Cijene na web stranici su informativnog karaktera, molimo da za konačnu/tačnu cijenuu i raspoloživost kontaktirate agenciju

TURSKA ISTANBUL

ORGANIZOVANO PUTOVANJE

NA BAZI 4 NOĆENJA

30.12.2022. - 03.01.2023.

PROGRAM PUTOVANJA

ISTANBUL... Grad smješten na dva kontinenta, grad okružen morem sa tri strane, vrata Orijenta, spoj Istoka i Zapada... samo su neki od najčešće korištenih opisa za 15-milionski grad Istanbul. Ovaj grad kojeg su u prošlosti zvali još i Konstantinopol više od 1500 godina bio je centar Rimskog, Bizantskog i Osmanskog carstva. Upravo zbog značaja koji je od svog postanka imao, grad je uvijek bio stjecište brojnih umjetnika, muzičara, trgovaca, a u posljednje vrijeme i mnogobrojnih turista. Svi oni dolazili su u Istanbul otkriti čaroliju hiljadugodišnjih ulica, šarenih bazara i veličanstvenih džamija.

SARAJEVO - ISTANBUL

Okupljanje grupe na aerodromu 2 sata prije leta. Prijava na let i predaja prtljage. Let na relaciji Sarajevo Istanbul prema terminima kako je prikazano u nastavku teksta. Po slijetanju na aerodrom u Istanbulu, slijedi transfer do hotele i prijava u isti. Slobodno vrijeme. Noćenje.

ISTANBUL

Doručak. Slobodno vrijeme za samostalno istraživanje Istanbula ili neki od ponuđenih fakultativnih izleta.

ISTANBUL - SARAJEVO

Doručak, odjava iz hotelskih soba i transfer na aerodrom. Prijava na let za Sarajevo. Vremena letova su u nastavku teksta. Let na relaciji Istanbul Sarajevo.

CIJENA ARANŽMANA

THE EDITION OLD CITY HOTEL 3*

Single soba - noćenje sa doručkom - 1150,00 KM
Double soba - noćenja sa doručkom - 885,00 KM

Navedene cijene su po osobi !

CIJENA UKLJUČUJE

  • Povratne avio karte na relaciji Sarakevo - Istanbul - Sarajevo sa avio kompanijom PEGASUS AIRLINES
  • Aerodromske takse i TSC
  • Prtljag 20 checkiranog + 7 ručnog
  • Transfer u Istanbulu od aerdoroma do hotela i od hotela do aerodroma
  • Smještaj u hotelu 3* na bazi 4 noćenja
  • Ogledni hotel: THE EDITION OLD CITY 4* i sličan

CIJENA NE UKLJUČUJE

  • Policu putnog zdravstvenog osiguranja 2 KM osoba / dan do 60 godina starosti
  • Individualni troškovi
  • Fakultativni (neobavezni) izleti i ulaznice planirane programom putovanja (plaćaju se na licu mjesta)
  • Manipulativni troškovi 15 KM po rezervaciji

SATNICE LETOVA

Let iz Sarajeva - 15:25 - 19:15
Let iz Istanbula - 14:45 - 14:40

· CIJENA ARANŽMANA formirana je na osnovu trenutnih cijena naftnih derivata te ostalih usluga koje nam pružaju partnerske institucije (avio kompanija, partnerska agencija, hotelijeri, prijevoznici, vodiči). U slučaju poskupljenja cijena usluga koje nam isti pružaju, agencija zadržava pravo poskupljenja cijene aranžmana srazmjerno poskupljenju kod partnera.

 

Svi fakultativni izleti i posjete su na dobrovoljnoj bazi, plaćaju se predstavniku agencije u inostanstvu i za iste organizator nije u mogućnosti izdati fiskalni račun niti bilo koju vrstu potvrde. Omjer: 1 EUR = 2 KM

Moguća je promjena redoslijeda fakultativnih izleta i posjeta u skladu sa vremenskim i drugim uslovima, što ne može uticati na kvalitet programa.

 

OBAVEZNO PROVJERITI DATUM VAŽENJA PASOŠA – PASOŠ MORA VAŽITI JOŠ MINIMALNO 150 dana OD DANA ULASKA U TURSKU! ZA OVO PUTOVANJE POTREBAN JE BIOMETRIJSKI PASOŠ.

 

Kalkulacija rađena na bazi 30 pax. Agencija zadrzava pravo izmjene i dopune programa te te otkaza programa u slučaju nedovoljno prijavljenih klijenata.UZ PROGRAM VAŽE OPŠTI USLOVI PUTOVANJA ORAGNIZATORA PUTOVANJA.