Cijene na web stranici su informativnog karaktera, molimo da za konačnu/tačnu cijenuu i raspoloživost kontaktirate agenciju

VALENCIJA, MADRID I ANDALUZIJA

Španjolska, Andalusia, Malaga

25.04.2023. - 02.05.2023.

8 DANA - 7 NOĆENJA

CIJENA ARANŽMANA PO OSOBI 1999,00 KM 

8 dana

Andaluzija, najjužnija španska pokrajina, se prostire na 87.000 km 2  i sa oko 7 miliona stanovnika predstavlja jednu od najmnogoljudnijih regija Europe. Postojbina flamenka, koride, čuvenih španskih gitara, magičnih pejzaža i kultura raskošne ljepote, Andaluzija je dom i nekih od najvećih umjetničkih genija, poput Velaskeza i Pabla Pikasa.Duh ovog podneblja je opisao i Ernest Hemingvej u svom romanu „Sunce se ponovo rađa“. Al- Andaluz, kako su je nazivali Arapi, ujedno predstavlja i vjekovnu sponu španske, arapske, romske i jevrejske kulture, koje su, svaka na svoj način, utisnule pečat ovom dijelu Pirinejskog poluostrva i načinile ga jednom od najuzbudljivijih turističkih destinacija.

PROGRAM PUTOVANJA

1 SARAJEVO - ISTANBUL

Okupljanje putnika na aerodromu Sarajevo u 14:30 i prijava na let za Istanbul u 17:25. Po dolasku u Istanbul oko ponoći, slijedi transfer do hotela te odmor u istom, noćenje.

Napomena, torbe koje predamo u prtljazni prostor ne preuzimamo u Istanbulu, vec Vam savjetujemo da u ručnu prtljagu stavite stvari za ličnu higijenu i odjeću za spavanje. 

2 ISTANBUL - VALENCIJA

Rana odjava iz hotelskih soba i transfer na aerodrom. Po dolasku na aerodrom u Istanbulu, slijedi prijava na let za Valenciju u 08:15. Planirano slijetanje u Valenciju je u 11:10 a nakon čega slijedi transfer prema hotelu. Prijava u hotel. Slobodno vrijeme.  Nakon kraćeg odmora slobodno vrijeme ili fakultativni odlazak doistorijskog centra grada gdje će vas lokalni vodič uvesti u tajne Valencije. Grad su osnovali Rimljani 138. god. pr. Krista, a trebao je biti umirovljenička kolonija za stare vojnike. U pješačkom razgledu obilazimo Katedralu u kojoj se nalazi poznata kapela svetog Grala ( ulaznica uz doplatu, predlažemo u slobodno vrijeme), Lonja de la Seda – glasoviti spomenik UNESCO-a (nekadašnja burza svile, ulaznica uz doplatu), Okrugli trg, Trg Bogorodice, Centralnu tržnicu – jednu od najljepših u Europi gdje predlažemo pauzu za ručak. Nakon razgleda slobodno vrijeme za samostalno istraživanje grada, uživanje u gastronomskoj ponudi koja je doista fantastična uz pristupačne cijene, a u slobodno vrijeme svakako preporučamo posjet Calle Colon gdje možete potražiti svoje omiljene brandove. Nakon shoppinga svakako preporučamo da isprobate lokalno piće Horchatu uz nezaobilazan desert churros de chocolate. Navečer predlažemo istraživanje kvarta s najboljom atmosferom – Barrio del Carmen (ili lokalno: „de Carmé”), smještena sjeverno od Mercada Central prema Río Turiji. Ova nekad zanemarena četvrt neprekidno se obnavlja te na se na dnevnoj bazi otvaraju brojni kafići koji obogaćuju noćni život grada. Individualan povratak u hotel. Noćenje.

3 VALENCIJA - MADRID

Rana odjava iz bhotelskih soba i odlazak na željezničku stanicu, odakle ćemo se vozom uputiti do Madrida. Po dolasku u Madrid, transfer do hotela i slobodno vrijeme do ulaska u sobe (poslije 14h) ili fakultativni razgled Madrida - pješački. U toku razgleda imat ćemo priliku vidjeti: Gran Vía ili “Veliki put”, jedna od najživahnijih i najpopularnijih gradskih ulica-Plaza España, trg na kojem je smješten spomenik Cervantesu ili kovima iz njegovog poznatog romana, “Bistri vitez Don Quijote od Manche” , Kraljevska palata, rezidencija španjolskih kraljeva - Plaza Oriente – Puerta del Sol, “Sunčana vrata”, glavni gradski trg, tačka gdje počinje tzv. nulti kilometar u Španiji - Plaza Cánovas del Castillo s Neptunovom fontanom. Slobodnio vrijeme. Povratak u hotel i noćenje.

