Cijene na web stranici su informativnog karaktera, molimo da za konačnu/tačnu cijenuu i raspoloživost kontaktirate agenciju

DUBAI

DIREKTAN LET IZ SARAJEVA ZA DUBAI (FLYDUBAI)

26.04. – 03.05.2023. / 7 NOĆI

Kako je jednom rekao vladar Dubai-ja, šeik Mohammed bin Rashid Al Maktoum, „Nikad nas neće zadovoljiti ništa osim prvog mjesta.“

 Najvišu zgradu na svijetu – Burj Khalifa
 Najviši hotel na svijetu - JW Marriott Marquis Hotel
 Najveći trgovački centar na svijetu - Dubai Mall
 Najveći zatvoreni tematski park - IMG Worlds of Adventure
 Najprometniji međunarodni aerodrom - Dubai International Airport
 Najdužu potpuno automatiziranu mrežu metroa – Dubai Metro

 

PROGRAM PUTOVANJA:

1. DAN, SARAJEVO - DUBAI (26.04.2023.)

Dolazak na Sarajevski aerodrom najmanje tri sata prije leta. Prijava na direktni let broj FZ-762 avio kompanije FlyDubai za Dubai u 14:15h. Dolazak u Dubai u 21:40h po lokalnom vremenu. Po dolasku u Dubai, nakon pasoške i carinske kontrole, slijedi transfer do hotela u Dubaiju. Smještaj u hotel. Noćenje.

2.-5. DAN, DUBAI (27.04. - 02.05.2023.)

Tokom boravka u Dubai-ju putnicima će biti ponuđeni različiti fakultativni programi obilazaka i razgledanja. Fakultativni izleti: razgled Dubaija, cjelodnevni izlet u Abu Dhabi, fakultativni izlet u Miracle Garden & Global Village, Dhow krstarenje kanalima sa uključenom večerom, I ne propustite najuzbudljiviju atrakciju Dessert Safari.

6. DAN, DUBAI - SARAJEVO (03.05.2023.)

Nakon doručka slijedi odjava iz hotela i transfer do aerodroma. Prijava na let FZ-761 za Sarajevo u 09:15h. Dolazak u Sarajevo predviđen je u 13:15h po lokalnom vremenu. Kraj putovanja.

CIJENA

1489 KM - first minute (za prvih 10 uplata)

 

U CIJENU UKLJUČENO:

Povratna avio kartu na relaciji Sarajevo-Dubai-Sarajevo (30kg čekirani prtljag + 7g ručni).

Jednom kupljena i izdata karta je nerefundabilna,

Sve aerodromske takse,

Smještaj u hotelu GOLDEN TULIP MEDIA DUBAI 4* ili sličan na bazi 7 noćenja sa doručkom u ½ sobama (dvokrevetnim sobama),

Transferi na relaciji aerodrom-hotel-aerodrom

 

U CIJENU NIJE UKLJUČENO:

Viza za UAE (220 KM, potrebna slika prve stranice pasoša, i validnost pasoša od min 6 mjeseci)

Dubai Tourism Dirham (boravišna taksa, plaća se u hotelu), hoteli 4* 15 AED (cca 4 USD/osoba/noćenje)

Fakultativni izleti i ulaznice planirane programom putovanja (plaćaju se na licu mjesta)

Osiguranje od otkaza putovanja 50 KM (nije obavezno, preporučujemo – obavezno ide uz PZO!),

Putno zdravstveno osiguranje 16 KM/ osoba (obavezna doplata)

Doplata za 1/1 sobu (jednokrevetnu sobu), kao i doplate za djecu - na upit.

 

FAKULTATIVNI IZLETI:

DUBAI - Uz pratnju vodiča posjetiti ćete Jumeirah džamiju (sagrađena 1979. god.) najstarija je džamija u Dubaiju, Jumeirah beach hotel i Burj Al Arab hotel, najluksuzniji i najviši hotel na svijetu. Mogućnost posjete Souk Madinat Jumeirah (Turistički bazar), kafići i restorani sa prelijepim pogledom na hotel Burj Al Arab. Prolazak pored Sheikh Mohamed Bin Rashid palače i dolazak na ostrvo Palme Jumeirah na kojoj se nalazi prekrasni i dobro poznati hotel Atlantis. Palm Jumeirah je umjetno ostrvo u obliku palme sa šesnaest simetričnih “listova”na kojem se nalaze ville, hoteli, vodeni park itd. Na kraju izleta prilika da se vidi najviša zgrada na svijetu, Burj Khalifa, najveći tržni centar na svijetu Dubai Mall i plešuće fontane.

