Cijene na web stranici su informativnog karaktera, molimo da za konačnu/tačnu cijenuu i raspoloživost kontaktirate agenciju

ISTANBUL + BODRUM

TERMIN:

12.06. - 19.06.2023.

NOĆENJE SA DORUČKOM / 7 NOĆENJA

CIJENA PO OSOBI / RANI BOOKIN:

RANI BOOKING CIJENA DO 28.2:

1.339,00 KM/osoba (Armonia Holiday Village 5* AI+)
1.349,00 KM/osoba (Forever Club 4* AI)
1.379,00 KM/osoba (Parkim Ayaz 4* AI)
1.479,00 KM/osoba (Kairaba Bodrum Imperial 5* UAI)
Cijena paket aranžmana za rezervacije nakon 28.02. uvećava se minimum za 100,00 KM po osobi.

Kapadokija – fotografije ovog mjesta obišle su cijeli svijet! Destinacija koju svi ljubitelji putovanja imaju na svojoj listi želja! U čemu se krije magija čudesnih stijena u obliku vilinskih dimnjaka i zašto Kapadokija u prijevodu znači zemlja lijepih konja? – sada je idealna prilika da saznate. Smještena je između tri ugašena vulkana čije je ispuštanje lave sa jakim vjetrovima i obilnim kišama kroz nekoliko miliona godina stvorilo jedistveni pejzaž. Ova regija bogata historijom nudi puno više od vožnje balonom. Od čudesnih geografskih formacija koje su ustvari crkve isklesane u stijenama, do „cave“ smještaja u pravim pećinama, ovdje ćete svjedočiti životu kao u bajci.

PROGRAM PUTOVANJA:

1. DAN, 12.06.2023. (PONEDJELJAK), SARAJEVO – ISTANBUL
Okupljanje na Sarajevskom aerodromu 2 sata prije leta (09:00h). Prijava na let za Istanbul u 11:00h sa dolaskom u Istanbul u 13.50h. Slijedi pasoška i carinska kontrola i transfer do hotela. Smještaj u hotel. Slobodno vrijeme. Noćenje.

2. DAN, 13.06.2023. (UTORAK), ISTANBUL
Nakon doručka slijedi fakultativni pješački obilazak starog dijela grada: Hipodrom sa njemačkom fontanom, egipatskim obeliskom i zmijskim stubom, Sultan Ahmetova džamija - Plava džamija, Topkapi palata (ulazak uz doplatu), Aja Sofija... Nakon obilaska prvorazrednih građevina u oblasti Sultanahmet, odlazimo do čuvene Kapali čaršije, najveće pijace na svijetu gdje se u ukupno 65 ulica nalazi čak 4000 radnji! Slobodno vrijeme za kupovinu. U popodnevnim satima slijedi odlazak na fakultativno krstarenje Bosforom tokom kojeg ćemo sa broda vidjeti: Zlatni Rog - najljepši dio Istanbula, Galata most i Galata kulu, džamiju Selimija, Dolmabahče palatu - posljednje sjedište sultana, Bešiktaš, kvart Ortakoj, Arnavutkoy, Rumeli Hisar - čuvenu vizantijsku tvrđavu, Jedi Kule (sedam kula), Djevojačku kulu.. Povratak u hotel. Slobodno vrijeme. Noćenje.

3. DAN, 14.06.2023. (SRIJEDA), ISTANBUL
Doručak. Slobodan dan za individualne aktivnosti, razgledanje, shopping. Noćenje.

4. – 7. DAN, 15.06-19.06. (ČETVRTAK-NEDJELJA), BODRUM
Nakon ranog doručka slijedi odjava iz hotela i transfer na aerodrom. Let za Bodrum u 9.50h sa dolaskom u 11.05h. Transfer do hotela. Boravak u hotelu do nedjelje na bazi all inclusive usluge.

8. DAN, 19.06.2023. (PONEDJELJAK), BODRUM – SARAJEVO
Nakon doručka slijedi transfer do aerodroma u Bodrumu i direktan let za Sarajevo u 09.00h, sa dolaskom u Sarajevo u 10.00h. Kraj putovanja.

Cijena obuhvata:

  • Avio karta sa taksama (ekonomska klasa, 20kg prtljag+7kg ručni prtljag) na relaciji Sarajevo – Istanbul,  Smještaj u Istanbulu u hotelu 4* na bazi 3 noćenja s doručkom u dvokrevetnim sobama
  • Avio karta sa taksama (ekonomska klasa, 20kg prtljag+7kg ručni prtljag) na relaciji Istanbul – Bodrum,
  • Smještaj u hotelu po izboru u Bodrumu na bazi 4 noćenja sa all/ultra all inclusive uslugom u dvokrevetnim sobama
  • Bus transferi na relacijama prema programu,
  • Avio karta sa taksama (ekonomska klasa, 20kg prtljag) na relaciji Bodrum – Sarajevo

Cijena ne obuhvata:

  • Osiguranje od otkaza putovanja (nije obavezno, ali ga preporučujemo),
  • PZ osiguranje 16,00 KM,
  • Fakultativni izleti (Razgledanje Istanbula + krstarenje 25 EUR/50 KM)
  • Jedno dijete 2-12 godina u pratnji 2 odrasle osobe 740,00 KM (izuzev u hotelu Forever)

Važne napomene:

Putnici na ovom putovanju obavezni su imati biometrijski pasoš sa datumom važenja minimum 5 mjeseci od planiranog dana povratka sa putovanja.
gencija zadržava pravo promjene termina realizacije fakultativnih izleta. Izleti će biti realizovani u slučaju minimum 20 prijavljenih putnika.
Molimo Vas da se prije zaključenja ugovora o putovanju upoznate sa programom putovanja i Općim uslovima putovanja
* Agencija putovanja ne snosi odgovornost za eventualne drugačije usmene informacije o programu putovanja.