Cijene na web stranici su informativnog karaktera, molimo da za konačnu/tačnu cijenu i raspoloživost kontaktirate agenciju

ZAPADNA TURSKA / NOVA GODINA

ČANAKKALE - BURSA - ISTANBUL – EDIRNE

8 dana 5 noćenja sa doručkom

Polazak 27.12.

PROGRAM PUTOVANJA v

1.i 2.dan Sarajevo – Galipolje – Čanakkale

Polazak grupe iz Sarajeva ispred Zemaljskog muzeja u podnevnim satima cca 12:00h. Vožnja kroz BIH, Srbiju, i Bugarsku uz pauze po potrebi grupe. Dolazak u Tursku u jutarnjim satima. Nastavak putovanja do šehidskog mezarja Čanakkale. Slobodno vrijeme za obilazak. Nakon čega slijedi prezalak trajektom preko kanala Dardaneli do Čanakkalea. Smještaj grupe u hotel. Slobodno vrijeme za odmor. U predvečernjim satima lagana šetnja po čaršiji u pratnji vodiča: trojanski konj, sahat kula, bezistan. Noćenje.

3.dan Čanakkale – Bursa

Doručak. Odjava iz hotela, te polazak prema Bursi. Vožnja u trajanju cca 3,5h uz pauze po potrebi grupe. Po dolasku u Bursu slijedi odlazak na Vidikovac Tophane, odakle se pruža fenomenalan pogled na grad. Obilazak turbeta osnivača Osmanskog Carstva Sultana Osmana. Nakon čega slijedi posjeta džamiji Ulu, koja glasi za jednu od najljepših džamija u Turskoj. Slobodno vrijeme za šetnju i shopping. Nakon čega slijedi odlazak u hotel. Smještaj grupe. Slobodno vrijeme. Noćenje.

4.dan Bursa – Istanbul

Doručak. Odjava iz hotela. Polazak prema Istanbulu. Po dolasku u Istanbul slijedi jedan od najljepših izleta u Istanbulu –KRSTARENJE BOSFOROM, privatnom brodicom u trajanju cca 2h, gdje ćete usputno vidjeti: Galata toranj, Dolmabahče dvorac, mostove koji povezuju dva kontinenta, djevojačku kulu i još mnogo toga. Po završetku slijedi odlazak u hotel. Smještaj grupe. Kraći odmor. Kratko upoznavanje: mjenjačnice, metro, tramvaj, restorani. Slobodno vrijeme za indiviudalne aktivnosti. Noćenje.

5.dan Cjelodnevni izlet – Doček Nove godine

Doručak. Mogućnost za cjelodnevni obilazak Istanbula koji započinjemo posjetom muzeju PANORAMA 1453, koji prikazuje Osvajanje Istanbula iz tog perioda. U nastavku dana slijedi posjeta popularnom naselju BALAT – koje je poznato po svojim starim šarenim kućicama, u kojima su nekad živjeli Jevreji koji su došli iz Španije. Slobodno vrijeme za slikanje i kahvu. Zatim prelazimo na EYUP, tradicionalno tursko naselje gdje se nalazi džamija Ejubija, kao i vidikovac Pierre loti. Slobodno vrijeme za džuma namaz, ručak, šetnju i shopping. U nastavku dana slijedi posjeta tržnom centru FORUM ISTANBUL. Slobodno vrijeme za shopping u radnjama poznatih svjetskih brendova. Povratak u hotel. U večernjim satima mogućnost za fakultativni odlazak na TURSKO VEČE NA BOSFORU. Odlazak transferom do brodica odakle započinje trosatnom večernje krstarenje uz poznati show program: ples derviša, folklor, tradicionalni plesovi, trbušne plesačice i dr. Svakako prilika da uz neograničenu količinu pića i večeru uživate na Bosforu. Noćenje.

6.dan Cjelodnevni izlet

Doručak. Mogućnost za cjelodnevni obilazak Istanbula koji započinjemo posjetom muzeju MINIATURK, u kojem se nalazi preko 100 minijaturnih građevina koje su građene prije i za vrijeme Osmanlija. Slobodno vrijeme za šetnju i obilazak. U nastavku dana prelazimo na azijsku stranu, te slijedi posjeta jednoj od najvećih i najljepših džamija u Istanbulu – ČAMLIDŽA, koja prima preko 60 hiljada vjernika. Zatim prelazimo na VIDIKOVAC ČAMLIDŽA. Slobodno vrijeme za šetnju, slikanje te uživanje u pogledu na dva kontinenta uz čaj, kahvu, kumpir i gozleme. Zatim se spuštamo na luku Uskudar, gdje slijedi posjeta DJEVOJAČKOJ KULI, simbolu Istanbula koja se nalazi između dva kontinenta. U nastavku dana slijedi odlazak u naselje KADIKOY, jedno od najvećih i najpopularnijih naselja na azijskoj strani grada. Slobodno vrijeme za ručak, šetnju i shopping u ulicama: Sogutlu, Bahariye ili Moda. Povratak prema Istanbulu brodicom na redovnoj liniji do Eminonua. Po dolasku slobodno vrijeme za indiviudalne aktivnosti. Noćenje.

7.i 8.dan Istanbul – Edirne– Sarajevo

Doručak. Odjava iz hotela. Polazak prema Edirnama. Po dolasku u Edirne obilazak starog grada i jedne od najpoznatijih džamija u Turskoj – Selimija. Slobodno vrijeme za indiviudalne aktivnosti. Nastavak putovanja prema BIH u poslijepodnevnim satima. Noćna vožnja kroz Bugarsku i Srbiju uz pauze po potrebi grupe. Dolazak u jutarnjim satima u Sarajevo. Kraj programa.

CIJENA

FIRST MINUTE CIJENA - 385,00 KM

-za uplate do 30.11.2020.g.

CIJENA PROGRAMA - 425,00 KM

-rađeno na bazi 30 uplata/osoba

U cijenu programa je uključeno:

 • Prijevoz modernim turističkim autobusom na navedenim relacijama (klima, tv-dvd-audio);
 • Smještaj u hotelima 3*/4* na bazi 5 noćenja sa doručkom u ½ i 1/3 sobama;

Smještaj u Čanakkalama u hotelu 4* na bazi 1 noćenje sa doručkom u ½ i 1/3 sobama;
Ogledni hotel – Buyuk Truva!

Smještaj u Bursi u hotelu 3* na bazi 1 noćenje sa doručkom u ½ i 1/3 sobama;
Ogledni hotel – Grand Bursa!

Smještaj u Istanbulu u hotelu 3* na bazi 3 noćenja sa doručkom u ½ i 1/3 sobama;
Ogledni hotel – Meretto!

 • Posjeta Šehidskom mezarju Čanakkale;
 • Posjeta Trojanskom konju u Čanakkalama;
 • Posjeta Vidikovacu Tophane, i Turbetu Sultana Osmana u Bursi;
 • KRSTARENJE BOSFOROM u Istanbulu;
 • Posjeta Edirnama i džamiji Selimija;

U cijenu programa nije uključeno:

 • Putničko-zdravstveno osiguranje 2,00 KM po danu/osobi do 60god;
 • Doplata za dodatno sjedište u busu 100,00 KM;
 • Doplata za jednokrevetnu sobu cca 150,00 KM;
 • Fakultativni izleti:
  CJELODNEVNI IZLETI cca po 25,00 EUR; DOČEK NOVE GODINE NA BOSFORU – 100,00 EUR; TURSKO VEČE – 35,00 EUR;