ALBANIJA

Najbolji hoteli na jednom mjestu

Albanija postaje najpoželjnija turistička destinacija u Evropi 

Durres / Drač LJETO 2022.

OSNOVNE INFORMACIJE

  

Dugačka morska obala, beskrajne prirodne ljepote i bogato kulturno naslijeđe samo su neki od razloga zašto je Albanija posljednjih godina postala jedna od najpoželjnijih turističkih destinacija.  Nakon dugogodišnje vladavine Envera Hodže i zatvorenosti Albanije, sadašnje vlasti opredijeljene su da stranim turistima pokažu sve njene ljepote, veliki procenat bruto domaćeg proizvoda izdvaja se za kapitalna ulaganja, a posebno za izgradnju puteva i povezivanje svih dijelova Albanije. Obala ove zemlje počinje na sjeveru kod ušća rijeke Bune gdje je smješten otok Franz Joseph koji u zavisnosti od vodostaja postaje poluotok i predstavlja idealno mjesto za one koji žele odmor u tišini.

Albanska obala bilo da se radi o njenom dijelu na Jadranskom ili Jonskom moru, ima između 200 i 300 sunčanih dana godišnje.

Obala Jadranskog mora u Albaniji bogata je lagunama i prirodnim ekosistemima koji pružaju izuzetne mogućnosti za ljubitelje prirode.

Šest kilometara duga pješčana plaža Drač udaljena je svega 39 kilometara od Tirane, najveća je i najpopularnija plaža u Albaniji. Dubina mora se postepeno povećava zbog čega ova plaža predstavlja pogodnu ljetnu destinaciju za porodice s djecom.

Ono što će turiste iz Bosne i Hercegovine zasigurno privući da posjete neku od destinacija u ovoj zemlji su cijene koje su više nego prihvatljive u što se možete uvjeriti u cjenovniku za hotele koje nudimo  za sezonu 

LJETO 2022

U cijenu je uključeno :

  • 7 noćenja u odabranom hotelu, prema usluzi naznačenoj u cjenovniku
  • Ležaljke i suncobrani na plaži i bazenima
  • Organizacija 
  • Boravišna taksa

U cijenu nije uključeno:

  • Putno zdravstveno osiguranje  2,00 KM po danu i osobi 
  • Individualni troškovi
  • Prijevoz

Svi hoteli EKSKLUZIVNO za BH tržište

 

I ove godine smo za Vas obezbijedili visokokvalitetne hotele u regiji Drač. Svi hoteli iz naše ponude su hoteli 4 i 5 zvjezdica, sa provjerenom uslugom, te kao i prošlih godina svi objekti iz ponude su u prvom redu do mora.

Dodatno smo za Vas obezbijedli mogućnost smještaja u Vlore, Radhime, Saranda te u drugim mjestima duž albanske obale na upit, kako na dijelu Jadranskog mora, tako i na dijelu Jonskog mora.

Vlore: Hotel 3* od 45,00 KM po osobi po danu u dvokrevetnoj sobi za BB

Radhime: Hotel 4* od 65,00 KM po osobi po danu u dvokrevetnoj sobi za BB

Saranda: Hotel 3* od 48,00 KM po osobi po danu u dvokrevetnoj sobi za BB

Ksamil: Hotel 4* od 49,00 KM po osobi po danu u dvokrevetnoj sobi za BB

 

CIJENE POVRATNOG PRIJEVOZA DO/OD HOTELA U DRAČU

Polasci svakog petka navečer počevši od 27.5.2022. pa do 1.10.2022.Cijene po osobi.

uz korištenje smještaja bez korištenja smještaja

MOSTAR 69,00 KM 89,00 KM

SARAJEVO 79,00 KM 99,00 KM

ZENICA 89,00 KM 109,00 KM

TEŠANJ, DOBOJ, MAGLAJ, ŽEPČE, TUZLA… 99,00 KM 119,00 KM

Djeca 0 – 3,99 godina GRATIS

Djeca 4 – 11,99 godina 55,00 KM

Doplata za prvi red + 50 KM po sjedištu ( obaveza dva sjedišta )

Doplata za dodatno sjedište u autobusu + 80,00 KM

OPIS HOTELA I CJENOVNIK 

GRAND BLUE FAFA 5* ( http://www.fafa.al/web/ )

Grand Blue Fafa nalazi se uz privatnu plažu s besplatnim ležaljkama I suncobranima, a uključuje besplatni bežični pristup internet I klimatizirane sobe s balkonom. U okviru objekta dostupni su bar I restoran u kojem se poslužuju jela mediteranske, albanske te talijanske kuhinje, te wellness I Spa. Sve sobe uključuju TV ravnog ekrana s kablovskim programima, frižider te kupatilo s tušem I fenom za kosu. Sobe sa bočnim pogledom na more ili pogled park. Na raspolaganju je besplatni privatni parking u okviru objekta. Trgovina prehrambenih proizvoda udaljena je 100 metara od hotela. Grand Blue Fafa nalazi se u okrugu Golem.

 

 

FAFA PREMIUM  5* ( http://www.fafa.al/web/ )

Grand Blue Fafa I Fafa Premium nalaze se uz privatnu plažu s besplatnim ležaljkama I suncobranima, a uključuje besplatni bežični pristup internetu I klimatizirane sobe s balkonom. U okviru objekta dostupni su bar I restoran u kojem se poslužuju jela mediteranske, albanske te talijanske kuhinje. Sve sobe uključuju TV ravnog ekrana s kablovskim programima, frižider te kupatilo s tušem I fenom za kosu. Sve sobe sa bočnim pogledom na more. Na raspolaganju je besplatni privatni parking u okviru objekta. Trgovina prehrambenih proizvoda udaljena je 100 metara od hotela: Fafa Premium nalazi se u okrugu Mali I Robit. 

