Cijene na web stranici su informativnog karaktera, molimo da za konačnu/tačnu cijenuu i raspoloživost kontaktirate agenciju

PARIZ

POSEBNA PONUDA! GARANTOVANI POLAZAK

5 DANA/AVIONOM IZ SARAJEVA

08.03-12.03.2023.

Pariz – grad ljubavi, svjetlosti, umjetnosti i mode! San svih zaljubljenih, umjetnika i gurmana. “Grad –enciklopedija” u kojem svaka ulica ima bar jednu zgradu koja se nalazi u nekom priručniku historije ili umjetnosti. Za Francuze, Pariz je centar svijeta, a za ostale stanovnike planeta – metropola svih metropola. Pariz je jedan od rijetkih gradova na koji se može asocirati sa više od deset riječi: Tour Eiffel, Champs Elysees, Notre Dame, Moulin Rouge, Louvre, Seine, L’Arc de Triomphe, Pigale, Montmartre, Disneyland,…

PROGRAM PUTOVANJA

1. DAN, 08.03.2023. (SRIJEDA), SARAJEVO – BEČ – PARIZ Sastanak grupe sa pratiocem putovanja na Međunarodnom aerodromu Sarajevo u 05:00h. Let OS760 avio kompanije Austrian Airlines za Beč u 06.10h sa slijetanjem u Beč u 07.25h. Slijedi presjedanje na let OS 415 za Pariz u 12.45h. Dolazak u Pariz u 14.50h. Nakon pasoške i carinske kontrole, transfer autobusom do hotela. Smještaj u hotel. Noćenje.

2. DAN, 09.03.2023. (ČETVRTAK), PARIZ Nakon doručka slijedi fakultativni odlazak metroom do Ajfelovog tornja, koji sa svojom visinom od 320m dominira cijelim Parizom. Popnite se liftom na 3. sprat i uživajte u nezaboravnom pogledu na grad! Poslije predlažemo jednosatnu romantičnu vožnju rijekom Senom uz najpoznatije spomenike i mostove upotpuniće dojam „grada svjetlosti“. Razgledanje grada nastavljamo odlaskom do ostrva Ile de la Cite gdje se nalazi najstariji pariški most Pont Neuf, Palata pravde (Palais de Justice) i gotička katolička nedavno katastrofalno stradala katedrala Notre Dame. Zatim prelazimo u živahni Latinski kvart (Quartier Latin), vjerovatno najzabavnije i najpopularnije boemsko mjesto u Parizu. Kvart obiluje prodavnicama, buticima, bistroima, restoranima, kafićima i knjižarama (obavezno svratite do čuvene Shakespeare & Co). Ovdje se nalazi i najstariji univerzitet na svijetu – Sorbonne. Provest ćemo vas uskim, romantičnim ulicama i ispričati nevjerovatne priče o ovom dijelu Pariza. Prilika za ručak u nekom od brojnih restorana čiji su meniji pripremljeni za široku publiku. Ručak u dva slijeda koštaće vas od 15-20 EUR. Po pravilu „menu del jour“ - dnevni meni uključuje predjelo, glavno jelo i desert, a ako tome dodate i čašu vina, ovaj iznos će porasti za 5 EUR. Oni najuporniji nakon ručka prošetat će i do Sorbonne i Panteona. Povratak u hotel. Noćenje.

3. DAN, 10.03.2023. (PETAK), MONMARTRE – LOUVRE – CHAMPS ELYSEES Nakon doručka slijedi nastavak fakultativnog razgledanja grada gradskim metroom i pješice. Danas ćemo obići sjeverni i ujedno najviši dio Pariza (127m n/v) – Monmartre, sa kojeg se pruža pogled na ostale dijelove grada. Vidjećemo najčuveniji svjetski kabare – noćni klub Moulin Rouge (izvana), poznat po svojim fenomenalnim predstavama. Šetamo se starim šarmantnim ulicama pored brojnih restorana i kafića Zida ljubavi (Le Mur des je t'aime) do Trga slikara Place du Tertre gdje možete naručiti izradu portreta, kupiti tipične pariške suvenire ili jednostavno uživati u umjetničkoj atmosferi. Razgledanje ovog dijela grada završavamo kod poznate bijele bazilike Sacre Coeur koju možete posjetiti ili samo uživati u prelijepom vidikovcu ispred bazilike. Slijedi odlazak do muzeja Luvr (Louvre), i slobodno vrijeme za obilazak jednog od najpoznatijih svjetskih muzeja (više od 380.000 artefakata!). Popodne ćemo provesti u šetnji najprestižnijom gradskom avenijom Champs Elysees dugom skoro 2km. Ukoliko nam vrijeme dozvoli otići ćemo i do slavnih robnih kuća Galeries Lafayette i/ili Printemps. Naveče predlažemo opcionalni odlazak na predstavu u Moulin Rouge. Povratak u hotel. Noćenje.

4. DAN, 11.03.2023. (ČETVRTAK), PARIZ – DISNEYLAND – PARIS Doručak. Ako volite zabavne parkove, preporučujemo fakultativni odlazak brzim vozom RER do zabavnog parka Disneyland, 32km od Pariza (radno vrijeme od 10:00 do 18:00 sati), uronite u svijet bajke s mnogobrojnim atrakcijama, predstavama i paradama. U večernjim satima povratak u Pariz. Noćenje.

