Cijene na web stranici su informativnog karaktera, molimo da za konačnu/tačnu cijenuu i raspoloživost kontaktirate agenciju


PROGRAM PUTOVANJA

1. DAN  29.12.2023.   SARAJEVO  –  ISTANBUL
Sastanak na sarajevskom aerodromu 2 sata prije leta. Polazak za Istanbul u 15:25h. Po dolasku u Istanbul (19:25h po lokalnom vremenu), te nakon pasoške i carinske kontrole transfer prema hotelu. Po dolasku u hotel, prijava i smještaj u sobe. Noćenje.

2. DAN 30.12.2023.   ISTANBUL
Doručak, nakon  doručka slobodno vrijeme ili fakultativno obilazak Istanbula. Odlazak do Sultanahmeta. Posjeta Hipodromu, zatim posjeta Plave džamije monumentalnog zdanja i posljednje velike kraljevske džamije, koju je sa šest minareta izgradio Mehmet Aga da bi nadmašio poznatu Aja Sofiju, šetnja pored Aja Sofije toliko spominjanoj i najpoznatijoj građevini Istanbula sagrađenoj u doba cara Justinijana koja je prvobitno bila najveća crkva u Bizantskom carstvu, a naknadno pretvorena u džamiju te je danas jedno od najvećih graditeljskih dostignuća. Nakon toga posjeta cisternama i Kapali čaršiji. Slobodno vrijeme. Individualni povratak u hotel. Noćenje. 

3. DAN 31.12.2023 PIERRE LOTTI-  EYUP -BALAT – VENEZIA OUTLET 

Doručak. Nakon doručka slobodno vrijeme ili fakultativno: Odlazak do vidikovca Pieere Lotti, odakle se pruža najljepši pogled, vidi se cijeli Istanbul, Bosfor i njegovi mostovi - jedan od najljepših utisaka koje ćete ponijeti kući. 
Slijedi obilazak kvarta Eyup i obilazimo džamiju Eyup Sultan koju opisuju kao jednu od omiljenih džamija u islamskom svijetu, naročito za posjetioce iz inostranstva. Smještena na mjestu gdje se gradske zidine sastaju sa Zlatnim rogom, "najsvetija" džamija i turbe Eyup Sultanu su jedna od lokacija koja privlači najveći broj turista u Gradu na Bosforu.  Nakon obilaska nastavljamo prema Balatu, Boemskoj četvrti koja se nalazi na evropskoj strani grada. Prepun je  istorijskih zdanja i šarmantnih kafića, ima atmosferu koju nećete pronaći u nekom drugom dijelu Istanbula. Kraći razgled i foto pauza. Slijedi posjeta shopping centru Venezia outlet. Dašak Italije u Turskoj. Kanal s vožnjama u gondoli i starinski šarm ulica doprinose uređenju ovog velikog trgovačkog centra na temu Venecije. Ovdje čak možete posjetiti i trg svetog Marka - virtualno. Slobodno vrijeme za kupovinu. Povratak u hotel. U večernjim satima  predlažemo odlazak u jedan  od Istanbulskih restorana…. Noćenje.

SRETNA NOVA GODINA

4.DAN 01.01.2024 DAN  KRSTARENJE BOSFOROM  

Doručak. Nakon doručka slobodno vrijeme ili  fakultativni odlazak  krstarenje Bosforom Vožnja brodicom po Bosforu (cca1,5h-2h)  ispod Bosforskog mosta koji spaja dva kontinenta, a između dva kontinenta uz razgledanje grada sa Bosfora: Zlatni Rog – najljepši dio Istanbula, Galata most i Galata kula, Džamija Selimija, Dolmabahče palata – posljednje sjedište sultana, Bešiktaš, Ortakoj kvart, Rumeli hisar – čuvena vizantijska tvrđava, Jedi kule (sedam kula) i mnoge vile turskih milionera koje se nalaze uz samu obalu Bosfora (Azijska strana Istanbula). Nakon krstarenja posjeta Ortakoy-a najpoznatijem izletištu osmanskih vladara. U njemu se nalazi veliki broj restorana, barova i prodavnica. U Ortakoy-u morate probati najljepši krompir (kumpir) i čuvene vafle. Povratak u hotel. Noćenje.   


5.DAN  02.01.2024   ISTANBUL – SARAJEVO 
Doručak. Poslije doručka odjava iz hotela  transfer za  aerodrom predviđen u 10:00h . Po dolasku na aerodrom prijava  na let za Sarajevo TK 1021 u 14:45h slijetanje u Sarajevo  predviđeno u 14:35h. Kraj  usluge.

CIJENA

CIJENA ARANŽMANA: 989,00 KM

Cijene izražene po osobi u dvokrevetnoj / trokrevetnoj sobi.

Cijena aranžmana uključuje:
- avio karta Sarajevo-Istanbul-Sarajevo/ Turkish Airlines( prtljag/kofer 23 kg + ručni prtljag 8 kg )
- aerodromske takse
- smještaj u hotelu Klas ( www.klashotel.com.tr) na bazi 4BB (noćenje sa doručkom)
- transfer aerodrom-hotel-aerodrom
- organizacija putovanja
- pratilac grupe

Cijena aranžmana ne uključuje:
- doplata za jednokrevetnu sobu 280,00 KM
- fakultativni izleti prema programu
- putno zdravstveno osiguranje  10,00 KM za osobe do 60 god./ 20,00 KM za osobe preko 60 god.
- osiguranje od otkaza putovanja  25,00 KM ( obavezno uzeti i putno zdravstveno osiguranje )
- ostale usluge koje nisu izričito navedene u ovom programu
- popusti za djecu    NA UPIT
 

Dodatne informacije

Polazak::Friday, 29 December 2023

Povratak::Monday, 02 January 2023