Cijene na web stranici su informativnog karaktera, molimo da za konačnu/tačnu cijenuu i raspoloživost kontaktirate agenciju

PROGRAM PUTOVANJA

1.dan (petak 01.03.) Sarajevo –Istanbul- Malta VI
Okupljanje putnika 2 sata prije leta. Let iz Sarajeva za Maltu preko Istanbula u 08:20h. Po dolasku na Maltu nakon pasoške i carinske kontrole transfer do hotela, smještaj i noćenje. 

2.dan (subota 02.03.) Valletta i Tri grada
Nakon doručka izlet Valetta i Tri grada. Valletta je najmanji glavni grad u Evropi sa samo 7.000 stanovnika. Započinjemo šetnju Vallettom, gradom koji je pod zaštitom UNESCO-a. Glavni grad Malte izgrađen nakon Velike opsade 1565. i nazvan po velikom vladaru Jean Parisot de la Valette, Valletta je jedinstveni grad koji je za gospodu izgradila gospoda.Razgled započinjemo posjetom “Malta Experience”, gdje ćemo imati priliku pogledati polusatnu emisiju koja prikazuje 7000 godina malteške historije.Zatim ćemo nastaviti do vrtova Barrakka - izgrađenih na uzvišenju Bedemi bastiona koji omogućavaju panoramski pogled na Veliku luku i Tri grada. Proći ćemo pored bogato ukrašene katedrale St. Johns Co-Cathedral, koja se smatra jednom od najljepših crkvi u Evropi, u čijoj se raskošnoj baroknoj unutrašnjosti ističe Caravaggiova slika kao i crkveni muzej s prekrasnim zbirkama flamanskih tapiserija.Nakon Katedrale vidjet ćemo Palatu Velikih majstora koja je rezidencija predsjednika Malte.Slobodno vrijeme u Valletti. Nakon pauze krećemo na južni dio otoka kako bismo otkrili historijski prostor poznat kao Tri grada: Vittoriosa, Cospicua i Senglea.Vožnja pored Cospicua dovest će nas do Vittoriose gdje ćemo prošetati kroz razne uske ulice u hladu mnogih historijskih zgrada i crkava. U Senglei ćemo moći da se divimo panorami sa prelijepe „vedette“, koja se nalazi u centru Velike luke. Povratak u hotel. Noćenje. 

3.dan (nedjeljak 03.03.) –  Gozo 

Nakon doručka odlazak (fakultativno) - izlet na ostrvo Gozo. Gozo je agrikulturno središte, ali i mjesto koje na svom zapadnom kraju mami uzdahe posjetitelja svojim prirodnim čudima – isklesanim stijenama koje se unose u  more i stvaraju mitske oblike. Najpoznatija je stijena Azurni prozor (Azur Window) koju je more izdubilo i u njenom središtu stvorilo gigantski otvor. Priroda je uistinu magična! Autobusom idemo do luke, pa zatim trajektom (45 minuta) do ostrva Gozo. Posjeta ostrvu Gozo, njegovom glavnom gradu Victoria, Citadele sa prelijepim vidikovcem na cijelo ostrvo, plaži Ramla kao i preslatkom gradiću Marsalforn. Slobodno vrijeme za šetnju i individualne aktivnosti.  Na Gozu se nalaze i hramovi Ggantije - najstariji hram na svijetu, stariji čak od Egipatskih piramida. Povratak trajektom i transfer autobusom do hotela. Noćenje.

4.dan (ponedjeljak 04.03.) Mdina / Rabat / Mosta

Doručak u hotelu. Nakon doručka (fakultativno) odlazak do Mdine. Na ovom izletu imat ćemo priliku da upoznamo nekadašnju prijestolnicu Malte. Ovaj srednjevjekovni grad  sa svojim moćnim zidinama i stjenovitim ulicama, opravdava naziv „Tihi grad“ za razliku od moderne i dinamične Vallette. Obilazak započinjemo iznad glavnih vrata zidine, a ulazak kroz utvrđene zidine grada otkriva zadivljujuće palate koje su pripadale malteškom plemstvu. 
Tokom šetnje Tihim gradom, obići ćemo katedralu Mdina i impozantne bastione sa kojih ćemo imati mogućnost diviti se panoramskom pogledu na veći dio otoka. Nakon posjete katedrale kratko ćemo prošetati uskim vijugavim putevima koji vode do područja katakombe Sv. Pavla i pećina Grotto.
Na izlasku iz Rabata odlazimo do litica Dingli kako bismo završili naš izlet diveći se impresivnoj kupoli mostanske crkve smještene u Mosti. Ova crkva još uvijek čuva bombu koja nije eksplodirala tokom II Svjetskog rata. Povratak u hotel. Noćenje.

