Cijene na web stranici su informativnog karaktera, molimo da za konačnu/tačnu cijenuu i raspoloživost kontaktirate agenciju

QATAR 2022

SVJETSKO PRVENSTVO 2022.

NOVEMBAR 21. - DECEMBAR 18.

30.11.2022.-05.12.2022.

 

Drugo Svjetsko prvenstvo na azijskom kontinentu posle Japana i Južne Koreje 2002-e, a prvo u arapskom svijetu. Posljednji put učestvuju 32 reprezentacije jer se od 2026. broj učesnika povećava na 48. Prvi put Svjetsko prvenstvo igra se u zimskom periodu. Zbog njega staju najjače svjetske lige u fudbalu. Kontraverze na svakom koraku. REPREZENTACIJA SRBIJE, čini se, nikada jača, uigranija i što je najbitnije, složnija. Jednom rečju – SPEKTAKL u najavi!!

PROGRAM PUTOVANJA

1. DAN

Sastanak grupe na aerodromu Sarajevo tri sata prije leta. Prijava za let i predaja prtljaga, check in, obavljanje carinskih i pasoških formalnosti. Polijetanje za Dubai. Po dolasku u Dubai slijedi transfer do hotela. Slobodno vrijeme. Noćenje.

2. - 5. DAN

Tokom vašeg boravka u Dubai-u imate priliku da fakultativno posjetite neke od najvećih znamenitosti ovoga grada i okoline koje imamo u ponudi (sa doplatom): Burj Khalifa – najveća građevina na svijetu, neboder koji je sa antenom visok 828 metara, trebao se zvati Burj Dubai, ali je u čast šeika Khalifa al- Nhjana preimneovan u Burj Khalifa, neboder ima 160 spratova, sadrži oko 1.000 stanova, kancelarije na 40-ak spratova, Armanijev hotel i osmatračnicu na 124. Spratu. Burj Al Arab – već godinama simbol Dubai-a i raskošnosti. Burj Al Arab je luksuzan hotel koji se smatra prvim hotelom sa 7 zvezdica na svijetu, smješten je na vještačkom ostrvu uz plažu Jumeirah, ostrvo je sa kopnom povezan mostom kojim mogu prolazitit i auti, oblik gradnje podsjeća na jedro. Muzej Dubai – građen početkom 19. vijeka smatra se najstarijom građevinom Dubai-a, prvobitno je bio sjedište guvernera, a od 1971. je proglašen muzejom, zauzima prostor tvrđave Al-Fahidi u predjelu Dubai Creek, od mnogobrojnih zbirki izdvajamo onu sliku koja predstavlja historiju Dubai-a i sve faze njegove ekspanzije, zatim onu tradicionalnog oružja ovog područja, zbirku posvećenu moru i njegovom značaju u pustinjama te onu posvećenu starim brodovima koji su se koristili za transport i trgovinu… ili mogućnost odlaska na još neke od fakultativnih izleta koje smo pripremili za vas – Palm Jumeirah – trenutno najveće vještačko ostrvo na svijetu, građen je u obliku palme sa stabljikom i 17 listova, okružuju je mala ostrvca koji cjeloj građevini daju oblik kruga.

Abu Dhabi glavni grad Ujedinjenih Arapskih Emirata, a smatraju ga i jednim od najmodernijih gradova u svijetu. Abu Dhabi je grad koji nudi kilometre čistih pješčanih plaža i više od 200 ostrvaca razasutih ispred obala Abu Dhabia. Posjetićemo jednu od najvećih novosagrađenih džamija na svijetu koja prima 40.000 vjernika, zatim ćemo se provesti kroz rezidencijalne četvrti grada, zaustaviti se u Heritage Village – kompleksu u kojem ćete na jednom mjestu vidjeti sve ono što karakteriše ovo područje, od historije do lokalnih običaja. Odlazak do modernog trgovačkog centra i slobodno vrijeme za ručak ili kupovinu. Povratak prema Dubaiju u poslijepodnevnim satima uz zaustavljanje i kraću posjetu novoj atrakciji Abu Dhabia – Ferrari Worldu. Jeep safari. Zalazak sunca na crvenim dinama uz večeru u autentičnom ambijentu – u beduinskom kampu i orijentalne motive. Mogućnost jahanja na kamilama…

NAPOMENA:

U petak 2. decembra odlazimo na treći meč u grupi i vjerovatno i odlučujući kada je plasman reprezentacije Srbije u sljedeću fazu u pitanju. U posljepodnevnim satima letimo iz Dubai-a u Katar. Sa aerodroma u Kataru odlazimo do stadiona „974“. Ovaj stadion je simbolično dobio naziv po 974 kontejnera od kojih je napravljen. Kada se prvenstvo završi on će kompletno biti rastavljen. Takodje, broj 974 je i pozivni broj Katara. Meč je u posljednjem večernjem terminu – 22:00h. Po završenom meču ponovo odlazimo do aerodroma u Kataru i imamo povratni let za Dubai. Dolazak u Dubai u ranim jutarnjim satima.

6. DAN

Transfer do aerodroma u Dubai-u. Let za SARAJEVO.

CIJENA I DETALJI

CIJENA: 4204 KM


DEPOZIT: 2048 KM

 

CIJENA UKLJUČUJE:

 

 • Povratna avio karta na relaciji SARAJEVO-DUBAI-SARAJEVO (prtljag do 20kg i ručni prtljag do 7kg po osobi)
  Jednom kupljena i izdata karta je nerefundabilna
 • Povratna avio karta na relaciji DUBAI – KATAR – DUBAI na dan utakmice.
 • Sve transfere na relaciji DUBAI INTERNATIONAL AIRPORT – HOTEL i HOTEL - DUBAI INTERNATIONAL AIRPORT( u dolasku i povratku kao i prilikom odlaska na utakmice u Katar)
 • Aerodromske takse
 • 4/10 noćenja u hotelu sa 4* ili 5* sa doruckom u Dubai-u.

CIJENA NE UKLJUČUJE:

 • Obaveznu doplatu za ulaznice za utakmicu: Srbija – Švicarska ili za sve utakmice grupne faze (OBEZBJEDJENE OD STRANE AGENCIJE) – 1. kategorija 230 eura, 2. kategorija 170 eura. Klik za mapu stadiona
 • Tourism dirham (gradska taksa) plaća se na recepciji hotela (Hoteli 4* cca 4-5 USD po sobi po noći - Hoteli 5* cca 6 USD po sobi po noći)
 • Putničko zdravstveno osiguranje
 • Obavezna viza za BiH državljane 100 eura
 • Fakultativne izlete
 • Usluge nenavedene u programu

 

CJENOVNIK GRUPNA FAZA 

CJENOVNIK SRBIJA - ŠVICARSKA

NA UPIT