Cijene na web stranici su informativnog karaktera, molimo da za konačnu/tačnu cijenuu i raspoloživost kontaktirate agenciju

MALDIVI

VIŠE POLAZAKA

SPECIJALNA PONUDA EGOZOTIČNOG PUTOVANJA


Maldivi
Maldivi
Maldivi
Maldivi

PROGRAM PUTOVANJA

 

DAN 1.

Sastanak na aerodromu Sarajevo prema unaprijed dogovorenom terminu. Prijava i polazak na našu sljedeću avanturu sa redovnim letom Fly Dubai/Turkish Airlinesa na relaciji Sarajevo-Dubai/Istanbul-Male. Pauzu ćemo iskoristiti za mali odmor, osvježenje, kafu i lagani obrok, nakon čega krećemo u Male, glavni grad zemlje smješten u arhipelagu od 1200 malih otoka - Maldiva.

DAN 2.

Dolazak na međunarodni aerodrom Velana u Maleu u podne. Transfer gliserom od aerodromskog ostrva do ostrva Maafushi, gdje se nalazi naš hotel - Arena Beach Hotel 4****. Smještaj.
Slobodno vrijeme i noćenje.

DAN 3-7.

Svaki dan započinjemo doručkom koji će nam dati novu energiju. Ponudit ćemo vam razne dodatne izlete kako bi svaki dan na Maldivima bio drugačiji i zanimljiv. Imaćemo cjelodnevne posjete nekim od najpoznatijih i najljepših ljetovališta. Ovo su rajska mjesta sa kojima svi povezuju Maldive - ostrva sa vodenim bungalovima koji se nalaze iznad prozirne tirkiznoplave vode, ispod kojih se nalaze šareni grebeni, duge i prelijepe pješčane plaže, nad kojima se slikovito nadvijaju palme, kao sa razglednice. Odmarališta su poznata po svom luksuzu i tokom naših jednodnevnih posjeta moći ćemo da ih dodirnemo. Tamo ćemo imati priliku da probamo razne domaće i međunarodne gozbe tokom ručka na bazi švedskog stola, i uživajući u prekrasnom pogledu u hladovini palme, pićemo razna pića, uključujući i alkoholna, koja su inače zabranjena na drugim ostrvima Maldiva. U nekima od njih imaćemo priliku da se opustimo u bazenu koji se nalazi među palmama, na metrima od okeana ili da posmatramo atraktivno hranjenje ajkula. Svako naselje ima svoj šarm i ljepotu!

Drugi dan ćemo se u potpunosti prepustiti drugoj stvari po kojoj su Maldivi tako poznati - fantastičnom Persteru i pristupačnom vodenom svijetu. Obići ćemo nekoliko prekrasnih koraljnih grebena, gdje ćemo se kupati i roniti sa potrebnom opremom - snorkelingom. Čak i neplivači moći će se prevesti u prelijepo carstvo tropskih riba jarkih boja koje će plivati pored vas, a uz malo sreće vidjet ćemo kornjače, hobotnice, raže, pa čak i male grebenske ajkule (koje nisu opasne ). U podne ćemo se zaustaviti na pješčanom otoku usred plave vode i tamo ručati.

Imati ćemo dan da provedemo na još jednom ostrvu sa lokalnim stanovništvom, koje je poznato po dugom dijelu pijeska, kristalno čistoj vodi i mogućnosti jeftinih vodenih atrakcija - kada ćete još moći na jet ski na Maldivima?

Imaćemo mnogo različitih aktivnosti - za svakog ponešto...
Oni koji žele imaće priliku da odu do mjesta gde najveće ribe - kit-ajkule - prolaze i plivaju sa njima. Ako ima ljubitelja ribolova, postoji opcija za jutarnji ili noćni ribolov. Naravno, oni koji žele zaroniti dublje moći će iskoristiti prednosti naših ronilačkih ronjenja među morskim svijetom.

