Cijene na web stranici su informativnog karaktera, molimo da za konačnu/tačnu cijenuu i raspoloživost kontaktirate agenciju

Spajanjem tri grada: Buda, Obuda i Pest 1873. godine nastala je jedinstvena Budimpešta, danas grad sa oko 2 miliona stanovnika, administrativni, kulturni, naučni, privredni, trgovinski i saobraćajni centar Mađarske. Ljepote Budimpešte doprinose 10 mostova i Kraljevska palata sa uzvišenjima pored Dunava sa budimske strane. I zapamtite, u Budimpešti niste bili ukoliko niste navratili u nadaleko čuvenu poslastičarnicu Žerbo, ukoliko niste zagledali izloge u ulici Vaci ili niste sebi priuštili zadovoljstvo u nekoj od čardi…

PROGRAM PUTOVANJA

1. DAN (29.12.2023.) BIH
Polazak iz Sarajeva u večernjim satima ispred Zemaljskog muzeja.Nastavak vožnje preko Zenice, Doboja ili Tuzle, zavisno od broja prijavljenih putnika po gradovima. Vožnja preko Osijeka, Belog Manastira prema Budimpešti.

2. dan (30.12.2023.) BUDIMPEŠTA
U jutarnjim satima dolazak u Budimpeštu.Fakultativni obilazak obilazak grada (Trg heroja, Vaci ulica, zgrada Parlamenta, Ribarska tvrđava, Katedrala Sv. Matije, mostovi).Slobodno vrijeme za individualne aktivnosti te check inn u hotel.Nakon kraćeg odmora u večernjim satima mogućnost fakultativnog odlazak na krstarenje Dunavom. Povratak u hotel. Noćenje.

3. dan (31.01.2023.)BUDIMPEŠTA – NOVA GODINA
Doručak.Slobodno vrijeme za individualne aktivnosti I šetnju gradom te mogućnost odlaska do Vaci ulice. U večernjim satima doček Nove godine na glavnim ulicama Budimpešte ili u nekom od klubova. SRETNA NOVA GODINA! Noćenje.

4. dan (01.01.2024.) BUDIMPEŠTA - BIH
Doručak.Odjava iz hotela. Polazak za Sarajevo .Kraća zaustavljanja radi odmora i regulisanja carinskih regularnosti.Dolazak u BiH u kasnim večernjim satima.

NAPOMENA : NAVEDENI PROGRAM PLANIRANIH POSJETA PO DANIMA MOŽE BITI IZMJENJEN PRI KREIRANJU FINALNE SATNICE PUTOVANJA

 

CIJENA

FIRST MINUTE CIJENA ZA PRIJAVE DO 15.11. - 499, 00 KM
REGULARNA CIJENA ARANŽMANA - 529, 00 KM

Cijena uključuje:

  • Prijevoz autobusima visoke turističke klase (KLIMA, WC, TV – DVD)
  • Smještaj u hotelu Akeah Verdi 4* ili sličan na bazi 2 noćenja sa doručkom
  • Organizacija putovanja i usluge stručnog pratioca putovanja

Cijena ne uključuje:

  • Putničko-zdravstveno osiguranje: 8 KM
  • Doplata za jednokrevetnu sobu 290 KM
  • Gradska taxa, plaća se na recepciji prilikom check in-a (od 2 do 6 EUR-a po osobi po danu)
  • Fakultativni izleti

NAPOMENA:

Svaki putnik mora imati uplaćeno putničko zdravstveno osiguranje (vlastito ili uplaćeno putem agencije)

Sve sobe u hotelima su iste veličine bez obzira dali se radi o sobama 1/1, 1/2

Za sve aranžmane važe Opšti uslovi putovanja CITY TRAVEL ,izuzev ukoliko je CITY TRAVEL subagent tada vrijede uslovi glavnog organizatora a koji su usklađeni sa UTABIH standardima..