 

 

SUPREME HOTEL & SPA  5* (   https://www.booking.com/hotel/al/supreme-amp-spa.hr.html )

Hotel Supreme & Spa nalazi se uz privatnu plažu s besplatnim peškirima, ležaljkama i suncobranima, a uključuje besplatni bežični pristup internetu i klimatizirane sobe s balkonom. U okviru objekta dostupni su bar i restoran u kojem se poslužuju jela mediteranske, albanske te talijanske kuhinje. Sve sobe uključuju TV ravnog ekrana s kablovskim programima, frižider te kupatilo s tušem i fenom za kosu. Sve sobe sa bočnim pogledom na more. Na raspolaganju je besplatni privatni parking u okviru objekta. Trgovina prehrambenih proizvoda udaljena je 200 metara od hotela Nalazi se u okrugu Qerrett. 

 
SANDY BEACH RESORT  4*+ http://www.sandybeach-resort.com/

Hotel Sandy Beach Resort nalazi se uz privatnu plažu s besplatnim peškirima, ležaljkama i suncobranima, a uključuje besplatni bežični pristup internet i klimatizirane sobe s balkonom osim 2+2 soba koje su bez balkona. U okviru objekta dostupni su bar i restoran u kojem se poslužuju jela mediteranske, albanske te talijanske kuhinje. Sve sobe uključuju TV ravnog ekrana s kablovskim programima, frižider te kupatilo s tušem i fenom za kosu. Sve sobe sa bočnim pogledom na more. Na raspolaganju je besplatni privatni parking u okviru objekta. Trgovina prehrambenih proizvoda udaljena je 500 metara od hotela Nalazi se u okrugu Golem.

 

 

KLAJDI  5* http://www.hotelklajdigolem.site/

Hotel Klajdi je luksuzan hotel sa 5 zvijezdica. Gostima pruža usluge mjenjačnice, spremišta za prtljagu, lift, terasu za sunčanje te bazen za opuštanje. Wellness & Spa, otvoreni bazen na krovu hotela. Hotel Klajdi, u svojima sobama, gostima pruža mogućnosti poput privatnog balkona, prostora za odmor, garderober, kauč te radni stol. Neke sobe imaju pogled na park. Za potpunu udobnost hotel se pobrinuo da se u sobama nalaze i fenovi, bidei te peškiri za kupanje. Gosti također na raspolaganju imaju recepciju, poslugu u sobi te usluge peglanja,Za djecu je osiguran vanjski prostor za igru, igraona te bazen prilagođen za najmlađe. Uključene ležaljke i suncobrani na bazenu na plaži.

 

 

ATRIO  4*

Hotel Atrio je potuno novi hotel 4* u regiji Golem, otvoren 18.7.2021. godine.  Nalazi se uz plažu u Draču, na 2,9 km od plaže Drač, a nudi razne sadržaje, poput restorana, sezonskog vanjskog bazena i bara. Ovaj objekt s 4 zvjezdice obuhvaća privatnu plažu, recepciju otvorenu 24 sata dnevno i besplatan WiFi. Objekt također ima obiteljske sobe. Sobe sadrže TV ravnog ekrana. Sve sobe u hotelu Atrio Durres imaju klima-uređaj i ormar. U objektu se poslužuje kontinentalni ili bife doručak. Hotel Atrio Durres obuhvaća terasu za sunčanje. Hotel je smješten 400 metara od stijene Kavaje i 6 km od luke Drač. Najbliži aerodrom je, Međunarodni aerodrom Majka Terezija Tirana, udaljena je 23 km od hotela Atrio Durres. 

 

 

Hotel Metropolis Palace 3*

Metropolis Palace nalazi se u Draču, udaljen je 5km od centra grada i oko 200 metara od plaže. U sklopu Hotela nalazi se: bazen, pool bar, kafeterija, restoran, slastičarna, konferencijska sala, besplatan wi-fi i internet u sobama, parking. Sve sobe sadrže klima uređaj, LCD TV, wifi internet, frižider, kupatilo balkon.
 

Djeca do 5,99 godina sa dvije osobe – GRATIS, djeca od 5,99 do 11,99 godina sa dvije odrasle osobe – 50% od cijene usluge hotela, prvo dijete od 5,99 do 11,99 godina sa jednom odraslom osobom – 50% od cijene usluge hotela, drugo dijete od 5,99 do 11,99 godina sa jednom odraslom osobom – 30% od cijene usluge hotela, korištenje dvokrevetne sobe za jednu osobu – doplata 50%, treća osoba u 1/3 sobi – 20% od cijene usluge hotela, četvrta osoba u 1/4 sobi – 40% od od cijene usluge hotela. 

  • Za hotel Metropolis Palace za putnike sa vlastitim prevozom cijene aranžmana se uvećavaju za 20,00 KM po osobi

 

 

BLUE MARINE  4*

Blue Marine hotel se nalazi u okrugu Golem. Hotel 4* udaljen 100 metara od plaže. U hotelu obezbijeđene ležaljke I suncobrani kako na plaži tako i kod bazena.