Svaki od dana imat ćete mogućnost boravka na otoku i slobodnog vremena za plažu, ronjenje i opuštanje. A uveče ćemo naći i načine da se zabavimo, kako samo mi možemo!

DAN 8.

Doručak. Check out iz hotel. Transfer do aerodroma u Maleu, odakle letimo za Sarajevo preko Istanbula/Dubaija.

DAN 9.

Kraj našeg putovanja. Dolazak na aerodrom u Sarajevu.

CIJENA I DETALJI

10.10. - 19.10.2022.

31.10. - 09.11.2022.

07.11. - 16.11.2022.

14.11. - 23.11.2022.

21.11. - 30.11.2022. 

28.11 - 07.12.2022.

05.12. - 14.12.2022.

16.01. - 25.01.2023.

20.02. - 01.03.2023.

27.02. - 08.03.2023.

06.03. - 15.03.2023.

13.03. - 22.03.2023.

20.03. - 29.03.2023.

 

DEPOZIT: 800 KM 

CIJENA: 2259 KM

 

 

CIJENA UKLJUČUJE:

 

 • Avio karta Sarajevo - Istanbul/Dubai - Male - Istanbul/Dubai - Sarajevo sa redovnim letom Turkish Airlinesa/Fly Dubai uključujući aerodromske takse
 • Predani prtljag do 20 kg. i ručni prtljag do 7 kg. za let Turkish Airlinesa ili Fly Dubai;
 • Transfer motornim čamcem aerodrom - hotel - aerodrom
 • 7 noćenja sa doručkom u hotelu Arena Beach Hotel 4* u tipu sobe koji odaberete
 • Lokalni turistički vodič tokom izleta

 

CIJENA NE UKLJUČUJE:

 

 • Doplata za večeru  90 eura za cijeli boravak;
 • Doplata za smještaj u jednokrevetnoj sobi - DELUXE POGLED NA MORE - 260 eura za cijeli boravak;
 • Troškovi lične prirode
 • Putno zdravstveno osiguranje 2KM po danu 
 • Osiguranje od otkaza putovanja
 • Fakultativni izleti 

STANDARDNA SOBA POGLED NA OTOK – 2259KM* (ograničen broj soba)

 

DELUXE SOBA POGLED NA MORE – 2599KM*

 

PREMIUM SOBA POGLED NA MORE – 2730KM*

 

 

*Sve navedene cijene su po osobi na bazi dvokrevetne, pri punoj popunjenosti.

 

SMJEŠTAJ

ARENA BEACH HOTEL

HOTEL ARENA BEACH 4*

Arena Beach Hotel se nalazi na obali Maafushija. Nudi moderan i miran smještaj s besplatnim bežičnim internetom u cijelom, uključujući i sobe.

Elegantne klimatizovane sobe opremljene su sefom, električnim kuhalom, garderoberom i TV-om ravnog ekrana sa kablovskim/satelitskim kanalima. Sopstvena kupatila su opremljena kadom ili tušem, fenom za kosu i besplatnim toaletnim priborom.

Restoran se nalazi na pješčanoj plaži i služi izvrsna domaća i zapadnjačka jela s pogledom na plavu lagunu.

 

STANDARDNA SOBA POGLED NA OTOK – 2279KM* (ograničen broj soba)

 

DELUXE SOBA POGLED NA MORE – 2599KM*

 

PREMIUM SOBA POGLED NA MORE – 2699KM*

 

*Sve navedene cijene su po osobi na bazi dvokrevetne, pri punoj popunjenosti.

 

FAKULTATIVNI IZLETI

*cijene su promjenljive jer zavise od velicine grupe

Snorkeling sa uključenim ručkom na pješčanom ostrvu /poludnevni izlet/ - cca 25 €
/u cijenu je uključena oprema, lokalni vodič, podvodno fotografisanje, ručak/
Tokom poludnevne avanture ronićemo na tri jedinstvena mjesta, među kojima je i greben kornjače, gdje ćemo upoznati razne čudne ribe, kornjače i hobotnice i šarene podvodnih biljaka i korala. Zaustavićemo se na pješčanom plićaku, gdje ćemo na blistavo bijeloj plaži, okruženoj azurno plavim morem, jesti roštilj i rashladiti se bezalkoholnim pićima. A ako budemo imali sreće tokom naše plovidbe vidjet ćemo i delfine dok pratimo njihov put!

