Cijene na web stranici su informativnog karaktera, molimo da za konačnu/tačnu cijenuu i raspoloživost kontaktirate agenciju

PROGRAM PUTOVANJA

1. DAN, SARAJEVO - DUBAI (26.12.2023.)

Dolazak na sarajevski aerodrom najmanje tri sata prije leta. Prijava na direktni let broj FZ-762 avio kompanije Fly Dubai za Dubai u 14:15h. Dolazak u Dubai u 21:40h po lokalnom vremenu. Po dolasku u Dubai, nakon pasoške i carinske kontrole, slijedi transfer do hotela u Dubaiju. Smještaj u hotel. Noćenje. Dobrodošli u Dubai – dragulj Bliskog istoka! Dobrodošli u jedan od najuzbudljivijih gradova na svijetu, koji sjedinjuje tradiciju s modernim luksuzom. Sa svojim spektakularnim neboderima, predivnim plažama i bogatim kulturnim nasljeđem, Dubai je postao globalna destinacija koju treba doživjeti.

2. DAN,  DUBAI (27.12.2023.)

Doručak. Nakon  doručka slijedi “GRATIS PREMIUM” obilazak Dubaija. Odlazak u stari dio Dubaija, obilazak Gold Souqa (Zlatne pijace), vožnja Abrom (mali drveni brodići koji prelaze sa jedne na drugu stranu Dubaija) - uz nadoplatu karte ako želite.Odlazak poznatom Jumeirah cestom do La Mer plaže (šetnja,pauza za kafu), nastavak prema Burj Al Arabu  jednom od najskupocjenijih i najluksuznijih hotela na svijetu (pauza za slikanje), odlazak prema Palm Jumeirah poznatom ostrvu u obliku palme, posjeta i slikanje veličanstvenog hotela Atlantis-glavna vrata u Dubaiju, obilazak novog dijela Blue Waters (pauza za kafu, jelo), obilazak Burj Khalife-najviše zgrade na svijetu i Dubai fontane gdje ćete uživati u spektakularnom vodenom i svjetlosnom showu fontane. Nakon  obilaska  povratak u  hotel. Noćenje.

3. DAN, DUBAI (28.12.2023.) - DESERT SAFARI

Doručak. U popodnevnim satima fakultativni odlazak na Dubai desert safari. Turistima je najzanimljiviji izlet u Dubaiju pustinjski safari. Krenite safari džipovima put pustinje jer ukoliko propustite pustinjski safari, to je kao da niste ni bili u Dubaiju. Polazak iz hotela u 15:00h. Vožnja džipovima do pustinje; adrenalinska vožnja pustinjskim dinama, slikanje..Ne propustite priliku da fotografišete pustinju koja oduzima dah, posebno tokom zalaska sunca.

Doživite zalazak sunca na crvenim dinama uz večeru u autentičnom ambijentu - u beduinskom kampu i orijentalne motive, crtanje kanom, show program, arapski ples, kafa, čaj, sokovi, jahanje kamila, sand- ski. Boje zalazećeg sunca na pijesku će vas oduševiti. Povratak u hotel oko 21:30h. Noćenje.

4. DAN, DUBAI (29.12.2023.)

Doručak. Dan predviđen za individualne aktivnosti. Noćenje. Mogući fakultativni izlet: Dubai Frame i magični vrtovi. Dubai Frame je vizija budućeg Dubaija viđena očima Šeika Makhtouma. Imaćete priliku proći prema liftovima uz prikaz nekadašnjeg Dubaia, a nakon toga se liftom penjemo na visinu od 150 metara, gdje ćete imati priliku da uživate u veličanstvenom pogledu na stari i novi Dubai, te priliku da birate hoćete li hodati po staklu ili po pokrivenoj površini na visini od 150 metara. Dubai Frame se može nazvati i muzejom budućnosti. Magični vrtovi su bašte u kojima se nalazi preko 100 miliona različitih prirodnih vrsta cvijeća kao i 70 kreacija od cvijeća kao što su srca, zvijezde, prolazi, te jedan avion A380 koji je ušao i u Ginisovu knjigu rekorda kao najveći cvijetni aranžman na svijetu. Noćenje.