Miracle Garden je najveći I najljepši vrt prirodnog cvijeća na svijetu. Otvoren 2013. godine na površini 72.000 kvadratnih metara sa stazama dužine 4 kilometara. U vrtu se nalazi mnoštvo lukova I maketa u raznim oblicima poput aviona u prirodnoj velići, Mickey Mouse, Mini itd. Park broji preko 100 miliona cvijetova. Dubai Garden svake sezone mijenja svoj dizajn.

Global Village je mjesto gdje ćete se susretni sa mnogim kulturama, građevinama, gastronomijom raznih zemalja svijeta I naravno dobrim zabavnim programom.

ABU DHABI - Glavni grad Ujedinjenih Arapskih Emirata i središte naftne industrije udaljen je 2 sata vožnje od Dubaija. Posjetite najveću džamije u Emiratima Sheikh Zayed Grand Mosque. Napravljena od15 vrsta bijelog mramora iz nekoliko zemlja te bogato ukrašena, zanimljiva je jer ima najveću kupolu od svih džamija na svijetu te najveći tepih na svijetu koji se nalazi u centralnoj dvorani za molitvu. Za razgledavanje džamije pazite na odjeću. Prozirna odjeća, kratke hlače, majice bez naramenica i mini suknje nisu dozvoljene.

DESSERT SAFARI - Odlazak na pustinjski safari s džipovima je posebno uzbudljvo iskustvo koje nemojte propustiti. Na manje od 20 minuta vožnje od centra Dubaija iskusit ćete arapsku pustinju, a izlet uglavnom počinje adrenalinskom vožnjom dinama do tradicionalnog beduinskog kampa u srcu pustinje. Tamo možete isprobati i jahanje deva, pušenje nargile i ukrašavanje tijela kanom. Obično slijedi večera te zabavni dio s trbušnom plesačicom.

Slobodno vrijeme za individualne aktivnosti:

 Opustite se na prelijepim plažama, uživajte u šetnji i istraživanju čarobnog Dubaija.

 Posjetite Dubai Mall koji je jedan od najvećih shopping centara na svijetu i raj za ljubitelje shoppinga. Mnoštvo prodavnica, te akvarij s najvećim staklenim zidom i klizalište. Unutar Dubai Malla se nalazi souq – tradicionalna pijaca, a izvan se nalaze fontane i Burj Khalifa - najviša zgrada na svijetu.

 Ne propustite show “plešućih fontana” smještenih između Dubai Malla i Burj Khalife. Vidjet ćete najveći sustav animiranih fontana na svijetu. Dva showa kreću u 13 sati, te opet navečer od zalaska pa do 23 sata svakih pola sata.

NAPOMENE:

 Molimo cijenjene putnike da provjere da li je valjanost pasoša/putovnice u skladu s pravilima zemlje u koju putujete. Agencija NIJE ODGOVORNA za lične dokumente putnika, ispravnost istih kao i COVID regulacije. Od 07.11.2022. godine ukinute su sve COVID restrikcije za ulazak u UAE. Molimo putnike da prate na linku sve promjene vezano za COVID: https://www.flydubai.com/en/plan/covid-19/travelrequirements

 Državljani Bosne i Hercegovine pri ulasku u UAE moraju imati pasoš čija važnost traje 180 dana, odnosno 6 mjeseci od dana ulaska i pasoš mora imati najmanje dvije prazne stranice, te su u svakom trenutku moguće izmjene.

 Svaki putnik je dužan da se samostalno raspita o COVID restrikcijama, putnim ispravama, viznom režimu, te Agencija ne odgovara za otkazivanje, kašnjenje letova ili promjene satnica letova, izgubljenu prtljagu I slično. Avioprevoznik FlyDubai.

 Agencija zadržava pravo da, u slučaju izmjene cijene prijevoza, izmjene deviznog kursa, nedovoljnog broja prijavljenih putnika i slično, izmjeni cijenu putovanja za odgovarajući iznos. Kalkulacija rađena na bazi 25 putnika.

 Molimo da svoje fakultativne izlete rezervišete 10 dana prije polaska. U suprotnom, ne garantujemo za raspoloživost istih. Agencija zadržava pravo uvećanja cijena fakultativnih izleta u slučaju nedovoljnog broja prijavljenih. Agencija zadržava pravo promjene termina realizacije fakultativnih izleta. Agencija ne snosi odgovornost za eventualne drugačije usmene informacije o programu putovanja.

 Avansnom uplatom klijent prihvata Opće uslove putovanja