Cijene na web stranici su informativnog karaktera, molimo da za konačnu/tačnu cijenuu i raspoloživost kontaktirate agenciju

PROGRAM PUTOVANJA

1.DAN SARAJEVO -DUBAI

Sastanak na aerodromu Sarajevo prema unaprijed dogovorenom terminu. Prijava i polazak na našu sljedeću avanturu sa redovnim letom Fly Dubai na relaciji Sarajevo-Dubai u 14:20h. Pauzu ćemo iskoristiti za mali odmor, osvježenje, kafu i lagani obrok, nakon čega krećemo u Male, glavni grad zemlje smješten u arhipelagu od 1200 malih otoka - Maldiva.

2.DAN DUBAI-MALE

Dolazak na međunarodni aerodrom Velana u Maleu u 07:15h. Transfer gliserom od aerodromskog ostrva do ostrva Maafushi, gdje se nalazi naš hotel - Arena Beach Hotel 4****. Smještaj.Slobodno vrijeme i noćenje.

3-8 DAN ARENA BEACH HOTEL-OTOK MAFFUSHI

Svaki dan započinjemo doručkom koji će nam dati novu energiju. Ponudit ćemo vam razne dodatne izlete kako bi svaki dan na Maldivima bio drugačiji i zanimljiv. Imaćemo cjelodnevne posjete nekim od najpoznatijih i najljepših ljetovališta. Ovo su rajska mjesta sa kojima svi povezuju Maldive - ostrva sa vodenim bungalovima koji se nalaze iznad prozirne tirkiznoplave vode, ispod kojih se nalaze šareni grebeni, duge i prelijepe pješčane plaže, nad kojima se slikovito nadvijaju palme, kao sa razglednice. Odmarališta su poznata po svom luksuzu i tokom naših jednodnevnih posjeta moći ćemo da ih dodirnemo. Tamo ćemo imati priliku da probamo razne domaće i međunarodne gozbe tokom ručka na bazi švedskog stola, i uživajući u prekrasnom pogledu u hladovini palme, pićemo razna pića, uključujući i alkoholna, koja su inače zabranjena na drugim ostrvima Maldiva. U nekima od njih imaćemo priliku da se opustimo u bazenu koji se nalazi među palmama, na metrima od okeana ili da posmatramo atraktivno hranjenje ajkula. Svako naselje ima svoj šarm i ljepotu!

Naredni dan ćemo se u potpunosti prepustiti drugoj stvari po kojoj su Maldivi tako poznati - fantastičnom Persteru i pristupačnom vodenom svijetu. Obići ćemo nekoliko prekrasnih koraljnih grebena, gdje ćemo se kupati i roniti sa potrebnom opremom - snorkelingom. Čak i neplivači moći će se prevesti u prelijepo carstvo tropskih riba jarkih boja koje će plivati pored vas, a uz malo sreće vidjet ćemo kornjače, hobotnice, raže, pa čak i male grebenske ajkule (koje nisu opasne ). U podne ćemo se zaustaviti na pješčanom otoku usred plave vode i tamo ručati.

Imati ćemo dan da provedemo na još jednom ostrvu sa lokalnim stanovništvom, koje je poznato po dugom dijelu pijeska, kristalno čistoj vodi i mogućnosti jeftinih vodenih atrakcija - kada ćete još moći na jet ski na Maldivima?

Mnogo različitih aktivnosti - za svakog ponešto...

Oni koji žele imaće priliku da odu do mjesta gdje najveće ribe -ajkule - prolaze i plivaju sa njima. Ako ima ljubitelja ribolova, postoji opcija za jutarnji ili noćni ribolov. Naravno, oni koji žele zaroniti dublje moći će iskoristiti prednosti naših ronilačkih ronjenja među morskim svijetom.

Svaki od dana imat ćete mogućnost boravka na otoku i slobodnog vremena za plažu, ronjenje i opuštanje. A uveče ćemo naći i načine da se zabavimo, kako samo mi možemo!

9. DAN MALE -DUBAI

Doručak. Check out iz hotel. Transfer do aerodroma u Maleu, odakle letimo za Sarajevo preko Dubai-a u 23:30h.

10. DAN
Kraj našeg putovanja. Dolazak na aerodrom u Sarajevu 13:20h.UVJETI PUTOVANJA

Cijena uključuje

• Avio karta Sarajevo – Dubai – Male – Dubai – Sarajevo sa redovnim letom FLY DUBAI uključujući aerodromske takse

• Predani prtljag do 20 KG i ručni prtljag do 7 KG za let Fly Dubai

Transfer motornim čamcem aerodrom – hotel – aerodrom 

• 7 noćenja na bazi izabrane usluge u hotelu u tipu sobe koje odaberete

• Lokalni turistički vodič tokom izleta 

 

Cijena ne uključuje

• Doplata za večeru 290 KM za cijeli boravak (Hotel Arena Beach)

• Doplata za smještaj u jednokrevetnoj sobi 750 KM za cijeli boravak (hotel Arena Beach)

• Troškovi lične prirode

• Putno zdravstveno osiguranje 3 KM po danu

• Fakultativni izletiTERMINI ,CIJENE I VRSTE SOBA

TERMINI POLASKA HOTEL  VRSTA SOBE 1 BROJ LEŽAJA 2 VRSTA SOBE 2 BROJ LEŽAJA 2 CIJENA1 CIJENA 2
28.09-07.10.2024
Hotel Arena Beach 4*

Dvokrevetna deluxe soba - balkon/more

Dvokrevetna premium soba hotel Arena Beach 4*

2799 KM 2899 KM
19.10-28.10.2024
Hotel Arena Beach 4*

Dvokrevetna deluxe soba - balkon/more

Dvokrevetna premium soba hotel Arena Beach 4*

2799 KM 2899 KM
09.11-18.11.2024
Hotel Arena Beach 4*

Dvokrevetna deluxe soba - balkon/more

Dvokrevetna premium soba hotel Arena Beach 4*

2799 KM 2899 KM
23.11-02.12.2024
Hotel Arena Beach 4*

Dvokrevetna deluxe soba - balkon/more

Dvokrevetna premium soba hotel Arena Beach 4*

2899 KM 2999 KM