Cijene na web stranici su informativnog karaktera, molimo da za konačnu/tačnu cijenuu i raspoloživost kontaktirate agenciju

Rim - Italija NOVA GODINA – (6) dana – Bus – 29.12

Dobro došli na jedno od nezaboravnih putovanja. Rim – srce Italije, grad na sedam brežuljaka, kao što je poznato da svi putevi vode, i oduvijek je prestavljao enigmu za posjetioce a za turiste izazov. Danas svi dolaze da uživaju u Rimu.

Plan programa

 

1. dan

Polazak ispred Zemaljskog muzeja u Sarajevu u večernjim satima (cca 19:30h). Noćna vožnja kroz BIH i Hrvatsku uz usputna zadržavanja prema potrebi grupe.

 

2. dan

Pauze prema potrebi grupe u ITALIJI. Putovanje prema Rimu. Dolazak u predvečernjim satima. Smještaj u hotel. Slobodno vrijeme za odmor. U večernjim satima po dogovoru sa grupom mogućnost odlaska do centralnog dijela grada (metro/mjenjačnice/restorani). Slobodno vrijeme za indiviudalne aktivnosti. Povratak u hotel. Noćenje.

 

3. dan NOVA GODINA

Doručak. Mogućnost za fakultativni obilazak Rima u pratnji lokalnog vodiča: Piazza Venezia, spomenik Vittoru Emanuele II, Colosseum, Circus Maximus, rijeka Tibar, odlazak do trga Sv. Petra odakle se pruža pogled na i sjedište Vatikana, odlazak do fontane di Trevi, Via del Corso, Piazza Espagna i mnogih drugih... Slobodno vrijeme za individualne aktivnosti. U večernjim satima odlazak na Trg gdje ćemo dočekati Novu godinu. Zabava do kasnih večernjih/ranih jutarnjih sati. Povratak u hotel. Noćenje.

 

4. dan

Doručak. Mogućnost za fakultativni odlazak u Tivoli – gradić koji se nalazi nedaleko od Rima sa posjetom Vili d’Este građevinom koji je pod zaštitom UNESCO-a, a svojom impozantnošću plijeni bajkovitim fontanama i vrtovima jedne od značajnih porodica renesansnog Rima. Povratak u Rim. Slobodno vrijeme za individualne aktivnosti. Noćenje.

 

5. dan

Doručak. Odjava iz hotela, te polazak prema Veroni. Mogućnost za fakultativni obilazak Verone u pratnji vodiča: Piazza Bra, Arena, Via Mazzini, Piazza Erbe, Casa di Julietta...

 

6. dan

Nastavak putovanja prema BIH uz usputna zadržavanja prema potrebi grupe. Dolazak na odredište u ranim jutarnjim satima. Kraj programa.


CIJENA PROGRAMA – 475 KM 
rađeno na bazi 45 uplata/osoba

 

U cijenu programa je uključeno:

  • Prijevoz autobusom visoke turističke klase (TV, audio-dvd, klima);
  • Smještaj u okolini Rima, u hotelu 3* (TORE ALBA ili sličan) na bazi 3 noćenja sa doručkom u ½ i 1/3 sobama;
  • Organizacija putovanja i vodička služba;

 

U cijenu programa nije uključeno:

  • Putničko-zdravstveno osiguranje – 2,00 KM po danu/osobi do 60god.;
  • Turistička taksa – cca 3,00 EUR po osobi/danu; (plaća se direktno u hotelu)
  • Fakultativni izleti – koji će biti ponuđeni u toku putovanja;
  • Doplata za jednokrevetnu sobu – cca 245,00 KM;
  • Individualni troškovi;
  • Provizija za kartično plaćanje

 

HOTEL 
ALBA HOTEL TORRE MAURA

VRIJEME POLASKA
19:30