Cijene na web stranici su informativnog karaktera, molimo da za konačnu/tačnu cijenuu i raspoloživost kontaktirate agenciju

JUZNA AMERIKA - KOLUMBIJA I PERU

Peru, Lima

10 dana

Krenite sa nama u jedinstveno PUTOVANJE VAŠEG ŽIVOTA i istrazite neodoljivi Juznu Ameriku. Nase putovanje ćemo započeti u Kolumbiji, nastavit čemo preko Perua, gdje ćemo posjetiti Limu, Cuzko i velicanstveni MAČU PIKČU. 

PROGRAM PUTOVANJA

1. SARAJEVO - BUDIMPESTA

Ukupljanje putnika ispred zemaljskog muzeja u 00:15, ukrcaj u autobus i voznja prema Budimpesti. Po dolasku u Budimpestu, odlazak na intervju za Argentinsku vizu ( Ovo vazi za osobe sa BH pasosem). Nakon intervjua, odlazak do hotela, smjestaj u isti I slobodno vrijeme. Nocenje

2. BUDIMPEŠTA - BOGOTA

Doručak. Odjava iz hotelskih soba. Preuzimanje pasosa iz ambasade i slobodno vrijeme do transfera na aerodrom. Prijava na let iz Budimpeste, u vecernjim satima.

3. BOGOTA (KOLUMBIJA)

nastavak leta za Kolumbiju preko nekog od Evropskih gradova. Po slijetanju na aerodrom Bogota, Po slijetanju u Bogotu transfer do hotela i prijava u hotel. Slobodno vrijeme.. Nakon kraćeg odmora predlažemo razgled (fakultativno) Bogote u pratnji lokalnog vodiča. Obilazak započinjemo šetnjom kroz Calendariju, Istorijsko središte Bogote gdje su se smjestili brojni muzeji i znamenitosti u prekrasnim kolonijalnim zgradama. Nakon obilaska starog dijela grada, slobodno vrijeme za veceru. Povratak u hotel. Noćenje.

Cijena - dvodnevni razgleda ukjlucujuci odlazak na Monserat - 45€

4. BOGOTA - LIMA

Doručak, Odjava iz hotelskih soba. Slobodno vrijeme ili, odlazak (fakultativno) do planine Monserat, odakle se pruza fantastican pogled na Bogotu. Na planinu se penjemo zicarom, a kada se popnemo, na vidikovcu se nalaze kafeterije i restorani... Povratak u Bogotu, Slobodno vrijeme. - Okupljanje u hotelu i transfer na aerodrom u vecernjim satima. Po dolasku na aerodrom, prijava na let za Limu. 

5. LIMA

Let za Limu u 01:00 poslije ponoći. Planirano vrijeme slijetanja u Limu je u ranim jutarnjim satima. Po slijetanju, pasoska kontrola i preuzimanje prtljage, te transfer do hotela. Smjestaj u hotel i odmor do podnevnih sati kada predlažemo razgled (fakultativno) Lime u pratnji lokalnog vodiča. LIMA - razgledanje prijestonice Perua, koja je od svog osnivanja bila poznata kao Grad kraljeva. U 16. i 17. stoljeću važila je za najveći i najmoćniji grad u Južnoj Americi. U toku razgledanja obilaze se Trg oružja, na kome se nalaze sjajne stare kolonijalne građevine, kao što su katedrala, gradska vijećnica, predsjednička i biskupova palača. Vožnja kroz grad do čuvenog samostana San Francisco sasvojim tunelima I katakombama. Kasnije, odlazak do fontana sa iluminacijama. Povratak u hotel. Noćenje.

Cijena razgleda - 35€

6. LIMA - CUZCO

Doručak. Transfer na aerodrom. Prije podne polijetanje za Kusko. Transfer do hotela, smještaj i kratak odmor za aklimatizaciju (grad se nalazi na 3.326 m). Poslije podne razgledanje centra legendarne Inka imperije. Trg oružja sa svojim kolonijalnim građevinama je jedan od najljepših u Peruu. Obilazak čuvene katedrale I Korikanče, tj. hrama Sunca. Kusko je bio više nego prijestonica, jer je simbolisao idealnu državu, gdje su svi bili ujedinjeni pod bogom Sunca. U neposrednoj okolini grada obilaze se ruševine starog Saksajuamana. Noćenje.

