Cijene na web stranici su informativnog karaktera, molimo da za konačnu/tačnu cijenu i raspoloživost kontaktirate agenciju

 

ISTANBUL NOVA GODINA

31.12.2020-04.01.2021

4 NOĆENJA/5 DANA/AVION

Prijepodnevni polazak, večernji povratak!

PROGRAM PUTOVANJA

1. DAN, 31.12.2020. (ČETVRTAK), SARAJEVO – ISTANBUL – TRG TAKSIM

Sastanak putnika na Sarajevskom aerodromu 90 minuta prije leta. Let TK1022 za Istanbul u 11.40h sa dolaskom u Istanbul u 15.25h. Transfer do hotela i smještaj. Nakon kraćeg slobodnog vremena slijedi fakultativni odlazak do centralnog gradskog Trga Taksim- žile kucavice ovog milionskog supergrada! Iskoristite ovaj izlet i da se upoznate sa podzemnom šemom grada uz asistenciju Vašeg vodiča! Do Taksima vodi i glavna gradska promenada – Istiqlal ulica, prepuna različitih trgovina, restorana, kafića.... a na samom dnu ulice nalazi se čuvena Galata kula, još jedan od simbola

grada. Otići u Istanbul, a ne svratiti do ovog tornja nedopustiva je greška. Slobodno vrijeme. Povratak u hotel. Doček Nove godine u nekom od restorana ili trgova u Istanbulu. SRETNA NOVA GODINA!! Noćenje.

2. DAN, 01.01.2021. (PETAK), RAZGLEDANJE GRADA + KAPALI ČARŠIJA

Doručak. Nakon doručka slijedi fakultativno pješačko razgledanje monumentalnih građevina u starom dijelu grada: Hipodrom sa njemačkom fontanom, egipatskim obeliskom i zmijskim stubom, Sultan Ahmetova džamija - Plava džamija, Topkapi palata (ulazak u Harem uz doplatu), Aja Sofija (razgledanje izvana, mogućnost ulaska uz doplatu). Nakon obilaska prvorazrednih građevina u oblasti Sultanahmet, odlazimo do čuvene Kapali čaršije, najveće pijace na svijetu gdje se u ukupno 65 ulica nalazi čak 4000 radnji! Slobodno vrijeme za kupovinu uz neizostavno cjenkanje! Povratak u hotel. Noćenje.

3. DAN, 02.01.2021. (SUBOTA), KRSTARENJE BOSFOROM (Ne propustite!)

Nakon doručka slijedi odlazak na nezaboravno krstarenje Bosforom tokom kojeg ćemo sa broda vidjeti: Zlatni Rog - najljepši dio Istanbula, Galata most i Galata kulu, džamiju Selimija, Dolmabahče palatu - posljednje sjedište sultana, Bešiktaš, kvart Ortakoj, Arnavutkoy, Rumeli hisar - čuvenu vizantijsku tvrđavu, Jedi kule (sedam kula), Djevojačku kulu.. Iskrcavamo se u mjestu Kabataš, nedaleko od poznate palate Dolmabahče (sultanska rezidencija sagrađena u 19. vijeku). Ovaj fantastični dan nastavljamo odlaskom do Ortakoya, mjesta koje se nalazi skoro tačno ispod lijepog i neizmjerno visokog, prvog mosta na Bosforu (Bosfor most - Bogazici koprusu). Ovdje ćete vidjeti brojne stare renovirane drvene kuće sa mnoštvom ribljih restorana i kioska za "jela s' nogu". Zašto baš tu da završite dnevni obilazak? Zato što je sa trga kod džamije pogled na azijski dio grada skoro pa fantastičan, pogotovo u kasno popodne i predvečerje. Povratak u hotel. Noćenje.

