Cijene na web stranici su informativnog karaktera, molimo da za konačnu/tačnu cijenuu i raspoloživost kontaktirate agenciju

Prag - Češka – (5) dana – Bus NOVA GODINA

Zbog svoje lokacije i ljepote, Prag se u zadnje vrijeme sve češće pominje kao jedna od najromantičnijih destinacija u Evropi. Da li šetate ili obilazite njegova najljepša zdanja i građevine, svake su magične tokom zime. Uz novogodišnju euforiju uđite u NOVU GODINU. Još malo snijega i eto Vam novih želja i to BAŠ U PRAGU. Doživi Prag…

Plan programa

 

1. dan

Polazak ispred Zemaljskog muzeja u Sarajevu u večernjim satima cca 20:00 sati. Noćna vožnja kroz Hrvatsku, Sloveniju, Austriju uz pauze po potrebi grupe.

 

2. dan

Dolazak u Prag u prijepodnevnim satima. Smještaj u hotel - cca 14:00h. Slobodno vrijeme. Mogućnost za fakultativno razgledanje grada: Vaclavske namesti sa spomenikom Sv. Vaclava, Obecni dum i Prašna brana, Staromestske namesti, Tinova crkva, stara Gradska kuća, Astronomski sat – Orloj, spomenik Janu Husu, Stara židovska gradska kuća, Staronova sinagoga. Slobodno vrijeme. Povratak u hotel. Slobodno vrijeme ili mogućnosti za fakultativni odlazak u neki od najpoznatijih restorana ili pivnica u Pragu. Noćenje.

 

3. dan

Doručak. Slobodan dan za individualne aktivnosti ili fakultativni odlazak u Drezden. Cijelodnevni izlet u Drezden koji je udaljen od Praga 160 km. Drezden je poznat kao grad umjetnosti i kulture. Mnogi su kulturni spomenici obnovljeni nakon 2. Svjetksog rata. Najpoznatija je zgrada opere Semperoper te protestantska crkva Frauenkirche. Značajna je i katolička katedrala Hofkirche. Sačuvan je dresdenski dvorac iz 15. st. koji je bio sjedište saskih vojvoda, knezova i kraljeva. Povratak u Prag. U večernjim satima odlazak na glavni trg na Doček Nove godine. Povratak u hotel. Noćenje.

 

4. dan

Doručak. Nastavak fakultativnog razgledanja grada započetog prvog dana: Hradčani, Kraljevski dvorac, smjena straže, Predsjednička palata, crkva Sv. Đorđa, Karlov most, spomenik Karlu IV, Rudolfinum. Slobodno vrijeme. Mogućnost za fakultativni odlazak na jednosatnu plovidbu Vltavom. Doživite jedinstveni osjećaj krstarenja ovom magičnom rijekom i upoznajte se sa glavnim znamenitostima grada. Slobodno vrijeme. Noćenje.

 

5. dan

Doručak. Odjava iz hotela. Kraće zadržavanje u nekom od usputnih stajališta – shopping ili slično, te nakon kraćeg odmora, nastavak putovanja prema BiH.

 

6. dan

Dolazak na odredište u ranim jutarnjim satima. Kraj programa.


CIJENA PROGRAMA – 525 KM 
rađeno na bazi 45 uplata/osoba

 

U cijenu programa je uključeno:

  • Prijevoz modernim autobusima (klima, TV/DVD, WC);
  • Smještaj u Pragu u hotelu 3* (OLMYPIK Tristar hotel ili sličan) na bazi 3 noćenja sa doručkom u sobama 1/2 i 1/3;
  • Organizacija putovanja i vodička služba.

 

U cijenu programa nije uključeno:

  • Putničko-zdravstveno osiguranje (2,00 KM po danu/osobi do 60.god.);
  • Turistička taksa – cca 3,00 EUR po osobi/noći;
  • Fakultativni izleti (opcija će biti dostupna u toku putovanja),
  • Doplata za jednokrevetne sobe 265,00 KM osoba,
  • Doplata za dodatna sjedala 150,00 KM,
  • Provizija za kartično plaćanje na rate
  • Indiviudalni troškovi;

 

VRIJEME POLASKA 
20:00