Cijene na web stranici su informativnog karaktera, molimo da za konačnu/tačnu cijenuu i raspoloživost kontaktirate agenciju

 

ZANZIBAR
29.11.-09.12.2023

tirkizna boja, bijeli pijesak, beskrajne plaže, miris i zvuk raja, dobra hrana, kultura i pustolovine…
 

…tirkizna boja, bijeli pijesak, beskrajne plaže, miris i zvuk raja, dobra hrana, kultura i pustolovine…

Savršenstvo plavetnila, bijelog pijeska i laganog povjetarca koji povremeno njiše kokosove palme samo su neki od razloga koji će Vas privući u ovu rajsku destinaciju. Luksuz o kojem svako sanja ovdje je začinjen veselim afričkim domaćinima koji će Vas uz veliki osmijeh ugostiti na ovom veličanstvenom ostrvu. Zanzibar je i ostrvo začina gdje se možete prepustiti čarobnim doživljajima uz mirise i okuse vanilije, cimeta, đumbira i klinčića. Osim najljepših plaža na svijetu koje pružaju savršeni odmor, Zanzibar nudi fascinantne izlete i atrakcije koji će Vas odvesti u najljepše lagune gdje možete uživati s dupinima, u veličanstvene šume u kojima se skrivaju jedinstvene i zaštićene životinje ili na avanturističko safari iskustvo koje ćete pamtiti doživotno

PROGRAM PUTOVANJA

1/2. dan 29.11/30.11.2023
Sarajevo – Dubai – Zanzibar

Okupljanje grupe na međunarodnom aerodromu Sarajevo 3 sata prije leta . Prijava na let FZ 762 za Dubai. Polijetanje u 14:20h. Slijetanje u Dubai u 22:40h. Nastavak leta za Zanzibar na letu FZ 1259 u 02:30h. Slijetanje u Zanzibar predviđeno u 07:00h +1/30.11.2023 god. Dobrodošli na Zanzibar!!!

Nakon obavljenih pasoških i carinskih formalnosti, transfer do hotela” Sunset Bungalows Kendwa 4*”. Hotel se nalazi u Kendwi, sjeverni dio ostrva, koji važi za najlepše plaže Zanzibara. Na ovoj plaži moguće je kupanje i ukoliko je oseka, jer su razlike minimalne izmedju plime i oseke, za razliku od ostatka ostrva. Smještaj u hotel, slobodno vrijeme za odmor. !!!Pronađite svoje mjesto na plaži i uživajte na vrelom afričkom suncu dok vam osvježenje pruža tek ubrani kokosov orah. Noćenje.

3. dan 01.12.2023. Zanzibar

Doručak. Nakon doručka fakultativni obilazak Stone Town, Nakupenda, Prison Island – cijelodnevni izlet. Na sat vremena i 15 minuta od smještaja nalazi se stari dio glavnog grada Zanzibara na čijem tlu se odigravala burna istorija. Sa lokalim vodičem obilazimo značajne dijelove grada, saznaćemo nešto novo o rodnom gradu Frediju Merkjurija, o sultanima koji su vladali ostrvom, najkraćem ratu u istoriji, o životu lokalaca Zanzibara, proći ćemo kroz lokalni market… nakon obilaska koji traje oko 2h, pravimo pauzu za šetnju i za ručak, nakog čega se ukrcavamo na brod i idemo do 30 minuta udaljenog Prison Islanda –ostrvo na kojem se gradio najveći zatvor za sve zatvorenike Istočne Afrike, ali nikada nije zaživio – već je poslužio kao karantin za oboljele od kolere. Ostrvo naseljavaju Aldabra kornjače, druga najveća vrsta kornjača na svijetu, gdje najstarija ima 198 god.. Nakon druženja sa njima, idemo do 40 minuta udaljenog pješčanog spruda, gde uživamo uz svježe tropsko voće, sunce i okean. U dogovoreno vrijeme povratak u hotel. Noćenje.

4. dan 02.12.2023. Zanzibar

Doručak. Nakon doručka fakultativni obilazak Farma začina – poludnevni izlet. Sat vremena vožnje do jedne od najvećih državih farmi na Zanzibaru. Tamo će nas lokalni vodič sprovesti kroz farmu, objašnjavajući kako se koji začini uzgajaju i koriste kako u medicini, ishrani i kozmetici.Drugari iz sela pokazaće nam kako se brzo penje uz kokosovu palmu, probaćemo tropsko voće i moći dakupimo neke od najkvalitenijih začina. Ostatak dana slobodan za plažu. U dogovoreno vrijeme povratak u hotel. Noćenje.

5. dan 03.12.2023. Zanzibar

Doručak. Slobodan dan za odmor i rekreaciju. Noćenje.

