE UKLJUČUJE:
 
 • Individualne troškove
 • Obroci koji nisu navedeni u programu
 • Dozvole za kameru i video
 • Takse za vizu
 • Svi ostali troškovi
 • Fakultativne izlete

 

SMJEŠTAJ

GOLDI SANDS 4*

https://www.goldisands.com/ - DELUXE ROOM POLUPANSION

 

NAPOMENA - ovo nije jedini hotel u kojim ćete boraviti. Boravak je još u hotelima :

AMAYA LAKE standard villa polupansion - https://www.amayaresorts.com/amayalake/

AMAYA HILLS deluxe room polupansion - https://www.amayaresorts.com/amayahills/

ARALIYA GREEN HILLS deluxe room polupansion - https://www.araliyaresorts.com/

ELEPHANT REACH HOTEL superior room polupansion - http://www.elephantreach.com/about/default.aspx

EKHO SURF deluxe room polupansion - https://www.ekhohotels.com/ekhosurf/

 

 

 

 

GALERIJA