Cijene na web stranici su informativnog karaktera, molimo da za konačnu/tačnu cijenuu i raspoloživost kontaktirate agenciju

Atina - Grčka – (5) dana – Bus NOVA GODINA

Plan programa

 

1. dan

Polazak ispred Zemaljskog muzeja u Sarajevu u popodnevnim satima cca 15:00h. Vožnja kroz Srbiju i Makedoniju uz usputna stajanja prema potrebi grupe.

 

2. dan

Dolazak u Atinu u prijepodnevnim satima. Smještaj u hotel. Slobodno vrijeme. Odlazak do centra grada u pratnji vodiča (stručna objašnjenja u vezi sa transportom i načinima komunikacije uz posjetu centralnom dijelu grada). Povratak u hotel. Slobodno vrijeme. Noćenje.

 

3. dan

Doručak. Mogućnost za fakulativno panoramsko razgledanje grada: Trg Omonija, Trg Sintagma, Akademija nauka, Univerzitet i Nacionalna biblioteka, Predsednička palata sa evzonima u tradicionalnoj uniformi, Olimpijski stadion, Zevsov hram, Hadrijanova kapija. Mogućnost za fakultativnu posjetu Akropolju i njegovim hramovima i ostalim građevinama građenim u periklovoj epohi (Partenon, Erehtejon, Propileji, hram Nike Aptoros, Odeon). U večernjim odlazak na Doček Nove godine, ili mogućnost za fakultativno grčko veče u taverni na Plaki te Doček Nove godine. Povratak u hotel. Noćenje.

 

4. dan

Doručak. Slobodan dan za individualne aktivnosti ili fakultativni odlazak na Argolidu: Vožnja Atikom do Korintskog kanala. Obilazak kanala. Nastavak putovanja prema Epidaurusu. Obilazak najstarije banje u Evropi i najznačajnijeg antičkog pozorišta sa neobjašnjivom akustikom. Posjeta keramičkoj radionici u kojoj se prave kopije antičkih grčkih vaza. Putovanje Argolidom sa panoramskim obilaskom Nafpliona do Mikene. Obilazak Mikenskog grada (Lavlja kapija, ostaci kraljevske palate sa megaronom, hram Atine, kraljevski krug grobova, Egistova grobnica). Povratak u Atinu. Slobodno vrijeme. Noćenje.

 

5. dan

Doručak. Slobodno vrijeme. Check out iz hotela do prijepodnevnim sati. Polazak prema BIH u podnevnim satima. Putovanje kroz Makedoniju i Srbiju. Noćna vožnja.

 

6. dan

Dolazak u Sarajevo u prijepodnevnim satima. Kraj programa.


CIJENA PROGRAMA – 485 KM 
rađeno na bazi 45 uplata/osoba

 

U cijenu programa je uključeno:

  • Prijevoz modernim turističkim autobusima (klima, WC, TV/DVD);
  • Smještaj u hotelu 3* na bazi 3 noćenja sa doručkom u ½ i 1/3 sobama;
  • Organizacija putovanja i vodička služba.

 

U cijenu programa nije uključeno:

  • Putničko – zdravstveno osiguranje (2,00 KM po danu/osobi do 60god.);
  • Turistička taksa – cca 3,00 EUR po osobi/danu;
  • Fakultativni izleti; Loko tour – 15,00 EUR; Grčko veče – 35,00 EUR; Akropolj – 20,00 EUR; Argolida – 50,00 EUR;
  • Provizija za kartično plaćanje na rate;
  • Individualni troškovi;

HOTEL 3*

VRIJEME POLASKA 
13:00