5. DAN, DUBAI- ABU DHABI (30.12.2023.)

Doručak. Nakon doručka fakultativna posjeta Abu Dhabija. Polazak iz hotela u 09:00h.

Abu Dhabi, što u prijevodu znači gazelin otac, glavni je grad Ujedinjenih Arapskih Emirata i ujedno i najveći emirat. Po dolasku ćemo imati priliku posjetiti prekrasna mjesta, a naša prva stanica biće Sheikh Zayed džamija, djelo neoislamske arhitekture, jedna od najljepših i najvećih džamija na svijetu. Džamija ima preko 1000 stubova u svojim vanjskim područjima, koji su u potpunosti prekriveni mramornim pločama.

Ova džamija je čisto remek djelo, koje odiše bogatstvom i raskoši, prima 40.000 vjernika te zaista ostavlja bez daha. Nastavit ćemo našu turu prema centru grada Abu Dhabija. Zaustavit ćemo se u selu Heritage. Dalje nastavljamo vožnju poznatom cestom “Cornish” sa pogledom na bijele džamije i poznate zgrade od stakla, koje su smještene u samom centru Abu Dhabija.Dalje nastavljamo prema otoku Saadiyat, koji je jedan od najpoznatijih u Abu Dhabiju i gdje se grade muzeji Louvre i Guggenheim kako bi upotpunili sliku Abu Dhabija kao kulturnog grada. Uživajte u prekrasnom pogledu. Povratak prema Dubaiju u popodnevnim satima uz kraće zaustavljanje na Yas otoku gdje se nalazi jedna od atrakcija Abu Dhabija – Ferrari World. Noćenje.

6. DAN, DUBAI (31.12.2023.)

Doručak. Dan predviđen za individualne aktivnosti. SRETNA NOVA GODINA!!! Organizovani doček Nove Godine u hotelu uz gala večeru i program ili krstarenje brodom (Dhow Cruise) krstarenje po zaljevu Dubaija s uključenom večerom. Krstarenje uključuje: svečanu večeru sa uključenim bezalkoholnim pićem, kafa, čaj, zabava uživo, DJ, posebni plesni show Tanoura, specijalna novogodišnja torta i voćni šampanjac. Uživaćete u pogledu na blistavi vatromet sa Burj Al Araba i Atlantisa.

7. DAN, DUBAI (01.01.2024.)
Doručak. Dan predviđen za individualne aktivnosti.

8. DAN, DUBAI (02.01.2024.)
Doručak. Nakon doručka slijedi odjava iz hotela i transfer do aerodroma. Prijava na let FZ-761 za Sarajevo u 10:00h. Dolazak u Sarajevo predviđen je u 13:20h po lokalnom vremenu. Kraj putovanja.

 

CIJENA

U cijenu aranžmana uključeno:

 • avio karta na relaciji Sarajevo – Dubai – Sarajevo (Flydubai) sa uključenim aerodromskim taksama, 20kg predanog prtljaga + 7 kg ručnog prtljaga
 • smještaj u hotelu „ELITE BYBLOS“ 5* na bazi 7 noćenja sa doručkom u dvokrevetnim sobama
 • transfer aerodrom – hotel – aerodrom
 • pratilac grupe i organizacija putovanja
 • Razgled grada ( Premium paket )

U cijenu aranžmana nije uključeno:

 • putno-zdravstveno osiguranje: za osobe do 60 god–25,00 KM; za osobe od 60 do 70 god-32,00 KM; za osobe od 70 do 80 god-45,00 KM
 • osiguranje od otkaza putovanja sa pokrićem kompletnog aranžmana 100,00KM
 • doplata za jednokrevetnu sobu: 720,00 KM
 • viza za Dubai 220,00 KM (posreduje agencija; potreban pasoš i jedna fotografija)
 • fakultativni izleti sa ulaznicama
 • individualni troškovi
 • doček Nove godine

Cijena 2699 KM/OSOBA

OPŠTE INFORMACIJE

DUBAI – Opšti podaci

Službeno ime: Ujedinjeni Arapski Emirati

Geografski položaj: istočni dio arapskog poluotoka, na obali Perzijskog zaljeva i Omanskog zaljeva.

