Cijene na web stranici su informativnog karaktera, molimo da za konačnu/tačnu cijenuu i raspoloživost kontaktirate agenciju

UMRA

”Oni koji idu na hadždž ili umru su Allahovi musafiri; ako Mu dovu čine, udovoljit će im, ako oprost traže, oprostit će im.”
UMRA je
 jedan od najljepših doživljaja koje sebi možete priuštiti, odmor za dušu, a ujedno i vjersko produhovljenje. Posjeta Meki i Medini je nešto što svaki vjernik treba obaviti tokom života ukoliko je u mogućnosti, a umra je odlična prilika za opušteno i posvećeno divljenje Božijoj kreaciji. Džamija Poslanika a.s., Kaba, Uhud, Mikat, Arefat, Muzdelifa, pećina Hira, Zemzem, Mesdžidul Kuba… Najznačajnije lokacije i građevine za svakog muslimana na svijetu, a sve to ćete proći, vidjeti, osjetiti, doživjeti. Zanijetite iskreno i od srca ovogodišnju umru, krenite nakon ove teške pauze od putovanja na hajirli put, čineći dobra dijela, uz ibadet i zikr. Neka Vam Allah ukabuli i u sevap upiše Vaše ibadete i napor koji uložite na tom putu.

Prevoz: Avion

Datum: 23.03 - 31.03.2023.

Ponuda uključuje

 • Aerodromske takse
 • Avio prevoz na relaciji Sarajevo – Istanbul – Medina – Džeda – Istanbul – Sarajevo / Turkish Airlines
 • Svi transferi i posjete prema programu
 • Smještaj u hotelu prema programu putovanja: 3 noći u Medini / 5 noći u Meki
 • Profesionalni pratilac grupe sa dugogodišnjim iskustvom za obavljanje Umre
 • Obilasci mubarek mjesta u Meki i Medini
 • Organizacija putovanja

Ponuda ne uključuje

 • Troškove vize sa osiguranjem i ishođenja vize
 • Doplata za 1/1 sobu
 • Osiguranje od otkaza putovanja
 • Lični troškovi svakog putnika

HOTELI

 HOTELI MEDINA HOTELI MEKA CIJENA ZA PRVIH 10 UPLATA: REDOVNA CIJENA:
Hotel Pullman Zamzam 5* ili sličan

Noćenje sa sehurom

Hotel Shaza 5* ili sličan

Noćenje sa iftarom

1/4 soba= 3.659 KM

1/3 soba= 3.899 KM

1/2 soba= 4.399 KM

1/4 soba= 3.799 KM

1/3 soba= 4.099 KM

1/2 soba= 4.549 KM

PLAN PUTOVANJA

I DAN/ 23.03. / ČETVRTAK / SARAJEVO – ISTANBUL – MEDINA

Okupljanje na sarajevskom aerodromu 2 sata prije polijetanja. Let za Istanbul na liniji TK7867 u 13:10 sati. Dolazak u Istanbul u 17:00 sati. Presijedanje na let za Medinu u 23:55 sati na liniji TK912. Slijetanje u Medinu je u 03:30 sati (sva vremena su lokalna). Nakon obavljenih carinskih formalnosti i pasoške kontrole, slijedi transfer do hotela. Smještaj u hotel. Slobodno vrijeme za odmor u Medini.

II DAN/ 24.03. / PETAK / MEDINA

Sehur. Klanjanje sabah namaza. Slobodno vrijeme za upražnjavanje ibadeta prema individualnim potrebama. Noćenje u Medini.

III DAN/ 25.03. / SUBOTA / MEDINA

Sehur. Klanjanje sabah namaza. Slijedi zijaret mubarek mjesta u okolini Medine: Mesdžid Quba, 3 km sjeverno od džamije Muhammeda a.s. Ovo je prva džamija koju je lično Muhammmed a.s. gradio. Klanjanje 2 rekata nafile u njoj ima vrijednost obavljanja Umre. Nastavljamo put ka brdu Uhud, 5 km sjeverno od Medine, za koju je poslanik a.s. rekao: “Uhud je planina koju volimo i koja voli nas”. U podnožju brda se nalazi mezarje šehida Uhuda, među kojima je i mezar Hamze r.a. koji se tu nalazi. Mogućnost posjete Mesdžid Kibletejn (džamija sa 2 kible) i Hendek (mjesto gdje se održala vrlo važna bitka između muslimana i mušrika), te slobodno vrijeme za upražnjavanje ibadeta prema individualnim potrebama. Noćenje u Medini.

IV DAN/ 26.03. / NEDJELJA / MEDINA – MEKA

Sehur. Klanjanje sabah namaza. U jutarnjim satima napuštanje soba i polazak za Meku turističkim autobusima. (Oblačenje Ihrama za muškarce u hotelu prije polaska). Poslije cca 30 minuta vožnje, zaustavljamo se na Mikatu Zulhulejfa, klanjamo 2 rekata ihramskog namaza i nijjetimo umru. Nastavak putovanja za Meku. Dolazak u Meku. Smještaj u hotelu. Nakon smještaja, obavljanja zajedničke Umre (Tavafa i Saja). Noćenje u Meki.

