Cijene na web stranici su informativnog karaktera, molimo da za konačnu/tačnu cijenu i raspoloživost kontaktirate agenciju

PROGRAM PUTOVANJA

1.DAN SARAJEVO - ISTANBUL - MALAGA 28.2.2020.
Okupljanje na aerodromu Sarajevo u 18:30 sati. Polijetanje za Istanbul u 20:20 sati na letu TK1026. Slijetanje na novi aerodrom u Istanbulu u 00:20 sati. Transfer u hotel. Noćenje.

2.DAN ISTANBUL - MALAGA - SEVILLA 29.2.2020
Rani doručak, te transfer na aerodrom u Istanbulu. Polijetanje u 09:30 sati na letu TK1305, te slijetanje u Malagu u 12:15 sati. Nakon obavljenih pasoških i carinskih formalnosti, vožnja do Sevilje, te po dolasku smještaj u hotel. Slobodno vrijeme za odmor. Noćenje.

3.DAN SEVILLA - CORDOBA - TORREMOLINOS 2.3.2020
Nakon doručka, ukrcaj u autobus, te poludnevni razgled Sevilje u pratnji vodiča: Ostaci nekadašnjih arapskih zidina, kula "Torre del Oro”, vrtovi Muriljo, zdanje Univerziteta koje je nekada bilo Fabrika duhana, parkovi i veleljepne zgrade sagrađene 1929. godine za Svjetsku izložbu u okviru kojih se nalaze paviljoni nekoliko latinoameričkih zemalja. Trg Španije – polukružno zdanje sa mostovima i fontanama koje je 1929, za vrijeme Svjetske izložbe, bio glavni paviljon za izlaganje. Slijedi obilazak parkova Marije Luiz, šetnja do kvarta Santa Kruz i obilazak treće po veličini katedrale na svijetu (u kamenu temeljcu ovog zdanja uklesano je: „Napravićemo nešto za šta će svi na svijetu misliti da smo ludi!”), Kolumbovog groba, kraljevske kapele, oltara... La Hiralde (La Giralda), tornja smještenog odmah uz katedralu. Ovaj, nekada, minaret džamije pretvoren je u crkveni toranj do čijeg vrha se stiže pješke strmom stazom. Slobodno poslijepodne za individualne aktivnosti. Noćenje.

4.DAN SEVILLA - CORDOBA - TORREMOLINOS 2.3.2020

Nakon doručka, ukrcaj u autobus, te odlazak za Cordobu. Po dolasku u Cordobu, poludnevni razgled Cordobe u pratnji vodiča: obilazak Meskite ( Mesquita na španjolskom znači Džamija ) (najveće džamije zapadnog Islama srednjeg vijeka – poznata i kao Muzej 1.000 stubova), dvorišta narandži. Ova džamija je po propasti arapskog halifata pretvorena u crkvu. Danas je muzej na listi UNESCO svjetske kulturne baštine. Sagrađena je između VIII i X vijeka, a ono najljepše u njoj je nepregledni niz od preko 850 stubova sa crveno bijelim lukovima od cigle, kamena, jaspisa i granita. Kao i u Sevilji i u Kordobi je postojao veliki jevrejski kvart, jedan od najvećih u Evropi (La Huderija), koju je 1984. UNESCO proglasio svjetskom kulturnom baštinom. U jevrejskom kvartu nalazi se i stara Sinagoga, diskretno smještena usred Jevrejske ulice, sagrađene u mudehar stilu u XIV vijeku. Potvrda je prosperiteta jevrejske zajednice u doba Kordobskog halifata. Ispred sinagoge se nalazi i statua Ben Maimonidesa, jednog od najčuvenijih filozofa svog vremena. Ovo je i grad Hulija Romera, slikara kome su lokalne cigančice bile modeli za lik Bogorodice, ali i grad čuvenog toreadora El Kordobesa, grad uskih ulica i kuća sa karakterističnim unutrašnjim dvorištem (patio). Slobodno vrijeme do polaska za Torremolinos. Po dolasku smještaj u hotel. Večera. Noćenje.