Površina: 83600 km2

Broj stanovnika: cca 8,3 miliona

Glavni grad: Abu Dhabi

Jezik: arapski (službeni), a govore se engleski, urdu, perzijski i malajski

Religija: 96% muslimani, 4% ostali

Vremenska razlika: +2 sata ljeti / +3 sata zimi

Klima: vruća pustinjska – u razdoblju od oktobra do marta, dani su ugodni i sunčani. Prosječna dnevna temperatura kreće se oko 26 °C. Noći su hladne s prosječnom temperaturom od cca 15 °C. Period od aprila do septemnbra karakterišu vrlo visoke temperature (preko 40 °C) i visoka vlažnost zraka. Moguće su pješčane oluje. Kiši rijetko, najčešće zimi. Temperatura mora kreće se od 26 – 29 °C

Novčana jedinica: emiratski dirham (AED), 1 USD = cca 3,67

Kupovina: zlato, začini, tehnička roba, roba poznatih kreatora, svila, parfemi, tepisi…Trgovine uglavnom rade od 10 do 13 sati i od 16 do 22 sata. Shopping centri otvoreni su od 10 do 22 sata bez prekida tokom sedmice, osim petkom od 14 do 22 sata

Odjeća: preporučuje se lagana pamučna ljetna odjeća i udobna obuća. Kratke hlače i kratki rukavi za žene su dozvoljeni, ali je potrebno voditi računa da odjeća nije provokativna. Muškarci se isto tako ne bi smjeli pojavljivati u javnosti bez majice, osim na plaži.

Hrana i piće: internacionalna kuhinja, preovladava arapska kuhinja.

Tipična jela: shawarma – janjetina ili piletina s povrćem, zamotano u roti, arapski hljeb; falafel – pržene okruglice od slanutka i začina, humus – namaz od slanutka, tabbouleh – libanonska salata od peršuna, bulgura, paradajza i luka sa začinima. Popularni su i plodovi mora i meso sa grilla. Preporučujemo piti isključivo flaširanu vodu. Alkohol se služi isključivo u hotelskim restoranima i barovima sa posebnom dozvolom. U restoranima izvan hotela nije dozvoljeno služenje alkoholnih pića.

Napon struje: 220/240 V (potreban adapter)

Viza: potrebna je za BH građane. Za vizu je potreban skeniran pasoš u boji, validan minimalno 6 mjeseci od izlaska iz zemlje.

Mobilne mreže: nekoliko lokalnih operatera, korisnici BH Telecom mreže mogu komunicirati bez poteškoća. WiFi internet konekcija dostupna u skoro svim hotelima.

Pozivni broj zemlje: +971

 

Važne napomene:

Aranžman je moguće platiti gotovinom, žiralno i karticama UniCredit banke.

Cijena za kartično plaćanje:

Jednokratna uplata aranžmana u cijelosti – cijena se uvećava za 3%

Plaćanje na rate do 6 mjeseci - cijena se uvećava za 10%

•Organizator ”zadržava pravo promjene cijene u slučaju promjene kalkulativnih elemenata od strane avio kompanije.

•Ukoliko se ne ispuni kvota za minimalni broj prijavljenih putnika, agencija zadržava pravo otkaza aranžmana, o čemu je dužan pismeno obavijestiti putnike.

•STORNIRANJE PUTOVANJA OD STRANE PUTNIKA:

•20% ako se putovanje otkaže od dana potpisa ugovora do 45 dana prije početka putovanja (blagovremeni otkaz)

•300% za otkaz od 44 do 30 dana prije početka putovanja

•40% za otkaz od 29 do 20 dana prije početka putovanja

•50% za otkaz od 19 do 15 dana prije početka putovanja

•90% za otkaz od 14 do 10 dana prije početka putovanja