Cijene na web stranici su informativnog karaktera, molimo da za konačnu/tačnu cijenu i raspoloživost kontaktirate agenciju

JERUSALEM
IZRAEL TEL AVIV
30.12.2021.-03.01.2022.

PROGRAM PUTOVANJA

 

1 DAN 30.12.2021. SARAJEVO - DUBROVNIK - TEL AVIV - BETLEHEM

okupljanje ispred Zemaljskog muzeja u dogovoreno vrijeme i voznja autobusom na relaciji Sarajevo - Mostar - Dubrovnik. Po dolasku na aerodrom u Dubrovniku, slijedi prijava u na let za Tel Aviv. Vremena letove ce biti naknadno objavljena. Direktan Charter let na relacji Dubrovnik - Tel Aviv. Nakon slijetanja u Tel Aviv, slijede carinske i pasoške kontrole i transfer do hotela u Jerusalemu/ Betlehemu. Prijava u hotel. Slobodno vrijeme ili fakultativni izlet u Betlehem, rodno mjesto Isusovo. Po dolasku slijedi obilazak Bazilike Isusova rođenja, najstarije crkve u Svetoj Zemlji, podignute iznad špilje Isusova rođenja. Pored Bazilike nalazi se špilja Bogorodičina mlijeka te špilja u kojoj je živio sv. Jeronim i preveo Sveto pismo na latinski jezik. Nakon toga slijedi posjeta džamiji Omer ibn Hattaba. Slobodno vrijeme. Povratak u hotel. Noćenje.

2 DAN 31.12.2021. BETLEHEM - JERUSALEM - BETLEHEM

Doručak. Slobodan dan ili pocetak dvodnevnog fakultativnog razgledanja, kojeg su osvajali i razarali razni narodi zbog čega predstavlja pravu riznicu historije i kulture. U Starom grad se obilazi jedna od osam kapija koje opasuju grad. Jerusalem je sveti grad za judaiste, hrišćane i muslimane, godišnje ga posjeti oko četiri miliona turista. Stari grad je podijeljen na jevrejsku, hrišćansku, jermensku i muslimansku četvrt, međusobno odvojene zidovima koji sami za sebe svjedoče o burnoj historiji. Za vrijeme obilaska posjetit ćemo najznačajnije znamenitosti i lokalitete u gradu kao što su: Maslinska Gora, Via Dolorosa ("križni put"), Getsemanski vrt, Džamija Al Aksa, Zlatna ili Omerova džamija, Zid plača, Sionska vrata, Dvorana Posljednje večere i Bazilika Marijina usnuća i druge značajne znamenitosti. Nakon prvog dijela obilaska slijedi povratak u hotel (oko 17h). Slobodno vrijeme

U večernjim satima, planiramo zajednicki odlazak (fakultativno) na doček Nove godine u Tel Aviv. Novu godinu mozete proslaviti na ulicama, mnogobroijni Party ili da poslusate neki koncert klasične muzike. Novu Godinu mozete da docekate i u nekom restoranu. Opcije će biti naknadno ponudjene.

NOVA GODINA

Povratak u hotel. Noćenje

3 DAN 01.01.2022. JERUSALEM

Kasni doručak. Danas nastavljamo drugi dio fakultativnog razgleda Jerusalema. (Mjesta koja su u planu obilaska, nalaze se u tekstu drugog dana. Povratak u hotel i noćenje.

4 DAN 02.01.2022. BETLEHEM – MRTVO MORE – JERIHO – BETLEHEM

Doručak. Slobodan dan ili fakultativni izlet u grad Jericho i Mrtvo more. Jericho je drevni biblijski grad, sa ranim tragovima naselja starim 10.000 godina, što je možda najranije mjesto ljudske civilizacije. Nalazi se na okupiranim palestinskim teritorijama, a potom putujući kroz Judejsku pustinju, Jericho je ispunjen arheološkim ruševinama, manastirima, džamijama i drugim vjerskim i historijskim znamenitostima. More je poznato po tome da uživate, a ne tonete? Zajedno ćemo iskusiti ovaj fenomen u najslanijem „moru“ na svijetu u kojem salinitet iznosi nevjerojatnih 34 promila. A kada pomislimo da se dno nalazi na -420m možda se i zapitate šta sve kriju morske dubine. Za vrijeme izleta posjetit ćemo i rezervat prirode Ein Gedi, rijetku oazu u pustinjskom okruženju koju krase vodopadi i zelena polja palmi. Povratak u hotel. Noćenje.

5 DAN 03.01.2022. TEL AVIV - DUBROVNIK

Doručak. Odjava iz hotelskih soba i odlazak u Tel Aviv. Po dolasku u Tel Aviv, slobodno vrijeme ili fakultativni obilazak Tel Aviva prijestonice Izraela. Upoznajemo jedan od najkozmopolitskijih gradova na svijetu. Moderan i mlad, pun pozitivne energije, ovaj grad vam podjednako uzima i daje nevjerojatnu energiju. Božanstvene plaže, topli istočni Mediteran, mistični Karmel market, barovi i hrana osvojiće vas momentalno. Slobodno vrijeme za uživanje u Tel Avivu. Ponovno okupljanje grupe i transfer na aerodrom, nakon čega slijedi prijava na let Tel Aviv – Dubrovnik u 18:00. Planirano slijetanje u Dubrovnik je u 20:00.

 

CIJENA

 

od KM 1.399 1.149

 

Cijena uključuje

Avio karta na relaciji Dubrovnik – Tel Aviv - Dubrovnik – charter let – ekonomska klasa

4 noćenja s doručkom u hotelu sa 3* ili 4*u Jerusalemu ili Betlehemuu 1/2 i 1/3 sobama

Transfer od aerodroma do hotela i nazad

Prtljaga do 20 kg + ručna prtljaga – 8 kg

Usluge predstavnika agencije, organizatora putovanja,

Troškove organizacije i rezervacije

Cijena ne uključuje

Fakultativni izleti: Jerusalem - 60€ ,Betlehem 30€, Doček Nove Godine u Tel Avivu na otvorenom - 35€, Tel Aviv - 40€, Mrtvo more i Jeriho 80€ -Paket Fakultativnih izleta - 220€

Prevoz do aerodroma Dubrovnik i nazad - 80 KM

Viza za Izrael – 45 KM. Potrebno je najkasnije 15 dana prije polaska aplicirati za vizu (agencija pomaže prilikom ishođenja viza)

Doplatu za 1/1 (jednokrevetnu sobu)– 280 KM

Putničko zdravstveno osiguranje 16 KM, osobe starije od 60 godina plaćaju 32 KM.

 

 

Napomena

Za Ulazak u Izrael, potrebno je da osoba bude vakcinisana sa dvije doze vakcine. Sve vakcine su priznate, s tim da za one koji su primili vakcinu Sputnik, postoje posebna pravila.

Prilikom ulaska u Izrael, putnici se ponovo podvrgavaju testiranju. (Cijena testa je ukljucena u cijenu)