5.DAN TORREMOLINOS - GRANADA - TORREMOLINOS 3.3.2020 
Nakon doručka, cjelodnevni izlet za Granadu te obilazak Alahmbre kao i pripadajućih atrakcija, Nasrid palača, generalife... Obilasci u pratnji vodiča. Grad je smješten na obroncima Sierra Nevade, podijeljen je rijekom Rio Darro na dva dijela, rijekom koja nestaje u podzemlju u samom centru grada da bi se probila do slavne Alhambre i ovdje se sjedinila s Rio Genil. Obilazak grada u pratnji vodiča: posjeta tvrđavi Alhambra - jedinstveni i veličanstveni primjer arapske arhitekture na prostoru evropskog kontinenta i zadnje arapsko uporištu na Iberijskom poluostrvu (Palacios Nazaries, Generalife vrtovi, Alcazaba…), spuštanje u donji dio grada: Katedrala s kraljevskom kapelicom, La Alcaiceria, El Albaicin – maurski kvart. Povratak u Torremolinos. Večera. Noćenje.

6.DAN TORREMOLINOS (RONDA FAKULTATIVNO) 4.3.2020.
Doručak. Za danas Vam predlažemo fakultativni cjelodnevni izlet u Rondu. Ronda se uzdiže na 750m nadmorske visine i čiji se pejzaž može svrstati u svojevrsno čudo prirode. Naime, grad je smješten na vrhu dvije ogromne krečnjačke stijene između kojih je provalija dubine od oko 120m i veliki most Puente Nuevo, glavna atrakcija Ronde. Obilazak grada poznatog i kao mjesto "rođenja" koride i u kome se nalazi jedna od najstarijih i najljepših kružnih arena u Španiji izgrađena 1785. godine. Otac i sin Francisko i Pedro Romero sredinom 18. vijeka propisali su pravila borbe sa bikovima koja su, uz manje dopune, ostala nepromijenjena do danas. Veliki ljubitelji koride, Ernest Hemingvej i Orson Vels, bili su česti posjetioci Ronde. Nakon šetnje gradom obilazak Koride i muzeja posvećenog koridi. Slobodno vrijeme za ručak. Povratak u Torremolinos. Večera. Noćenje.

7.DAN TORREMOLINOS (NERJA+MALAGA FAKULTATIVNO) 5.3.2020
Nakon doručka, odlazak na fakultativni razgled Malae i Nerja pećina, jedne od najvećih prirodnih atrakcija Andaluzije. U španskim pećinama Nerja, u Costa del Sol blizu Malage, pronađene su slike za koje se vjeruje da su najstariji umjetnički trag i da su stare oko 42.000 godina. Eksperti tvrde da šest fotografija na kojima su prikazane foke, predstavljaju najstarije svjedočenje umjePovratak u Torremolinos. Večera. Noćenje.

8.DAN TORREMOLINOS (CAMINITO DEL REY) 6.3.2020.
Doručak. Za danas Vam predlažemo fakultativni i izlet u Caminito del Rey. Po dolasku u Caminito del Rey adrenalinski obilazak uskim planinskim stazama uz stijene koje su povezane mostovima te fantastičan pogled na dolinu kako sa staza tako i sa mosta. Povratak u Torremolinos. Večera. Noćenje.

9.DAN TORREMOLINOS - ISTANBUL 7.3.2020.
Doručak. Napuštanje soba do 11:00 sati. Slobodno vrijeme do transfera na aerodrom. Transfer na aerodrom Malaga u 15:00 sati. Prijava na let TK1304, te polijetanje za Istanbul u 17:45 sati. Slijetanje u Istanbul u 00:05, te transfer u hotel. Smještaj. Noćenje

 

10.DAN ISTANBUL - SARAJEVO 8.3.2020.
Doručak. Odjava iz soba do 11:00 sati, te ostavljanje stvari u prostoriju u hotelu. Slobodno vrijeme za šoping ili individualne aktivnosti. Fakultativno razgled Istanbula 10:00 – 14:00, u pratnji vodiča. Oko 15:00 sati transfer na aerodrom u Istanbulu. Polijetanje za Sarajevo u 19:30, te slijetanje u Sarajevo u 20:30 sati. Kraj usluge.

