Cijene na web stranici su informativnog karaktera, molimo da za konačnu/tačnu cijenuu i raspoloživost kontaktirate agenciju

TURSKA ISTANBUL

ORGANIZOVANO PUTOVANJE 

NA BAZI 4NOĆENJA

SA DORUČKOM 

PROGRAM PUTOVANJA

1. DAN, Četvrtak  (24.11.2022), Sarajevo-Istanbul
Okupljanje putnika na aerodromu Sarajevo dva sata prije leta. Let na relaciji Sarajevo – Istanbul. Vrijeme leta je u 11:25, sa avio kompanijom - Turkish airlines. Dolazak u Istanbul u 15:10 po lokalnom vremenu. Transfer do hotela, smještaj. Slobodno vrijeme po dogovoru sa vodičem. Nakon odmora polazak na zajedničku šetnju do starog dijela grada sa posjetom Egipatskom bazara, Galata mosta, odakle se pruža pogled prema Zlatnom rogu, Galata kuli, Topkapi palati i Bosforu. Slobodno vrijeme. Povratak u hotel po dogovoru. Noćenje.

2. DAN, Petak (25.11.2022), Istanbul                    
Doručak.  Nakon doručka predlažemo odlazak na fakultativni obilazak starog grada sa lokalnim licencinranim vodičem: Obilazi se palata Topkapi koja je bila zvanična rezidencija otomanskih sultana u periodu od 1465. do 1853, Aja Sofija, Plava džamija, Hipodrom i Kapali čaršija. Aja Sofija se ubraja u jedne od najljepših građevina svijeta. Građena je u razdoblju od 532. do 537.godine i posvećena je Kristu kao personifikaciji Svete Mudrosti. Slijedi obilazak Sultan Ahmetove ili „ Plave džamije “u svijetu poznate po preko 20.000 ručno rađenih plavih pločica iz Iznika koje se nalaze u njenoj unutrašnjosti. Potom se odlazi do Hipodroma nekadašnjeg centra sportskog života Konstantinopolja. Nastavak izleta je šetnja do Kapali čaršije. Slobodno poslijepodne. Fakultativni obilazak Taksima i glavne gradske ulice Istiklal sa brojnim buticima, restoranima i kafićima.  Povratak u hotel. Noćenje.

3. DAN, Subota (26.11.2022)  Istanbul
Doručak. BOSFORSKA TURA – Predlažemo fakulativno poludnevno krstarenje Bosphorom ( brod – autobus ) do Tarabije na ulazu u Crno more, morskim tjesnacem koji razdvaja Europu i Aziju. Plovidba tokom koje možete uživati u pogledu na carske palače, tvrđave i romantična mjestašca Bosphorskog prolaza. Nakon plovidbe slijedi posjeta raskošnoj palači Dolmabahce, koja se nalazi na samoj obali Bosphora, okružena francuskim baštama. Sagrađena je u 19. vijeku, a sastoji se od carskih apartmana, ceremonijalne dvorane i carskog harema gdje je živio sultan sa svojom brojnom porodicom. Dolazak u luku te prijevoz autobusom do hotela. . U večernjim satima fakultativni odlazak na “Tursko veče” u nacionalni restoran, večera uz zvuke orijenta, trbušni ples i folklor. Noćenje.

4. DAN, Nedjeljal (27.11.2022) Istanbul
Doručak. Slobodno vrijeme ili fakultativni izlet MINIATURK, PIERE LOTTI I EYUP. Odlazimo do brežuljka Pierre Loti do čijeg vrha dolazimo žičarom ili autobusom . Slobodno vrijeme za odmor u legendarnoj starinskoj kafani iz koje se proteže prekrasan pogled na Zlatni rog i grad. Nakon pauze spuštamo se niz brežuljak kroz islamsko groblje. Na koncu stižemo do Eyüpa, za muslimane najsvetijeg mjesta u Istanbulu. Razgled džamije. Nastavljamo do »Turske u malom« – do Miniaturka, gdje su izgrađene najvažnije zgrade Turske i bivšeg Osmanskog Carstva. Poslijepodne povratak u hotel. Slobodno vrijeme za individualne aktivnosti. Noćenje.

5. DAN, Ponedjeljak (28.11.2022) Istanbul - BiH
Doručak. Odjava iz hotela. Slobodan dan za individualne aktivnosti. Transfer za aerodrom u dogovoreno vrijeme. Let za Sarajevo u 19.25h. slijetanje u Sarajevo u 19:15.

CIJENA I INFORMACIJE

CIJENA: 749 ,00 KM za prvih 10 rezervacija  
REDOVNA CIJENA: 799,00 KM

 

CIJENA UKLJUČUJE:

 • Let na redovnoj liniji TURKISH AIRLINES na relaciji Sarajevo – Istanbul – Sarajevo
 • Prtljag
 • Aerodromsku taksu
 • 4 noćenja sa doručkom u hotelu 3*  u 1/2 (dvokrevetnim) sobama
 • Transfer autobusom od aerodroma Istanbulu do hotela i od hotela do aerodroma Istanbul
 • Pratioc putovanja iz Sarajeva
 • Lokalni vodič u Istanbulu u toku realizacije svih fakultativnih (neobaveznih) izleta.

UZ DOPLATU:

 • Obilazak Starog grada
 • Plava džamija, Aja Sofija, Hipodrom, Kapali čaršija i džamija Sulejmanija – 15,00 EUR
 • Obilazak Taksima – 10,00 EUR
 • Krstarenje Bosforom – 25,00 EUR
 • Posjeta Dolmabahce dvorcu – 30,00 EUR
 • Topkapi sa lokalnim licenciranim vodičem 30,00 EUR
 • Tursko veče sa večerom i trbušnim plesom – 45,00 EUR
 • Miniaturk, Eyub džamija i Pierre Lotti – 25,00 EUR
 • Putničko zdravstveno osiguranje za osobe do 60 godina 2,00 KM po danu, preko 60 do 70 godina 3,00 KM po danu
 • Lični troškovi
 • 1/1 soba na upit
 • djeca do 2 godine gratis,Agencija zadržava pravo promjene rasporeda izleta usljed nepredviđenih okolnosti.
Svaki putnik mora imati putničko zdravstveno osiguranje

(uplaćeno individualno ili preko agencije)
Kalkulacija je rađena na bazi minimalno 20 putnika