ALBANIJA DRAČ

Najbolji hoteli na jednom mjestu

Polasvi svakog petka iz cijele BiH

DRAČ (al. Durrës) je najveće turističko mjesto na albanskoj obali Jadranskog mora! Jedan je od najstarijih albanskih gradova s nekoliko značajnih ostavština iz rimskog doba. Istovremeno je i najveća albanska luka sa 115.000 stanovnika ali i sve atraktivnija destinacija za odmor turista iz cijelog svijeta. Južno od starog dijela grada razvio se novi sa modernim stambenim naseljima, bulevarima i šetalištima. Nedaleko do centra grada nalazi se velika pješčana plaža (Durres Beach) duga 40 kilometara sa mikroskopski sitnim pijeskom. Pješčane dine i toplo more okruženi su novoizgrađenim hotelima, diskotekama, restoranima i kafeima... Vreva na ulicama, naglašena gostoprimljivost, zanimljiva gastronomska ponuda, neobična arhitektura s fasadama jarkih boja kao i brojne prirodne ljepote čine danas ovaj dio Albanije, ali i sam Drač, jednom od najatraktivnijih turističkih destinacija na Balkanu koju treba doživjeti u njenoj autentičnoj svakodnevnici...

PROGRAM PUTOVANJA

1.DAN, PETAK (ZENICA – SARAJEVO – MOSTAR) Polazak autobusa u 18.30h iz Zenice, 20.00h iz Sarajeva. Putovanje preko Mostara i Trebinja na Crne Gore. Noćna vožnja.

2-8. DAN, SUBOTA – SUBOTA (DRAČ) Dolazak u Drač u jutarnjim satima. Slobodno vrijeme do prijave u hotel u 14.00h. Boravak u hotelu po izboru 7 noćenja. Tokom boravka u Draču, putnicima će biti ponuđen bogat izbor opcionalnih izleta i posjeta u cijeloj Albaniji.

8. DAN, SUBOTA (DRAČ – MOSTAR – SARAJEVO – ZENICA) Odjava iz hotela do 10.00h. Slobodno vrijeme do popodnevnih sati (20.00), kada je predviđen polazak prema BiH. Dolazak u Sarajevo u nedjelju u jutarnjim satima.

HOTELI

GRAND BLUE FAFA HOTEL 5* ALL INCLUSIVE

Vjerovatno najbolji hotel na albanskoj obali!
POLOŽAJ: u oblasti Golem, na vlastitoj pješčanoj plaži, 13km južno od grada Drača, 39km od Tirane. SADRŽAJI: moderno uređen hotel sa odličnim položajem, ljubaznim osobljem i uslugom all inclusive stvara idealne uvjete za opuštajući odmor u ugodnom okruženju. Hotel preporučujemo zahtjevnijim klijentima svih uzrasta. Hotelski sadržaji: recepcija 24h, nekoliko liftova, mjenjačnica, glavni restoran, a la carte restoran (uz doplatu), wellness&spa centar, bar na bazenu besplatno (10-22.00h) i all inclusive bar na plaži (uz naknadu), vanjski bazen, suncobrani i ležaljke uz bazen besplatno, stoni tenis, pikado, bilijar, dječiji bazen i dječije igralište, besplatni fitness centar i WiFi internet u cijelom hotelu, parking. SOBE: elegantno namještene dvokrevetne sobe s jednim ili dva pomoćna ležaja (za do 3 odrasle osobe ili 2 odrasle osobe i 2 djece). Sve sobe imaju klima uređaj, LCD TV, mini frižider, sef, fen za kosu, WiFi internet. Svaka soba ima balkon, kupatilo s WC-om, tuš ili kadu. Sobe imaju bočni pogled na more. PLAŽA: privatna pješčana plaža ispred hotela. Ležaljke i suncobrani na plaži i na bazenu besplatno. USLUGA: All inclusive - doručak, ručak, večera, popodnevni snack u glavnom restoranu, lokalna alkoholna i bezalkoholna pića tokom dana (10:00 do 22:00). Bar na plaži, lobby bar i caffe Mondo se dodatno plaćaju.

  

 

HOTEL FAFA PREMIUM 5*

Direktno na plaži!