V DAN/ 27.03. / PONEDJELJAK / MEKA

Sehur. Klanjanje sabah namaza. Ibadet po vlastitom nahođenju. Napijte se Zemzem vode za koju je Poslanik a.s. rekao: “Najbolja voda na zemljinoj površini jeste voda Zemzem. U njoj je hrana za gladnog i lijek za bolesnog.” Slobodno vrijeme za ibadet. Noćenje.

VI DAN/ 28.03. / UTORAK / MEKA

Sehur, klanjanje sabah namaza. Ibadet po vlastitom nahođenju. Noćenje u Meki.

VII DAN/ 29.03. / SRIJEDA / MEKA

Sehur, klanjanje sabah namaza. Oko 09:00 sati odlazak na Arefat autobusima. Po dolasku na Arefat učiti što više dova. Nakon toga odlazak do Brda milosti gdje su se prvi put sastali hazreti Adem i Hava. Nastavljamo ka Muzdellifi, te zaključno ka Mini, koja se nalazi 4,8 km od Muzdellife. Prolazimo pored planine Al Nour koja se nalazi istočno od Meke. Na njoj se nalazi pećina, najdraže Poslanikovo mjesto za molitvu, prije nego je postao Poslanik. To je mjesto gdje je Poslanik a.s. primio objavu svete knjige Kur’an preko meleka Džibrila. Povratak u Meku na podne namaz. Slobodno vrijeme za ibadet prema individualnim potrebama. Noćenje u Meki.

VIII DAN/ 30.03. / ČETVRTAK / MEKA

Sehur, klanjanje sabah namaza. Obavljanje oproštajnog Tavafa, ibadeti u džamiji. Ibadet po vlastitom nahođenju. Noćenje u Meki.

IX DAN/ 31.03. / PETAK / MEKA – DŽEDA – ISTANBUL – SARAJEVO

Slijedi ukrcavanje u autobuse u ranim jutarnjim satima i transfer prema aerodromu u Džedi. Nakon obavljanja carinskih i pasoških formalnosti, ukrcaj na let za Istanbul na letu TK97 u 06:30 sati. Slijetanje u Istanbul je predviđeno u 10:15 sati. Slijedi presijedanje na let TK1023 za Sarajevo u 12ꓽ50 sati. Dolazak u Sarajevo je predviđeno u 13ꓽ35 sati (sva vremena su lokalna).

DODATNE INFORMACIJE

* DOPLATA ZA VIZU SA PUTNIM ZDRAVSTVENIM OSIGURANJEM I ISHOĐENJEM + 350 KM *

 
Za vizu je potrebna sljedeća dokumentacija (orginal):

 •  Potvrda iz firme da ste u radnom odnosu (za penzionere dovoljan ček od penzije)
 •  Potvrda iz banke da imate otvoren transakcijski račun (s minimalno 2000 KM na računu)
 •  Pasoš
 •  Dvije fotografije sa bijelom poleđinom (kao za pasoš)
 •  Ako supruga nije u radnom odnosu, te nije u mogućnosti dostaviti pomenutu dokumentaciju iz firme, potrebno je da za nju dostavite vjenčani list.


*Napomena: Za osobe preko 60 godina, cijena vize iznosi 580 KM*


ZA ŽENE NIJE POTREBAN MAHREM PO ODLUCI ADMINISTRACIJE SAUDIJSKE ARABIJE!

NAPOMENA: Ovo je tehnički obrađen program i naš prijedlog. Moguća su odstupanja i dodatna ispunjavanja prema potrebi i dogovoru sa grupom kako bi što ugodnije boravili na ovim Mubarek mjestima. Agencija zadržava pravo izmjene programa i cijene u slučaju promjene kalkulativnih elemenata, avio karata, smještaja, kursa dolara ili eura i ostalih troškova koji direktno utiču na formiranje konačne cijene aranžmana.

 

USLOVI PRIJAVLJIVANJA


Uslovi prijavljivanja: Prilikom rezervacije 30% avans. Ostatak se plaća najkasnije 15 dana prije polaska. Za otkaz 30 dana prije polaska: 20% storno troškova; 20-29 dana: 30% storno troškova; za 14-21 dan prije polaska: 50%; 7-14 dana prije polaska: 70% te za nedolazak ili odustajanje od putovanja 100% storno troškova. Agencija zadržava pravo izmjene cijene uslijed promjene kalkulativnih elemenata. Kalkulacija rađena na bazi minimalno 30 putnika, dana 09.01.2023. i na osnovu  odnosa kursa 1 USD = 1,83 KM. Agencija zadržava pravo izmjene cijene ukoliko dođe do promjene kursa dolara.

Aviokompanija zadržava pravo promjene satnice letova do samog polaska, u skladu sa propisima koji postoje u međunarodnom zračnom prometu. Agencija nije odgovorna za otkazivanje, odgađanje, kašnjenje letova ili izgubljenu prtljagu. Avioprevoznik Turkish Airlines.
Agencija je licencirana turistička agencija i kao takva posjeduje odobrenje od strane administracije Saudijske Arabije za organizovanje odlazaka BH državljana na Umru.
Napomena: Agencija samo radi na posredovanju te ne garantuje dobijanje vize, niti dobijanje vize u roku, kao što ne odgovara za tačnost podataka u vizi, niti za eventulane greške učinjene od strane ambasade ili trećeg lica, a koje bi mogle uticati na valjanost i važnost vize.