Cijene na web stranici su informativnog karaktera, molimo da za konačnu/tačnu cijenuu i raspoloživost kontaktirate agenciju

LONDON

POSEBNA PROMOTIVNA PONUDA 

5 DANA / AVIONOM IZ SARAJEVA 

TERMIN PUTOVANJA 16.01.2023. - 20.01.2023.

London je divan grad sa nešto više od 8,5 miliona stanovnika. Od svih evropskih gradova on je nekako najviše svjetski. Brojne atrakcije pretvorile su ga u jednu od najposjećenijih svjetskih destinacija, sa oko 28 miliona posjetitelja godišnje. Šta god da tražite, London ima sve. Kulturu, shopping, zabavu. Londonski sistemi javnog prijevoza koji se jednostavno koriste još su jedan ključ njegove popularnosti. Londonska podzemna željeznica, univerzalno poznata kao "tube", jednostavna je za razumijevanje, dok su poznati crveni autobusi odličan način da upoznate London na nivou ulice. Za one koji uživaju, nijedna posjeta Londonu nije potpuna bez vožnje crnim taksijem, koji voze samo oni koji su završili ono što se još naziva "Znanjem" o svim najboljim načinima da se izbjegne prometna gužva u Londonu. Londonski taksisti su među najvećim likovima ovog veličanstvenog grada.

PROGRAM PUTOVANJA

1. DAN, 16.01.2023. (PONEDJELJAK), SARAJEVO – LONDON Sastanak putnika na Sarajevskom aerodromu kod Centrotours šaltera u 08.30h. Wizzair let W94622 za London u 10.30h sa dolaskom na aerodrom Luton u 12.30h. Nakon pasoške i carinske kontrole slijedi transfer autobusom do hotela. Smještaj u hotel u centru Londona koji se nalazi u blizini čuvenog Britanskog muzeja (The British Museum), kao i poznate shopping ulice Oxford udaljenih svega nekoliko minuta pješice. Slobodno vrijeme za odmor. Nakon kraćeg odmora odlazimo u šetnju centralnim gradskim kvartom West End do Leicester Squarea, centra zabave i noćnog života s brojnim pozorištima, pabovima i restoranima. Bude li vremena na putu do Leicester Squarea svratit ćemo u dinamični Soho i u nezaobilazni Chinatown. Ovo je trenutak u kojem ćete osjetiti sjajnu energiju ovoga grada i njegovih stanovnika – prepustite se trenutku jer vi ste u Londonu, gradu u kojem se nalazi sve što život može ponuditi! Predlažemo zajednički odlazak u neki od brojnih restorana. Probajte tradicionalni fish&chips (pohovana riba sa krompirićima). Slobodno vrijeme. Povratak u hotel sa pratiocem grupe ili individualno. Noćenje.

2. DAN, 17.01.2023. (UTORAK), LONDON Doručak. Danas je dan za obilazak Londona! Nakon doručka odlazimo pješice i javnim prijevozom u obilazak britanske prijestonice u pratnji pratioca grupe. Dan počinjemo obilaskom čuvenog muzeja voštanih figura Madam Taussaud`s. Po završetku obilaska muzeja, razgledanje grada nastavljamo odlaskom metroom do poznatog panoramskog točka – London Eye. Doživite London sa 137m visine odakle se pruža pogled na cijeli grad uz 4D projekciju filma o Londonu. Pogled na London iz ptičije perspektive u najmanju ruku je spektakularan i vrijedi svake utrošene funte, ali ono što je važnije vožnja panoramskim točkom upotpunit će vaš doživljaj grada i ostaviti vas bez daha. Šetnju nastavljamo preko mosta Westminster do političkog i vjerskog centra cijele monarhije: parlamenta s Big Benom, kao i Westminsterske opatije (Westminster Abbey), krunidbene i grobne crkve engleskih i britanskih vladara od 1066.g, a zatim preko ulice Whitehall okružene brojnim ministarstvima i poznatom rezidencijom britanskog premijera/premijerke na adresi Downing Street 10. Odmorite se na najvećem gradskom trgu - Trafalgar gdje se nalazi poznata Nacionalna galerija. Razgledanje nastavljamo šetnjom kroz St. James Park pa sve do Buckinghamske palate, rezidencije britanske kraljevske porodice i čuvenog Hyde parka odakle se metroom vraćamo do hotela. Slobodno vrijeme. Naveče predlažemo odlazak na neku od poznatih pozorišnih predstava ili mjuzikala (Chicago, We Will Rock You, Mama Mia). Noćenje.