5. DAN, 12.03.2023. (PETAK), PARIZ – BEČ – SARAJEVO Doručak. Odjava iz hotela i slobodno vrijeme za individualne aktivnosti do 12:00h kada je predviđen transfer na aerodrom. Let broj OS 416 za Beč u 15.35h sa dolaskom u 17.30h. Slijedi presjedanje na let OS 759 za Sarajevo u 21.05h i dolazak u Sarajevo u 23.00h. Kraj putovanja.

CIJENA ARANŽMANA PO OSOBI 1299,00 KM 

CIJENA OBUHVATA:
- Avio prijevoz (ekonomska klasa) na relaciji Sarajevo-Beč-Pariz-Beč-Sarajevo prema programu putovanja
- Sve aerodromske takse
- Jedan čekirani prtljag (23kg) + 1 komad ručne prtljage do 8kg
- 4 noćenja sa doručkom u dvokrevetnoj sobi u hotelu Ibis La Defense ili sličnom,
- Transfer aerodrom – hotel – aerodrom u Parizu,
- Usluge pratioca putovanja tokom putovanja
* Popust za jedno dijete 2-12 godina uz dvoje odraslih – 50,00 KM (ograničen broj mjesta).

CIJENA NE OBUHVATA:
- PZ osiguranje 10,00 KM (obavezna doplata)
- Osiguranje od otkaza putovanja (60,00 KM; pokriva povrat svih uplaćenih sredstava izuzev police osiguranja)
- Boravišne takse (2,00/eur/osoba/noćenje, ukupno 8 EUR hotel 3*) – plaća se pratiocu grupe prije prijave u sobu,
- Fakultativne izlete prema programu putovanja, sa pratiocem grupe uz metro prijevoz:
Izlet Pariz 2. dan
Odrasla osoba bez ulaznice za Ajfelov toranj – 25 EUR, dijete do 12 godina bez ulaznice na toranj – 15,00 EUR
Odrasla osoba sa ulaznicom na 2. sprat Ajfelovog tornja – 45,00 EUR, dijete do 12godina – 20,00 EUR
Odrasla osoba sa ulaznicom na 3. sprat Ajfelovog tornja – 50,00 EUR, dijete do 12 gpdina – 25,00 EUR
DODATNO: Krstarenje rijekom Senom u trajanju od 1h – 18 EUR/osoba*
Izlet Pariz 3. dan
Odrasla osoba bez ulaznice za Louvre – 25 EUR, dijete do 12 godina bez ulaznice za Louvre – 15,00 EUR
Odrasla osoba sa ulaznicom za Louvre – 50,00 EUR, dijete do 12godina – 20,00 EUR
Izlet Pariz 4. dan
DISNEYLAND - Odrasla osoba sa ulaznicom za 1 Disneyland park 75,00 EUR, dijete do 11 godina 70,00 EUR
* Cijene su navedena na bazi cijena gradskog prijevoza i ulaznica u objekte od interesa na dan 25.10.2022.g.
Agencija zadržava pravo promjene cijene fakultativnih izleta usljed promjene kalkulativnih elemenata.
** Minimum za realizaciju izleta je 15 putnika.
*** Satnice realizacije izleta zavise od dostupnosti ulaznica, broja putnika i eventualnih gužvi ispred objekata od interesa.
VAŽNE INFORMACIJE:
- Vremena polazaka aviona u programu navedena su prema redu letenja avio kompanije, i mogu biti podložna promjeni. Agencija nije odgovorna u slučaju promjene termina leta. Agencija nije odgovorna niti u slučaju promjene termina leta prouzrokovanog zbog više sile (magla, vjetar,...),
- Organizator putovanja može promijeniti redoslijed obilazaka, ovisno o redu letenja, radnom vremenu muzeja ili državnim praznicima. Sadržaj razgledanja ostaje kako je objavljen bez obzira na redoslijed obilazaka, osim u slučaju nepredviđenih okolnosti (gradski prijevoz) ili više sile (kiša, snijeg,...)
* Kalkulacija je rađena na bazi minimum 25 putnika.
* Agencija ne snosi odgovornost za eventualne drugačije usmene informacije o programu putovanja.
O HOTELU:​​​​​​​
Hotel Ibis Paris La Defense Esplanade 3*
nalazi se u modernom poslovnom kvartu La Defense, svega 100m od metro stanice Esplanade de La Defense na liniji 1 koja vodi direktno do centra grada,. Do Trijumfalne kapije i Jelisejskih polja metroom stižete za cca 10 minuta. Hotel ima recepciju (24h), restoran gdje se služi doručak, bar, sale za sastanke, parking (uz doplatu), nekoliko liftova. Sobe u ovom hotelu su površine 15m2 i raspolažu da bračnim krevetom, i/ili sa 2 odvojena ležaja (maksimalni kapacitet 2 osobe). U neke sobe uz 2 odraslih, na manji pomoćni ležaj, moguće je smjestiti i jedno dijete do 12g. Sve sobe imaju WiFi internet, klima-uređaj, telefon, LCD SAT TV, kupatilo sa tuš kabinom, fen za sušenje kose, peškire i toaletni pribor.
Tržni centar Westfield Les 4 Temps sa brojnim radnjama i restoranima udaljen cca 2km od hotela (cca 20 minuta pješiće), otvoren je od 10.00h-20.30h.
MOGUĆNOSTI PLAĆANJA​​​​​​​
- Gotovinska uplata ili uplata debitnom karticom
- Uplata na žiro račun u banci, pošti, ili internetskim bankarstvom
- Obročno karticama (Unicredit do 24 rate)
​​​​​​​