POLOŽAJ: Hotel Fafa Premium 5* nalazi se direktno na plaži, 18km od centra Drača. Ispred hotela nalazi se autobusko stajalište.
SADRŽAJI: Recepcija 24h, restoran, bar na plaži (uz doplatu). Gosti hotela na raspolaganju imaju besplatni WiFi internet u cijelom hotelu, te ležaljke i suncobrane na plaži. Besplatan parking za sve putnike koji dolaze vlastitim prijevozom. Hotel odlikuje izuzetno dobra usluga i odlični obroci.
SOBE: klimatizovane dvokrevetne i trokrevetne sobe sa kupatilom; SAT/TV, frižider, sef, fen za kosu, balkon.
USLUGA: All inclusive - doručak, ručak, večera, popodnevni snack u glavnom restoranu, lokalna alkoholna i bezalkoholna pića tokom dana (10:00 do 22:00)

 

FLLAD RESORT & SPA 4*

Direktno na plaži! Otvoren 2021. godine.

POLOŽAJ: Fllad Resort & Spa 4* novi je hotel otvoren 2021. godine. Smješten je uz plažu u mjestu Golem, cca 14km južno od Drača. Adresa: Bulevardi i Pishave, 2504 Golem.
SADRŽAJI: Recepcija 24h, restoran, lift, otvoreni bazen, Spa centar (zatvoreni bazen, sauna), bar u hotelu, bar na plaži (uz doplatu), mjenjačnica. Gosti hotela na raspolaganju imaju besplatni WiFi internet u lobiju i sobama, te ležaljke i suncobrane na bazenu i plaži. Hotel posjeduje i besplatan parking za putnike koji dolaze privatnim prijevozom.
SOBE: Sve klimatizirane sobe imaju balkon, LCD/SAT/TV, mini bar, kupatilo sa tuš kabinom, fen za sušenje kose. Većina soba ima bočni odnosno direktni pogled na more, a manji dio soba ima pogled na park.
USLUGA: Polupansion. Buffet doručak i večera, ili all inclusive (doručak, ručak, večera + piće uz obroke + piće na baru od 10-22.00h)

 

AS HOTEL 4*

Direktno na plaži! Najpoznatiji hotel na bh tržištu.

POLOŽAJ: Hotel Albanian Star 4* smješten je na samoj obali Jadranskog mora, 13km južno od najpoznatijeg albanskog turističkog centra Drača. Renoviran je 2015.g. a 2021.g. izgrađen je novi bazen i a la carte restoran.
SADRŽAJI: Recepcija 24h, restoran, a la carte restoran Avra, otvoreni bazen, bašta ispred hotela, bar u hotelu, bar na plaži (uz doplatu), 2 lifta. Gosti hotela na raspolaganju imaju besplatni WiFi internet u lobiju i sobama, te ležaljke i suncobrane na plaži. Hotel posjeduje i (ograničen) besplatan parking za sve putnike koji dolaze privatnim prijevozom.
SOBE: Sve sobe su prostrane, klimatizirane i lijepo uređene. Imaju LCD/SAT/TV, mini bar, kupatilo sa tuš kabinom, fen za sušenje kose, WIFi internet, balkon. Dio soba ima direktan pogled na more, a dio soba ima pogled na park.
USLUGA: Polupansion. Buffet doručak i večera.
PLAŽA: Pješčana, ispred hotela. Ležaljke i suncobrani na plaži besplatni su za goste hotela.

 

HOTEL BLUE MARINE 4*

Novootvoreni hotel na lijepoj lokaciji. Odlična cijena.

POLOŽAJ: Hotel Blue Marine 4* nalazi se u turističkom mjestu Shkëmbi i Kavajës, 7km južno od Drača, 30m od vlastite plaže. Stajalište gradskog prijevoza nalazi se nedaleko od hotela.
SADRŽAJI: Recepcija 24h, restoran, a la carte restoran u zgradi pored hotela, veliki otvoreni bazen, mali dječiji bazen, bar u hotelu, bar na plaži, 2 lifta. Gosti hotela na raspolaganju imaju besplatni WiFi internet u lobiju i sobama, te ležaljke i suncobrane na bazenu i na plaži. Hotel posjeduje i besplatan parking/garažu za sve putnike koji dolaze privatnim prijevozom.
SOBE: Sve sobe su prostrane (cca 23m2 ), klimatizirane i lijepo uređene. Imaju LCD/SAT/TV, mini bar, kupatilo sa tuš kabinom, fen za sušenje kose, WiFi internet, telefon, balkon. Dio soba ima direktan pogled na more, dio bočni pogled na more, a dio soba ima pogled na okolne zgrade i autoput Drač-Vlora.
USLUGA: Polupansion. Buffet doručak i večera.
PLAŽA: Pješčana, ispred hotela. Ležaljke i suncobrani na plaži besplatni su za goste hotela.