3. DAN, 18.01.2023. (SRIJEDA), GREENWICH Doručak. Današnji dan provodimo na području istočnog dijela Londona i to na području poslovnog centra svijeta – londonskog Cityja. Oduševit će vas sjajan spoj starog i novog, modernih poslovnih nebodera i starih londonskih zdanja: krećemo od St. Paul's Cathedral kojom dominira 108m visoka kupola (najviša na svijetu nakon one u Vatikanu) i Millennium Bridge odakle se pruža sjajan pogled na južnu obalu rijeke Temze. Slijedi odlazak do londonske kule Tower of London u kojoj se čuvaju kraljevski dragulji iz 11. vijeka te najpoznatijeg londonskog mosta Tower Bridge. Predlažemo opcionalno vožnju brodom po rijeci Temzi do Greenwicha, poznatog po Kraljevskom opservatoriju kojim prolazi nulti meridijan i gdje se nalazi najveći Pomorski muzej na svijetu te brod-muzej Cutty Sark konstruisan još davne 1869.g. u Škotskoj. Šetnja simpatičnim gradićem koji će vas osvojiti na prvu nakon čega predlažemo ručak na lokalnoj tržnici. Poslijepodne predlažemo da iskoristite za kupovinu u poznatim trgovačkim ulicama Oxford Street, Bond Street, Regent's Street ili nekoj od robnih kuća; Harrods, Selfridges, Primark i slično. Noćenje.

4. DAN, 19.01.2023. (ČETVRTAK), WINSDOR Doručak. Slobodan dan za individualne aktivnosti ili poludnevni izlet vozom u gradić Winsdor, 30ak km zapadno od Londona. Veliki dvorac Windsor služio je kao ljetna rezidencija britanske kraljevske porodice više od 900 godina, a i danas je ljetna kraljevska rezidencija. Winsdor je jedna od najljepših britanskih rezidencija, ona je i najveći naseljeni dvorac na svijetu. Prošetat ćemo lijepim dvorskim parkovima i kraljevskim apartmanima i obići St. George's kapelu. Razgledanje nastavljamo odlaskom do obližnjeg Etona koji se nalazi na sjevernoj strani mosta Windsor i poznat je po svom koledžu, osnovanom 1440. godine od strane Henryja VI. Institucija je sinonim za englesko obrazovanje. Slobodno vrijeme za kafu i ručak (uz doplatu). Povratak u London. Slobodno vrijeme za individualne aktivnosti. Noćenje.
5. DAN, 20.01.2023. (PETAK), LONDON – SARAJEVO Rano buđenje. Doručak lunch paket. Bus transfer do aerodroma u 3.20h. Let W94621 na relaciji London-Sarajevo u 6.20h sa dolaskom u Sarajevo u 9.55h. Kraj putovanja.

CIJENA ARANŽMANA PO OSOBI 1599,00 KM

CIJENA OBUHVATA:
- Povratna avio karta (20kg čekirani prtljag + ručni prtljag veličine 40x30x20cm i prtljag na točkićima veličine 55x40x23cm) na relaciji Sarajevo-London-Sarajevo,
- Aerodromske takse
- 4 noćenja sa doručkom u dvokrevetnim i/ili trokrevetnim sobama u hotelu 3* u centru Londona,
- Bus transfer na relaciji aerodrom – hotel – aerodrom,
- Sva razgledanja prema programu izuzev troškova gradskog prijevoza i ulaznica u objekte od interesa
- Usluge pratioca grupe na bosanskom jeziku tokom putovanja

