PROGRAM PUTOVANJA

1.DAN, SARAJEVO – DUBAI (27.04.2024.)

Dolazak na Sarajevski aerodrom najmanje tri sata prije leta. Prijava na direktni let broj FZ-762 avio kompanije FlyDubai za Dubai u 14:15h. Dolazak u Dubai u 21:40h po lokalnom vremenu. Po dolasku u Dubai, nakon pasoške i carinske kontrole, slijedi transfer do hotela u Dubaiju. Smještaj u hotel. Noćenje.

2.-7. DAN, DUBAI (28.04. – 03.05.2024.)
Tokom boravka u Dubai-ju putnicima će biti ponuđeni različiti fakultativni programi obilazaka i razgledanja. Fakultativni izleti: razgled Dubaija, cjelodnevni izlet u Abu Dhabi, fakultativni izlet u Miracle Garden & Global Village, Dhow krstarenje kanalima sa uključenom večerom, I ne propustite najuzbudljiviju atrakciju Dessert Safari.

8. DAN, DUBAI – SARAJEVO (04.05.2024.)
Nakon doručka slijedi odjava iz hotela i transfer do aerodroma. Prijava na let FZ-761 za Sarajevo u 09:15h. Dolazak u Sarajevo predviđen je u 13:15h po lokalnom vremenu. Kraj putovanja.
 

UVJETI PUTOVANJA I CIJENA 

TERMIN PUTOVANJA :
27.04-04.05.2024
DIREKTAN LET FLY DUBAI 
HOTEL :https://www.landmarkhotels.com/en/hotels/landmark-grand-deira/

CIJENA :1.590 ,00 KM

U CIJENU UKLJUČENO

 • Povratna avio kartu na relaciji Sarajevo-Dubai-Sarajevo (30kg čekirani prtljag + 7g ručni). Jednom kupljena i izdata karta je nerefundabilna,
 • Sve aerodromske takse,
 • Smještaj u hotelu po izboru Landmark Grand  Deira 4* na bazi 7 noćenja sa doručkom u ½ sobama (sobe 1/1 na upit)
 • Transferi na relaciji aerodrom-hotel-aerodrom
 • Putno zdravstveno osiguranje za osobe do 60 godina
 • Boravišna taksa

U CIJENU NIJE UKLJUČENO:

 • Fakultativni izleti i ulaznice planirane programom putovanja (plaćaju se na licu mjesta)
 • Putno zdravstveno osiguranje za osobe preko 60 godina 4 KM po danu
 • Osiguranje od otkaza putovanja 120 KM po osobi  (nije obavezno, preporučujemo – obavezno ide uz PZO!),
 • Doplata za 1/1 sobu (jednokrevetnu sobu) iznosi 410 KM.
 • Djeca do nepune 2 godine plaćaju samo aerodromsku taksu cca 200 KM.
 • Djeca do 6 godina plaćaju 1.050 ,00 KM ukoliko spavaju sa roditeljima na krevetu.
 • Djeca od 6 do 11.99 godina plaćaju 1.590 ,00 KM.

 

FAKULTATIVNI IZLETI:

DUBAI – Uz pratnju vodiča posjetiti ćete Jumeirah džamiju (sagrađena 1979. god.) najstarija je džamija u Dubaiju, Jumeirah beach hotel i Burj Al Arab hotel, najluksuzniji i najviši hotel na svijetu. Mogućnost posjete Souk Madinat Jumeirah (Turistički bazar), kafići i restorani sa prelijepim pogledom na hotel Burj Al Arab. Prolazak pored Sheikh Mohamed Bin Rashid palače i dolazak na ostrvo Palme Jumeirah na kojoj se nalazi prekrasni i dobro poznati hotel Atlantis. Palm Jumeirah je umjetno ostrvo u obliku palme sa šesnaest simetričnih “listova”na kojem se nalaze ville, hoteli, vodeni park itd. Na kraju izleta prilika da se vidi najviša zgrada na svijetu, Burj Khalifa, najveći tržni centar na svijetu Dubai Mall i plešuće fontane.

Miracle Garden je najveći I najljepši vrt prirodnog cvijeća na svijetu. Otvoren 2013. godine na površini 72.000 kvadratnih metara sa stazama dužine 4 kilometara. U vrtu se nalazi mnoštvo lukova I maketa u raznim oblicima poput aviona u prirodnoj velići, Mickey Mouse, Mini itd. Park broji preko 100 miliona cvijetova. Dubai Garden svake sezone mijenja svoj dizajn.

Global Village je mjesto gdje ćete se susretni sa mnogim kulturama, građevinama, gastronomijom raznih zemalja svijeta I naravno dobrim zabavnim programom .

ABU DHABI – Glavni grad Ujedinjenih Arapskih Emirata i središte naftne industrije udaljen je  2 sata vožnje od Dubaija. Posjetite najveću džamije u Emiratima Sheikh Zayed Grand Mosque. Napravljena od 15 vrsta bijelog mramora iz nekoliko zemlja te bogato ukrašena, zanimljiva je jer ima najveću kupolu od svih džamija na svijetu te najveći tepih na svijetu koji se nalazi u centralnoj dvorani za molitvu.

Za razgledavanje džamije pazite na odjeću. Prozirna odjeća, kratke hlače, majice bez naramenica i mini suknje nisu dozvoljene.

DESSERT SAFARI – Odlazak na pustinjski safari s džipovima je posebno uzbudljvo iskustvo koje nemojte propustiti.  Na manje od 20 minuta vožnje od centra Dubaija iskusit ćete arapsku pustinju, a izlet uglavnom počinje adrenalinskom vožnjom dinama do tradicionalnog beduinskog kampa u srcu pustinje. Tamo možete isprobati i jahanje deva, pušenje nargile i ukrašavanje tijela kanom. Obično slijedi večera te zabavni dio s trbušnom plesačicom.

Slobodno vrijeme za individualne aktivnosti:

 • Opustite se na prelijepim plažama, uživajte u šetnji i istraživanju čarobnog Dubaija.
 • Posjetite Dubai Mall koji je jedan od najvećih shopping centara na svijetu i raj za ljubitelje shoppinga. Mnoštvo prodavnica, te akvarij s najvećim staklenim zidom i klizalište. Unutar Dubai Malla se nalazi souq – tradicionalna pijaca, a izvan se nalaze fontane i Burj Khalifa – najviša zgrada na svijetu.
 • Ne propustite show “plešućih fontana” smještenih između Dubai Malla i Burj Khalife. Vidjet ćete najveći sustav animiranih fontana na svijetu. Dva showa kreću u 13 sati, te opet navečer od zalaska pa do 23 sata svakih pola sata.