CJENOVNIK

TERMINI BORAVKA U HOTELIMA 18.06-10.09. (SUBOTA-SUBOTA)*

 

POPUSTI:
GRAND BLUE FAFA, FAFA PREMIUM, BLUE MARINE

- Jedno dijete 2-6g, i drugo dijete do 3g GRATIS smještaj
- Jedno dijete od 6-12g sa 2 odrasle osobe - 50%
- Drugo dijete od 3-12g sa 2 odrasle osobe -30%
- Treća odrasla osoba -10%
* Doplata za jednokrevetnu sobu +70%;

HOTEL AS
- Do 2 djece do 6g GRATIS smještaj* (sa roditeljima)
- Do 2 djece od 6-12g sa dvoje odraslih -50%
- Do 2 djece od 6-12g sa jednom odraslom osobom -30%
- Treća odrasla osoba -10%
* Doplata za jednokrevetnu sobu +70%

CIJENA OBUHVATA:
- 7 noćenja po osobi na bazi navedene usluge u dvokrevetnoj sobi u hotelu po izboru,
- Ležaljke i suncobrane na plaži,
- Usluge pratioca grupe i kompletnu organizaciju putovanja
- Korištenje vanjskog bazena

CIJENA NE OBUHVATA:
- Prijevoz modernim Centrotransovim autobusima do Drača i nazad (79,00 KM/osoba; Djeca do 4 godina GRATIS prijevoz, djeca od 4-12 godina 49,00 KM)
* Cijena prijevoza važi ukoliko je cijena dizel goriva do 2,50 KM/litar. Za svako povećanje cijene goriva do 0,50KM, cijena autobusne karte povećava se za 10,00 KM.
- Međunarodno putničko-zdravstveno osiguranje (10,00 KM) i osiguranje od otkaza putovanja (30,00 KM)
- Boravišnu taksu 2,50 KM po osobi/noćenju u Draču (ukupno 17,50 KM/osoba), djeca do 12 godina ne plaćaju taksu - Doplata za sjedišta u prvom redu + 50,00 KM po sjedištu (raspoloživa 2 sjedišta )
- Sjedište po želji (osim prvog reda) + 40,00 KM po sjedištu
- Doplata za dodatno sjedište u autobusu + 79,00 KM

Za putnike koji putuju vlastitim prijevozom, cijena aranžmana se uvećava za 10,00 KM po osobi (uključujući i djecu).

VAŽNE NAPOMENE ZA RANI BOOKING:
- Rezervacija po ultra first minude ponudi važeća je uplatom 50% akontacije do 15.03. i konačnom uplatom najkasnije do 15 dana prije polaska.
- Za rezervaciju je potrebno dostaviti i podatke iz pasoša ili lične karte.

MOGUĆNOSTI PLAĆANJA
- Gotovinska uplata ili uplata debitnom karticom 
- Uplata na žiro račun u banci, pošti, ili internetskim bankarstvom 

JEZIK: Albanski, italijanski i engleski u hotelima i nekim radnjama (u nekim hotelima osoblje na recepciji govori bosanski)
VALUTA: Lek (ALL), 1 EUR = cca 125 ALL
ORJENTACIONE CIJENE: hljeb 60-85 ALL; voda 1,5L – 60 – 100 ALL, kafa – 120 ALL; Coca-cola – 150 – 200 ALL, pivo: 100-170 ALL. Cijene u hotelskim a la carte restoranima: supe - od 400-500 ALL; salate 400-700 ALL, pizza – od 600 ALL...
Za punoljetne putnike sa bh ličnim kartama nije potreban pasoš za ulazak u Republiku Albaniju, kao niti potvrda o vakcinaciji (COVID19), niti negativan test na virus. Maloljetni putnici za ulazak u Albaniju moraju imati važeći bh pasaš sa validnošću minimum 3 mjeseca od datuma planiranog povratka iz Albanije