CIJENA

 

Cijena aranžmana:

Rani booking do 30.9.2019.

1.849,-KM

Redovna cijena od 1.10.2019.

1.969,- KM

Kalkulacija rađena na bazi minimalno 30 uplata

U cijenu uključeno:

•  Avio prijevoz na relaciji Sarajevo Istanbul Malaga/RT

•  Poludnevni razgled Sevilje

•  Poludnevni razgled Cordobe sa ulaznicama

•  Cjelodnevni razgled Granade i Alhambre sa ulaznicama

•  Smještaj u Sevilli na bazi 2 noćenja sa doručkom

•  2 transfera aerodrom-hotel-aerodrom u Istanbulu

•  Svi prijevozi u Andaluziji iz programa

•  Pratilac grupe i organizacija putovanja

•  Smještaj u Istanbulu na bazi 1+1 noćenja sa doručkom

28./29.2.2020. i 7./8.3.2020.

•  Smještaj u Torremolinosu na bazi 5 polupansiona

HOTELI

Sevilla:

Catalonia Giralda 4*

Torremolinos:

Melia Costa del Sol 4*

U cijenu nije uključeno:

Putničko zdravstveno osiguranje

do 60g - 20KM: 60+ godina -40KM

Lični troškovi

Napojnice za vodiče i vozača 30EUR

Fakultativni izeti

Ronda: 35 EUR

Malaga + Nerja: 79 EUR

Caminito del Rey: + 50 EUR

Minimalan broj prijava 30 osoba

Aerodromske takse + 450 KM

 

 

 

DODATNE INFO

NAPOMENE:

 • Organizator zadržava pravo promjene cijene u slučaju promjene kalkulativnih elemenata od strane avio kompanije.

 • Ukoliko se ne ispuni kvota za minimalni broj prijavljenih putnika, agencija zadržava pravo otkaza aranžmana, o čemu je dužan pismeno obavijestiti putnike.

 • STORNIRANJE PUTOVANJA OD STRANE PUTNIKA:

 • 5% ako se putovanje otkaže od dana potpisa ugovora do 45 dana prije početka putovanja (blagovremeni otkaz)

 • 10% za otkaz od 44 do 30 dana prije početka putovanja

 • 20% za otkaz od 29 do 20 dana prije početka putovanja

 • 40% za otkaz od 19 do 15 dana prije početka putovanja

 • 80% za otkaz od 14 do 10 dana prije početka putovanja

 • 95% za otkaz od 9 do 6 dana prije početka putovanja

 • 100% ako se putovanje otkaže od 5 do 0 dana prije početka putovanja ili kada putovanje već započne, ili u toku putovanja

 • Aviokompanija zadržava pravo promjene satnice letova, u skladu sa propisima koji postoje u međunarodnom avio saobraćaju. Agencija nije odgovorna za otkazivanje, odgađanje, kašnjenje letova ili izgubljenu prtljagu.

 • Prilikom rezervacije, potrebno je uplatiti min. 30% od ukupne cijene aranžmana. Ostatak uplate najkasnije 3 sedmice prije početka putovanja.

KORISNE INFORMACIJE:

 • Valuta je euro (€); 1 euro

 • Telekomunikacije: pozivni broj za Španiju: 34; izlazni broj iz Španjolske prema BiH: 00 387 (+ pozivni broj mreže bez 0 + pretplatnički broj korisnika)

 • Taksiji u Andaluziji su obično bijele boje i nisu pretjerano skupi. Ukoliko je na taksi znaku na vrhu vozila upaljeno zeleno svjetlo znači da je taksi slobodan

 • U Granadi prilikom svakog naručenog pića dobivate besplatni Tapas

 • U Andaluziji a i ostatku Španije većina trgovina i restorana radi dvokratno (počinju od 10 sati), večera se vrlo kasno, tek oko 22 sata, vrijeme za izlazak je poslije 1, a kući se ne vraća prije 6

 • Plaza Espana i Plaza del Torros dva su najčešća imena trgova u svim gradovima