Cjelodnevna posjeta lokalnom ostrvu Guli sa dugom pješčanom plažom i mogućnošću vodenih sportova - cca 18 €
Vidjet ćemo još jedno lokalno ostrvo, gdje ćemo se opustiti na dugoj pješčanoj plaži, a kada nam bude toplo rashladiti se u kristalno čistoj vodi. Imaćemo priliku da se vozimo mlaznjacima po veoma pristupačnim cenama.

Cjelodnevna posjeta Rihiveli resortu - cca 110 €*
Dan koji ćemo provesti u odmaralištu koje se nalazi na ostrvu Rihiveli - zelenom ostrvu sa prelepom vegetacijom, mnogim mestima kao sa razglednice - peščanom sprudom u vodi i usamljenom izolovanom otočiću do kojeg se može doći samo šetnjom u vode bez potrebe da plivate. Ne možemo propustiti ukusni ručak na bazi švedskog stola koji će nam dati energiju i neograničena cjelodnevna bezalkoholna i alkoholna pića iz bara koja će doprinijeti ugodnom boravku!
(cijena uključuje: ulaz u resort, transfer motornim čamcem, ručak na bazi švedskog stola, neograničeno bezalkoholna i alkoholna pića iz bara)

Maldivska avantura - cca 75 €
*Piknik ručak je uključen u cijenu
Uzbudljiva avantura koja će nam ponuditi različita iskustva. Plivat ćemo sa strašnim ajkulama, sjedit ćemo u ljuljaški ispruženi na jarbolu broda potonulog u oceanu i ručati ćemo na ostrvu sa dugom i lijepom plažom, gdje nam pomažu zeleno prostranstvo i prozirna morska voda .
Evo mjesta koja ćemo posjetiti:
Shark Bay - ići ćemo u uvalu u kojoj će biti mnogo zastrašujućih, do 4m dugih, ali potpuno sigurnih morskih sestara, koje ćete moći fotografirati, a oni neustrašiviji će moći plivati s njima.
Ostrvo Tinadu - ručat ćemo na lokalnom otoku Tinadu gdje se nalazi divlja i vrlo lijepa plaža sa puno vegetacije u blizini vode.
Brodolom- imaćete priliku da plivate, slikajući se na pozadini potopljenog broda, čiji je deo ostao vidljiv iznad vode. Ovdje će oni koji znaju roniti "voziti" bicikl usidren 3m ispod vode.

Cjelodnevna posjeta Oluweli resortu - cca 135 €*

(uključuje: ulaz u ljetovalište, transfere motornim čamcem, ručak na bazi švedskog stola, neograničeno bezalkoholna pića, alkoholna pića za vrijeme ručka)
Nakon doručka, posjetit ćemo neka od poznatih luksuznih ljetovališta sa 4 zvjezdice, gdje ćemo imati cijeli dan na raspolaganju za izležavanje na plaži u pozadini bungalova na vodi koji se nižu s jedne strane plaže. Uživaćemo u ukusnoj i bogatoj ponudi jela za svačiji ukus na blok stolnom ručku, koji će nam biti ponuđen u restoranu kompleksa, gde će svako ko želi moći da konzumira alkoholna pića! Pogled ovdje je šarmantan, pa ćemo se prepustiti zasluženom opuštanju na plaži. Kupaćemo se u bazenima koji se nalaze između palmi sa pogledom na tirkiznu morsku vodu, a sa infinity bazena mnogi od vas će slati slike poznanicima da pokažu šta znači reč "opuštanje".