4. DAN, 03.01.2021. (NEDJELJA), EVROPA – AZIJA – EVROPA + TRG TAKSIM

Nakon doručka preporučujemo odlazak pješice sa pratiocem grupe do čuvene Sulejmanija džamije, vrhunskog djela najpoznatijeg osmanlijskog arhitekte Mimara Sinana. Džamija je izgrađena u oblasti Sultan Ahmet, vjerovatno najvažnijem dijelu Istanbula odakle su osmanski sultani vladali svijetom, a gdje se danas nalaze prvorazredne historijske građevine. Uživajte! Slijedi odlazak do Egipatskog bazara (Misir čarši), ili Bazar začina koji se nalazi na obalama Zlatnog roga u kvartu Eminonu. Hiljade različitih začina, sušeno voće, sirevi, rahat lokumi, baklave, orašasti plodovi, stotinu vrsta čajeva, i još mnogo drugih vrsta jestivih proizvoda iz cijelog svijeta, zauzimaju najveći dio ponude na bazaru. Nakon toga odlazak metroom u azijski dio grada, na Kadikoy, najveću općinu u Istanbulu koja broji preko 2 miliona stanovnika, a potom i posjeta čuvenoj Djevojačkoj kuli (danas svjetionik). Ova kula je jedan od simbola Istanbula i nalazi se na Bosforu. Legenda kaže da je car sagradio kako bi spasio svoju kćerku proročanstva po kojem će princeza umrijeti od ujeda zmije. Ova izolirana kula nije uspjela da izmjeni sudbinu careve kćerke koja je jednog dana poslala sluge po jabuke u čijoj korpi se krila i zmija koja ju je ujela. Do kule odlazimo malim brodićem. Povratak u hotel. Noćenje.

5. DAN, 04.01.2021. (PONEDJELJAK), ISTANBUL – SARAJEVO

Doručak. Odjava iz hotela. Slobodno vrijeme do polaska na aerodrom u 15.30h. Let TK1025 na relaciji Istanbul – Sarajevo u 18.25h sa dolaskom u Sarajevo u 19.25h. (Satnice pisane po lokalnom vremenu). Kraj putovanja.

CIJENA: 695,00 KM (First minute cijena za rezervacije do 30.11.2020. ili za prvih 20 rezervacija) Redovna cijena aranžmana iznosi 745,00 KM.

U cijenu je uključeno:

 • Povratna avio karta (ekonomska klasa, 30kg prtljag) na relaciji Sarajevo-Istanbul-Sarajevo,

 • Aerodromske takse i TSC,

 • 4 noćenja sa doručkom u 1/2 i 1/3 sobama u hotelu 4* u Istanbulu (Hotel Grand Washington 4* ili sličan),

 • Transferi na relaciji aerodrom-hotel-aerodrom,

 • Usluge lokalnog vodiča tokom boravka u Turskoj,

*Popust za jedno dijete 2-6 godina sa 2 odrasle osobe 100,00 KM.

* U jednu sobu mogu stati maksimum 3 osobe.

U cijenu nije uključeno:

 • Individualni troškovi,

 • Doplata za jednokrevetnu sobu 199,00 KM,

 • Manipulativni troškovi 5,00 KM po rezervaciji,

 • Fakultativni izleti i ulaznice planirane programom putovanja:
 • Taksim+Istiqlal ulica 15,00 EUR/30,00 KM,
 • Razgledanje grada 15,00 EUR/30,00 KM (Ulaznica u Topkapi 15,00 EUR/30,00 KM),
 • Krstarenje Bosforom + Ortakoy 35 EUR/70,00 KM,
 • Sulejmanija+Egipatski bazar 15,00 EUR/30,00 KM,
 • Izlet u azijski dio grada 30,00 EUR/60,00 KM),
 • Tursko veče na brodu 35,00 EUR/70,00 KM bez pića; 40,00 EUR/80,00 KM sa uključenim bezalkoholnim pićem),

Djeca 2-12 g. - 50% popusta na izlete
Izleti se uplacuju najkasnije 10 dana prije polaska na putovanje

PZO osiguranje 10 KM, preporucujemo policu od osiguranja od otkaza putovanja