6. dan 04.12.2023 Zanzibar

Doručak. Nakon doručka fakultativni odlazak na SAFARI BLUE s uključenim ručkom-cjelodnevni izlet. Vožnja od sat i po vremena od hotela do mjesta ukrcavanja na dhow tradicionalne brodove – 40 minuta. plovidbe do prve stanice – pješčanog spruda, gde se kupamo i uživamo u voću. Zatim prelazimo brodom do mjesta za snorkeling, dobijamo maske, disaljke i peraja i istražujemo ribice i korale Indijskog okeana. Zatim, ulazimo u lagunu, prirodni bazen okružen mangrovim drvećem u kojem se kupamo, sve do ručka na ostrvu Kwale. Roštilj od morskih plodova, ili piletina za one koje morske plodove ne vole. Slobodno vrijeme na ostrvu i povratak u Kendwu oko 18:30h. Noćenje.

7. dan 05.12.2023. Zanzibar

Doručak. Nakon doručka odlazak u posjetu Morske zvijezde, The Rock, Kae Funk – cjelodnevni izlet. Vožnja od 1h i 40 minuta do sela Pongwe, u kojem se nalazi čuveni simbol Zanzibara – The Rock restoran sagradjen na stijeni. Nakon pauze za slikanje ispred restorana, ukrcavamo se na brodove i odlazimo do obližnjeg mjesta na pučini gdje živi mnogo morskih zvijezda, koje ćemo moći da vidimo prilikom snorkelinga. Nakon zvijezda, odlazimo do 20 minuta udaljenje Kae Funk plaže – tamo se smještamo u funky plažnom baru i kupamo do zalaska sunca – kada počinje akrobatski show uz logorsku vatru i dernek na plaži uz afričku muziku. Povratak u hotel u večernjim satima. Noćenje.

8. dan 06.12.2023 Zanzibar

Doručak. Slobodan dan za odmor i rekreaciju. Noćenje.

9. dan 07.12.2023 Zanzibar,

Doručak. Nakon doručka fakultativni odlazak Mikumi Safari-cjelodnevni izlet.

Ukoliko neko ima želju da ode na safari – najbolja opcija je Mikumi nacionalni park četvrti po veličini od 22 parka u Tanzaniji, Mikumi jedan je od omiljenih dnevnih safarija sa Zanzibara. Program: Transfer od hotela do aerodroma u ranim jutarnjim satima, check-in na let na aerodromu i 45 minuta let do Nacionalnog parka Mikumi gde će nas sačekati vodič i safari džip. Vožnja kroz savanu dok očekujemo da vidimo životinje koje naseljavaju park: lavovi, slonovi, bivoli, žirafe, zebre, nilski konji, leopardi, pitoni, gnuovi, antilope… pauza za ručak i nastavak vožnje do povratnog leta oko 16h. U hotelu smo nazad oko 18:30h. Noćenje.

10/11. dan 08.12-09.12.2023 Zanzibar – Dubai- Sarajevo
Doručak. Odjava iz soba do 10:00h; odlaganje prtljage u prostor predviđen za prtljagu.Slobodno vrijeme 17:30h. Transfer na aerodrom oko 18:00 h. Po dolasku na aerodrom prijava na let FZ 1688 za Dubai. Polijetanje u 22:20h. Slijetanje u Dubai u 04:55h. Nastavak leta za Sarajevo FZ 761 u 10:00h. Slijetanje u Sarajevo u 13:20h. Kraj usluge.
 


CIJENE

CIJENA ARANŽMANA UKLJUČUJE:

* avio karta na relaciji Sarajevo - Dubai - Zanzibar –Dubai - Sarajevo, avio kompanijom Fly Dubai, sa uključenim taksama i 20 kg predanog prtljaga + 7kg ručnog prtljaga
* hotelski smještaj u hotelu 4* na bazi 8 noćenja sa doručkom

* cjelodnevni izlet Morske
zvijezde, The Rock, Kae Funk
* transfer od aerodroma do hotela i nazad

* pratilac putovanja i organizacija putovanja


CIJENA ARANŽMANA NE UKLJUČUJE:

* PZO 25KM za osobe do 60 gods. / 55 KM za osobe preko 70 god. / 76 KM za osobe do 80 god
*osiguranje od otkaza 130,00 KM

* doplata za polupansion (večera u hotelu) 450,00 KM
* doplata za jednokrevetnu sobu 690,00 KM
* viza za ulazak na Zanzibar, plaća se na ulazu u državu (50USD) plaćanje isključivo u dolarima
* fakultativni izleti (prijava, plaćanje u agenciji) svi izleti u pratnji stručnog vodiča na našem jeziku
* obavezna vakcinacija protiv žute grzonice u lokalnim ambulantama / dom zdravlja