4 MADRID - TOLEDO - MALAGA

Doručak. Svakako preporučujemo odlazak na fakultativni izlet do Toleda (cca 70 km), grada-muzeja i nekadašnje prijestolnice Španjolske čiji se stari dio nalazi pod zaštitom organizacije UNESCO. U Toledu su svoje tragove ostavile kršćanska, arapska i židovska kultura, a grad je u jednom trenutku srednjeg vijeka bio centar kulturne djelatnosti Pirinejskog poluotoka (uz doplatu prilikom uplate aranžmana, minimum potreban za realizaciju 20 prijavljenih putnika). Toledo je i grad poznatog slikara El Greca u kojem je živio i djelovao. Šetnja povijesnim dijelom uz lokalnog vodiča: katedrala Santa María (uključena ulaznica), samostan i crkva San Juan de los Reyes, utvrda Alcázar, crkva sv. Tome, sinagoga, Plaza Zocodover... Kraće slobodno vrijeme za vlastite programe. Povratak u Madrid oko 17 sati. 

Po dolasku u Madrid, odlazak do hotela, preuzimanje prtljage i odlazak na željezničku stanicu Atocha, koja je sama po sebi jedan mali botanički vrt. Odavde ćemo vozom do Malage. Vožnja traje cca 2-3h. Po dolasku u Malagu, slijedi transfer do hotela. Noćenje.

5 MALAGA - GRANADA I ALHAMBRA - MALAGA

Doručak. Slobodno vrijeme ili fakultativni obilazak Granade , središta halifata za vrijeme vladavine Maura, i gradu koji je dobio naziv po voćki Nar. Granada je smještena na obroncima Sierra Nevade, podjeljena je rijekom Rio Darro na dva dijela, rijekom koja nestaje u podzemlju u samom središtu grada da bi se probila do slavne Alhambre i ovdje se sjedinila s Rio Genil.  U ovom izletu je predviđen I obilazak Alhambre. Veličanstvene palače koju su izgradIli Mauri. U okviru Alhambre autentična je i veličanstvena palata Nasrida. Alhambra je jedinstveni i veličanstveni primjer arapske arhitekture na prostoru europskog kontinenta! Povratak u hotel, slobodno vrijeme. Noćenje

6 MALAGA - CORDOBA - MALAGA

Doručak, slobodno vrijeme il fakultativni odlazak u obilazak nekadašnjeg glavnog grada kordobskog kalifata, koji je u 10. vijeku bio najveći grad nasvijetu! Cordoba. Obilazimo Katedralu La Mezquita, koja je prvobitno bila džamija, jevrejsku četvrt - La Juderia, Tržnicu- Zoco. Ostatke rimskog hrama, Plazude Potro i Puente Romano de Cordoba. Nakon obilaska slijede slobodne aktivnosti i povratak u hotel. Slobodno vreijeme i noćenje.

7 MALAGA - ISTANBUL

Doručak. Odjava iz hotelskih soba. Slobodno vrijeme ili fakultativni obilazak Malage. Muzej Picasso (individula kupovima ulaznica), La manquitu, Plazu de Toros, tvrđavu La Alcazaba (individula kupovina ulaznica), Rimski forum... Predah ćemo napraviti u poznatom baru El Pimpi, u koji dolaze poznate ličnosti. Nakon obilaska, slobodno vrijeme. Ponovno okupljanje u dogovoreno vrijeme. Povratak u hotel. Preuzimanje prtljage i transfer na aerodrom. Prijava na let za Istanbul. Let za Istanbul je u 17:45. Planirano vrijeme dolaska u istanbul je u 23: 05, nakon ćega slijedi transfer do hotela i noćenje. 

8 ISTANBUL - SARAJEVO

Doručak. Odjava iz hotelskih soba i transfer na aerodrom oko 10:00, te let na relaciji Istanbul  - Sarajevo u 07:30. Dolazak u Sarajevo u 08:20 po lokalnom vremenu.

 

CIJENA UKLJUČUJE

 • Avio karte sa pripadajućim taksama na relaciji Sarajevo - Istanbul - Malaga i Malaga - Istanbul - Sarajevo, avio kompanija Turkish airlines
 • Transfer od aerodroma do hotela i natrag
 • Prtljaga 30+8kg po osobi
 • Pratioc grupe
 • Organizacija putovanje

CIJENA NE UKLJUČUJE

 • Putničko zdravstveno osoguranje
 • Osiguranje od otkaza putovanje
 • Fakultativni izleti - CJENE ĆE BITI USKORO OBJAVLJENE
 • Doplata za jednokrevetnu sobu

Napomena

Ukoliko je proslo vise od 270dana od posljednje vakcine protiv COVIDa, onda mozete putovati sa Antigenim testom - to su trenutna pravila

Okvirne cijene fakultativnih izleta:

 • Sevilla - 50 €
 • Malaga - 30 €
 • Cordoba - 40 €
 • Granada sa ulaznicom u Alhambru - 85 €

Popust na paket izleta - 20 € - cijena za paket izleta 185 €