CIJENA NE OBUHVATA:
- Ulaznice za objekte koji se posjećuju tokom putovanja: Muzej Madam Tussauds 80,00 KM/odrasli, 72,00 EUR/djeca do 15 godina; London Eye 70,00 KM/odrasli, 60,00 KM/djeca do 15 godina; Ulaznica za Tower of London 80,00 KM/odrasli, djeca od 5-16 godina 40,00 KM; Povratna brodska karta za Greenwich 50,00 KM/osoba; Ulaznica u Winsdor 60,00 KM/osoba
- OysterCard (kartica za javni prijevoz koju ćemo koristiti tokom cijelog boravka u Londonu obzirom da svi obilasci organizirani pješice i javnim prijevozom): 80,00 KM/odrasli, djeca mlađa od 11 godina/besplatno u pratnji odrasle osobe koja ima karticu
- Izlet brodom do Greenwicha (18,00 GBP)
- Ulaz u Nacionalne muzeje je besplatan (British Museum, National Gallery, Tate Modern, Victoria & Albert Museum, Science Museum, Natural History Museum i sl.)
- PZ osiguranje 10,00 KM (obavezna doplata)

* NAPOMENA: Gore navedene cijene ulaznica navedene su na dan objave programa i moguća je njihova promjena do dana polaska o čemu ćete biti pravovremeno obaviješteni u završnoj obavijesti o putovanju koju ćete primiti prije polaska

Uplata izleta vrši se najkasnije do 15 dana prije polaska na putovanje. Agencija zadržava pravo promjene redoslijeda realizacije izleta.

POTREBNA DOKUMENTA ZA ISHOĐENJE VIZE ZA VELIKU BRITANIJU (BH PASOŠ)

- Odštampana i potpisana online aplikacija (agencija asistira)
- Pasoš + kopija pasoša sa datumom važenja najmanje 6 mjeseci od datuma polaska
- Kopija starog pasoša (ako ga putnik posjeduje)
- Fotografija za pasoš dimenzija 45x35mm
- Potvrda o zaposlenju izdata od poslodavca (Na potvrdi treba da bude naznačen datum zaposlenja, iznos plate i izjava o odobravanju godišnjeg odmora sa informacijom da li je odmor plaćen od strane poslodavca ili ne)
- Kopija 3 zadnje platne liste
- Potvrda iz banke o posjedovanju novca na računu kao dokaz o mogućnosti plaćanja troškova tokom boravka u Engleskoj
- Potvrda o rezervaciji smještaja (obezbjeđuje agencija)
- Potvrda o rezervaciji avio karte (obezbjeđuje agencija)
Aplikacija za vizu vrši se online na ovoj adresi: https://www.gov.uk/. (agencija asistira)
AGENCIJA ASISTIRA PRILIKOM ISPUNJAVANJA APLIKACIJE ZA VIZU. VIZE ZA VELIKU BRITANIJU ZA GRAĐANE BIH IZDAJU SE U VARŠAVI (REPUBLIKA POLJSKA) I DOSTAVLJAJU BRZOM POŠTOM NA ADRESU U BIH. AGENCIJA NI NA KOJI NAČIN NE MOŽE UTJECATI NA PROCES ISHOĐENJA VIZE ZA VELIKU BRITANIJU NITI JE ODGOVORNA ZA EVENTUALNU ODBIJENICU.
U slučaju odbijenice za vizu, agencija ne vrši povrat uplaćenog novca na ime troškova ishođenja vize. Usluge ishođenja vize i viza za Veliku Britaniju (u trajanju od 6 mjesci) košta 400,00 KM (standardna procedura, za brže i jednostavnije dobijanje vize postoje dodatni troškovi). Aplikaciju za vizu sa svim potrebnim dokumentima potrebno je podnijeti najkasnije do 35 dana prije planiranog polaska na putovanje.