FAKULTATIVNI IZLETI


*Stone Town, Nakupenda, Prison Island – cjelodnevni izlet 65 EUR

Cijena izleta uključuje: Transfer od hotela i nazad, ulaznice prilikom pješacke ture (osim ulaznice za muzej Fredija Merkjurija, po nama nema potrebe ulaziti, ali ko želi moze u slobodnom vremenu, 8$ po osobi), brod do 2 ostrva i nazad, voće, voda i sokovi, ulaznica za Prison Island i Nakupendu. – u pratnji vodiča na našem jeziku

*Blue Safari – cjelodnevni izlet 55 EUR

Cijena izleta uključuje: transfer od hotela i nazad, ulaznica za Blue Safari, brod, ručak, voće, voda i sokovi, oprema za snorkelling. – u pratnji vodiča na našem jeziku

*Farma začina – poludnevni izlet 45 EUR

Cijena izleta uključuje: transfer od hotela i nazad, ulaznica za farmu, voće. – u pratnji vodiča na našem jeziku

 

Paket 3 izleta : 140 EUR

minimalni broj putnika za realizaciju izleta 10 putnika

* Mikumi Safari –cjelodnevni izlet 480 EUR

Cijena izleta uključuje: transfer od hotela do aerodroma i nazad, povratna avio-karta ZNZ – Mikumi, ulaznice za nacionalni park, safari vozilo, dozvola za vožnju u parku, vozač/vodič, ručak i flasirana voda. – vodič na engleskom jeziku

Važne napomene:

Aranžman je moguće platiti gotovinom, žiralno i karticama Raiffeisen i UniCredit banke.

Cijena za kartično plaćanje:

Jednokratna uplata aranžmana u cijelosti – cijena se uvećava za 3%

Plaćanje na rate do 6 mjeseci - cijena se uvećava za 9%

Plaćanje na rate od 12 do 24 mjeseca - cijena se uvećava za 12%

• Organizator “V.I.P.TRAVELS” zadržava pravo promjene cijene u slučaju promjene kalkulativnih elemenata od strane avio kompanije.

• Ukoliko se ne ispuni kvota za minimalni broj prijavljenih putnika, agencija zadržava pravo otkaza aranžmana, o čemu je dužan pismeno obavijestiti putnike.

• STORNIRANJE PUTOVANJA OD STRANE PUTNIKA: 5% ako se putovanje otkaže od dana potpisa ugovora do 45 dana prije početka putovanja (blagovremeni otkaz)

• 20% za otkaz od 44 do 30 dana prije početka putovanja

• 30% za otkaz od 29 do 20 dana prije početka putovanja

• 50% za otkaz od 19 do 15 dana prije početka putovanja

• 80% za otkaz od 14 do 10 dana prije početka putovanja

• 95% za otkaz od 9 do 6 dana prije početka putovanja

• 100% ako se putovanje otkaže od 5 do 0 dana prije početka putovanja ili kada putovanje već započne, ili u toku putovanja
U slučaju otkaza od strane putnika pored regularnih penala za otkaz agencija će naplatiti agencijske troškove.

• Avio kompanija zadržava pravo promjene satnice letova, u skladu sa propisima koji postoje u međunarodnom avio saobraćaju. Agencija V.I.P. Travels nije odgovorna za otkazivanje, odgađanje, kašnjenje letova ili izgubljenu prtljagu.

 

 KORISNE INFORMACIJE:

 

 1. Struja – 220 V, odnosno napon struje je isti kao kod nas ali su vam potrebni adapteri za utičnice: ulaz je kao u Velikoj Britaniji (tri pljosnata).
 2. Valuta – tanzanijski šiling. Omjer, 1 eur – 2500 šilinga; 1$ - 2350 šilinga
 3. Cjenkanje – apsolutno.
 4. Voda – nikako nije za piće.
 5. Religija- Muslimani 99%, ostali 1%
 6. Lokalno vreme: + 2h u odnosu na vreme u BIH a +1h tokom ljetnjeg računanja vremena
 7. Kartice: Prihvaćene u većini hotela, ali ne i u mnogim prodavnicama i svakako ne na lokalnim pijacama. Budite spremni da platite proviziju od 5 – 10% ako plaćate karticom.
 8. Obavezno je korišćenje krema za sunčanje sa visokim zaštitnim faktorom
 9. Na put poneti udobnu obuću i letnju, laganu garderobu. Međutim, večeri mogu biti svježije pa ponesite nešto dugih rukava, kao i tanje duge pantalone.
 10. Za svakodnevnu osnovnu potrošnju na Zanzibar biće Vam potrebno oko 30 – 40€ dnevno po osobi (bez fakultativnih izleta)
 11. Ako kupite sveže voće ili povrće na ulici ili pijaci, perite ih flaširanom vodom
 12. Zube perite flaširanom vodom
 13. Tokom ronjenja nemojte sakupljati školjke i korale, jer time uništavate koralne grebene. Zabranjeno je iznošenje školjki, minerala, korala i drugih predmeta iz prirode i za to se može platiti kazna na samom aerodomu prilikom izlaska iz zemlje.


GALERIJA