Cijene na web stranici su informativnog karaktera, molimo da za konačnu/tačnu cijenu i raspoloživost kontaktirate agenciju

Turska, Mediterranean, Antalya

ANTALIJA - NOVA G0DINA

PROGRAM PUTOVANJA

1 DAN SARAJEVO - ANTALIJA

Okupljanje putnika na aerodromu Sarajevo u 06:30 te prijava na let za Antaliju preko Istanbula. Let za Istanbul je u 08:30. Planirano vrijeme slijetanja u Istanbul je u 12:30. Po slijetanju u Istanbul, slijedi pasoska kontrola i transfer na let za Antaliju. Let za Antaliju je u 14:30. Slijetanje u Antaliju je predvidjeno u 15:40. Po slijetanju, slijedi preuzimanje prtljage i transfer do hotela. Smjestaj u hotel i slobodno vrijeme. Noćenje.

Napomena: Moguće je kasnjenje letova, usljed magle na sarajevskom aerodromu. Agencija ne snosi odgovornost za istu.

2., 3., 4., 5., 6., 7.,  DAN ANTALIJA
Doručak. Boravak u Antaliji u izabranom hotelu sa mogućim obilascima Antalije i okolnih mjesta (fakultativno) po želji grupe.

8 DAN ANTALIJA – SARAJEVO
 Doručak, odjava iz hotelskih soba i slobodno vrijeme do transfera na aerodrom. Let na relaciji Antalija Istanbul je u 16:30. Po slijetanju u Istanbul, slijedi pasoska kontrola i odlazak na let za Sarajevo. Let Za Sarajevo je u 19:25. Planirano vrijeme slijetanje u Sarajevo je u 19:25.

CIJENA


31.12.-07.01.2022.- 1119 KM  1319 KM

Napomena: Za druge hotele posaljite upit za cijenu.

 

Cijena uključuje

  • Avio karte na relaciji Sarajevo - Antalija - Sarajevo - avio kompanija Turkish airlines, sa pripadajucim taksama
  • Prtljaga 30+8kg
  • Transfer odaerodroma do ohotela i obratno
  • Hotelski smjestaj u Hotelu Aska Lara 5* 7 nocenja AI
  • Organizacija putovanja

Cijena ne uključuje

  • Putničko zdravstveno osiguranje
  • Individualni troskovi
  • Fakultativni izleti
  • Obavezna doplata za Gala veceru. 80€

FAKULTATIVNI IZLETI

 

Demre, Mira, Kekova – jedan sadržajan izlet koji vrijedi posjetiti. Istorijski grad Mira je poznat po grobnicama uklesanim u stijene, ali i kao mjesto u kome je rođen, živjeo i sahranjen Sveti Nikola, od koga vodi i mit o Djeda Mrazu. Demre je gradić u kome se nalazi crkva Svetog Nikole. Obilazi se bazilika Sv. Nikole iz prvog vijeka, sa podnim mozaicima, freskama i sarkofagom sv. Nikole. Ovde se nalazi i jedan od najbolje očuvanih Likijskih spomenika, kamene grobnice u zemlji, kao i pozorište iz II vijeka prije nove ere. Kekova je grad koji je potopljen usljed zemljtresa, a ostaci se mogu vidjeti prilikom plovidbe brodom. Na ovom izletu možete se i kupati u savršeno čistom moru.

Perge, Aspendos, Side i vodopadi Manavgat. - Perge – osnovan oko 1200 godina p.n.e, najbliži po značaju rimskih ruševina u Antaliji, vrijedi ga posjetiti. Aspendos – Smještan malo dalje od Antalije, datira iz V vijeka p.n.e. Dobro očuvani rimski teatar, izgrađen oko II vijeka, bio je korišćen i od strane Seldžuka. Sa kapacitetom od preko 17.000, koristi se i danas za razne manifestacije i priredbe. Side – Side je bio drevni pomorski grad Pamfilija, takođe je bio i jedan od najvažnijih trgovinskih centara u antičkom dobu, dok je danas jedan od najpopularnijih ljetovališta u Turskoj. Manavgat vodopadi – se nalaze na rijeci Manavgat, na 3 km od grada Manavgat, u blizini grada Side. Vodopade je najbolje posmatrati sa velikih visina.

Plamena planina – Na kojoj gori vječni plamen Himere, inspiracija za mit o Himeri. Ovdje možete imati neobični doživljaj pogleda na kamen koji gori.

Duden vodopadi – Mjesto koje se nalazi na svega par kilometara od Antalije, gdje se reka Duden uliva u more u vidu vodopada. Ukoliko bude miran dan bez vjetra, uživaćete u idealnim uslovima za posmatarnje i fotografisanje. Inače, Antalijska regija je prepuna vodopada. Veliki broj rijeka se survava sa Toros formira korito u ravnici i uliva u more. Najinteresantniji su Gornji vodopadi Duden, koji se nalaze u samom gradu. Okolina je vrlo oskudna u vegetaciji i bilo kom sadržaju, pa je gusto zelenilo koje okružuje vodopade u velikom kontrastu sa krajolikom i pruža nesvakidašnji prizor. Bilo da posetite Gornji ili Donji vodopad ne zaobiđite Pećinu želja, koja posjeduje nekoliko otvora kroz koje se vidi spoljašnjost, ali i voda koja pada zajedno sa biljkama uronjenim u mlazeve vode. Cijeli ovaj dio sa vodopadima pripada parku prirode , u kome je i veliki broj kafića i restorana, koji rado posjećuje i lokalno stanovništvo. Kada smo kod vodopada obavezno posetite i Vodopad Kursunlu, nalazi se na samo 20 minuta vožnje od centra Antalije, na jednoj od pritoka rijeke Aksu i u sredini borove šume, što mu daje izuzetnu ljepotu.