5.dan (utorak 05.03.) Blue Grotto i Marsaxlokk
Nakon doručka polazak na izlet (fakultativno) Blue Grotto i Marsaxlokk. Imat ćemo priliku da istražimo jedno od nekoliko sela na jugu otoka, koje modernizacija nije dotakla. Prošetat ćemo do malteške pjazze (trga) duž krivudavih uskih ulica gdje modernizacija nije ostavila trag. Obilazak nastavljamo posjetom Plavoj pećini i ostalim pećinama u blizini (cijena broda nije uključena - ako vremenske prilike dozvoljavaju). 
Na kraju ćemo posjetiti glavno ribarsko selo “luzzus”, obojeno tradicionalnim crvenim, plavim i žutim bojama koje daju živost ovom mirnom zaljevu koji je nekada bio mjesto prvog iskrcavanja Turaka tokom Velike opsade 1565. godine. Slobodno vrijeme za šetnju i obilazak lokalne pijace. Povratak u hotel. 
Uveče (fakultativno) odlazak na oproštajnu večeru u tipičnom srednjovjekovnom restoranu u seoskoj kući. Nakon večere povratak u hotel. Noćenje.

6.dan (srijeda 06.03.)  Malta 
Doručak. Slobodan dan za odmor, šoping u tržnim centrima u Sliemi, kupanje, ili  odlazak do Vallette... Noćenje.

7.Dan (četvrtak 07.03.) Malta-Sarajevo
Doručak. Odjava iz hotela i transfer na aerodrom. Let za Sarajevo preko Istanbula u 09:40h. Slijetanje u Sarajevo u 19:55h. Kraj usluge.

CIJENA

Cijena :1.458 KM 
 

Cijena aranžmana uključuje:

  • Avio kartu na relaciji Sarajevo-Malta-Sarajevo (Turkish Airlines; kofer 23 kg + ručni prtljag 7 kg )
  • Aerodromske takse
  • Smještaj u hotelu 4* na bazi 6 BB (6 noćenja sa doručkom) u dvokrevetnoj sobi
  • Transfer aerodrom-hotel-aerodrom
  • Cjelodnevni izlet Valleta i Tri grada 
  • Eko taksa u hotelu
  • Pratilac grupe i organizacija putovanja

Cijena aranžmana ne uključuje:

  • Doplata za jednokrevetnu sobu – 454,00 KM
  • Putno-zdravstveno osiguranje (do 60 god - 20,00 KM; od 60 god. do 70 god - 35,00 KM preko 70 god. - 45,00 KM)
  • Osiguranje od otkaza putovanja - 70 ,00 KM
  • Fakultativni izleti
  • Ulaznice u objekte (Malta Experience - 13€; St. John´s Co-Cathedral - 13€; Mdina Cathedral – 13€; St. Paul´s Catacombs – 5€; Mosta Church – 2€)
  • Ručkovi i večere

IZLETI

CIJENE FAKULTATIVNIH IZLETA:

Gozo – 70€ (140 KM )
Mdina/Rabat/Mosta – 55€ (110 KM )
Blue Grotto i Marsaxlokk – 45€ (90 KM )
Malteško veče – 100 € (uključena večera sa tri slijeda, 1/2 l vina, 1/2 l vode i kafa po osobi). (200 KM )
Paket izleta u agenciji po cijeni 240€

Dodatne informacije

Polazak::Friday, 01 March 2024
Povratak::Thursday, 07 March 2024
 

Važne napomene: 

  • Aviokompanija zadržava pravo promjene satnice letova, u skladu sa propisima koji postoje u međunarodnom avio saobraćaju. Agencija CITY TRAVEL nije odgovorna za otkazivanje, odgađanje, kašnjenje letova ili izgubljenu prtljagu.
  • Organizator zadržava pravo promjene cijene u slučaju promjene kalkulativnih elemenata od strane avio kompanije (promjena cijene goriva, promjena cijene aerodromskih taksi).
  • Ukoliko se ne ispuni kvota za minimalni broj prijavljenih putnika, agencija zadržava pravo otkaza aranžmana, o čemu je dužan pismeno obavijestiti putnike najkasnije 7 dana prije početka putovanja.