Cijena izleta:  25 €

7. KUSKO–MAČU PIKČU–KUSKO

Doručak. Transfer do Oljanta stanice. Polazak vozom za gradić Akva Kalijentes, koji se nalazi na kraju Svete doline. Odatle se ide malim autobusima do svjetski poznatih ruševina Maču Pikču. Poznat kao Izgubljeni grad Inka, uvršten je u svjetsku kulturnu baštinu od strane UNESCO. Izgrađen je od kamena, bez upotrebe cementa, što pokazuje vrhunsku sposobnost graditelja toga vremena. U ranim večernjim satima povratak u Kusko. Noćenje.

Cijena izleta 220 € (voz, autobus, ulaznice i vodić) - izlet se mora unaprijed rezervaisati, minimalno 30 dana prije polaska.

8. KUSKO – RAINBOW PLANINA - CUSCO

Doručak. Slobodan dan ili fakultativni odlazak na jedinstveni I najvisociji vrh na Andama – Rainbow planina. Imat cete mogucnost popeti se na 5200m nadmorske visine. Po povratku u Kusko slijedi odlazak do hotela, nočenje.

Cijena izleta 100€

9. CUZCO -LIMA - EVROPA

Rani transfer na aerodrom. Prijava na let za Limu. Po slijetanju u Limu, prijava za let prema nekom pd Evropskih gradova. Let na relaciji Lima - Evropa...

10. EVROPA - SARAJEVO

Slijetanje u Evropu te presjedanje na let za Sarajevo.


Cijena uključuje

 • Autobuski prevoz do Budimpešte, odakle ce biti organizovan let
 • Avio karte sa pripadajucim taksama, prema itinereru putovanja
 • Svi transferi prema itinereru putovanja, od aerodroma do hotela i obratno, kao i izmedju gradova autobusom, ako je tako naznaceno u programu putovanja;
 • Hotelski smjestaji u hotelima sa 3* / 4* na bazi BB 
 • Pratioc putovanja 
 • Organizacija putovanja

Cijena ne uključuje

 • Individualni troskovi
 • Fakultativni izleti 
 • PZO - 75 KM / 150 KM za osobe od 60 - 75 godina
 • Doplata za jednokrevetnu sobu - 800 KM

Napomena

Popust an paket fakultativnih izleta 10%
Viza za Peru –  70 €– agencija ishoduje – placa se u agenciji.

Potrebna dokumentacija za vizu za Peru:

 • Pasoš koji vrijedi minimalno 6mjeseci ii ma 3 slobodne stranice.
 • Popunjena aplikacija za Vizu – dobit ćete u agenciji;
 • Dvije fotografije sa bjelom pozadinom, 3,5 x 4,3 cm, bez naočala, nakita, (printana i digitalna verzija  u JPEG formatu)
 • Rezervacija avio karte – agencija obezbjedjuje.
 • Hotelska rezervacija – agencija obezbjedjuje.
 • Potvrda financijske solventnosti - dokaz koji mozete uzeti u Banci
 • Potvrda o nekažnjavanju
 • Potvrda o zaposlenju.

Svi dokumenti moaju biti na engleskom jeziku.

 

Za putovanje vrijede Posebni uslovi putovanja:

Uplate:

1. Prilikom rezervacije do 60 dana prije polaska uplata 500 KM

2. 60 dana prije polaska treba biti izmireno 50% iznosa putovanja

3. 31 dana prije polaska treba biti izmiren cjelokupni iznos.

U slučaju da putnik ne izmiri uplate u gore navedenim terminima smatra se da je odustao od 

putovanja i za nejga se primjenjuju uslovi otkaza od strane putnika kako slijedi:

Otkazi od strane putnika:

1. u slučaju otkaza do 60 dana prije puta agencija zadrzava 500 KM

2. U slučaju otkaza od 60 do 31 dan prije puta agencija zadrzava 50% iznosa aranžmana.

3. u slučaju otkaza do 30 dana prije puta agencija zadrzava 100% iznosa aranžmana.

Za realizaciju putovanja je potrebno minimalno 10 prijavljenih putnika.

Za sve ostalo vrijede Opšti uslovi putovanja Putničke agencije M-97 doo Sarajevo.

 

VAKCINACIJA: obavezno ŽUTA GROZNICA, HZZO preporučuje cijepiti se protiv TETANUSA, TRBUŠNOG TIFUSA, HEPATITISA