Cijene na web stranici su informativnog karaktera, molimo da za konačnu/tačnu cijenuu i raspoloživost kontaktirate agenciju

ISTANBUL - bus putovanje

7 DANA - 4 NOĆENJA SA DORUČKOM

CIJENA ARANŽMANA PO OSOBI 455 KM 

Plan programa

 

1. i 2.dan odredište - Istanbul - loko

Polazak ispred Zemaljskog muzeja u Sarajevu u podnevnim satima - cca 14:00h. Vožnja kroz BIH uz pauze po potrebi grupe. Noćna vožnja kroz Srbiju i Bugarsku. U jutarnjim satima ulazak u Tursku. Nastavak vožnje prema Istanbulu. Po dolasku smještaj u hotel. Slobodno vrijeme. U poslijepodnevnim satima u pratnji vodiča obilazaka kvarta Sultanahmet: Kapaličaršija, Hipodrom, Plava džamija, Aya Sofija. Slobodno vrijeme. Noćenje.

 

3.dan Istanbul - krstarenje - Dolmabahče - Doček Nove godine

Doručak. Mogućnost za fakultativno KRSTARENJE BOSFOROM - privatnom brodicom u trajanju cca 2h. Usputno šetnja do luke uz kratku posjetu Turbetu Sultana Suleymana i Hurem Sultan. Na dvosatnom krstarenju ćete uživati u pogledu na: Suleymanija džamiju, Galata toranj, Galata most, Eminonu, Topkapi dvorac, Dolmabahče dvorac, mostovi koji povezuju dva kontinenta, djevojačka kula i dr. U povratku slobodno vrijeme za indiviudalne aktivnosti. Ili mogućnost za fakultativni obilazak jednog od najljepših dvoraca u Evropi - DOLMABAHČE DVORAC, koji je izgrađen u 19st., i u kojem se čuvaju razni eksponati iz tog perioda,odnosno raskoš i luskuz modernih Osmanlija. Slobodno vrijeme. U večernjim satima mogućnost za fakultativni odlazak na Doček Nove godine na Bosforu, gdje ćete uz noćno krstarenje, večeru, neograničenu količinu pića i show program ući u novu 2023.g. Povratak u hotel. Noćenje.

 

4.dan Istanbul - cjelodnevni izlet

Doručak. Slobodno prijepodne. U podnevnim satima mogućnost za CJELODNEVNI IZLET, koji započinjemo posjetom Vidikovcu Čamlidža, odakle ćete vidjeti nezaboravnu panoramu Istanbula – grada na dva kontinenta, gradu o kojem su maštali mnogi vladari, te dva već sada spomenika Bosfora (Bosforski most i Most Sultana Mehmeda Fatiha). Nakon čega slijedi posjeta muzeju Panorama 1453. U muzeju je predstavljen jedan segment Bitke za Istanbul/Konstantinopolj 29. maja 1453. U prostoru između slike i posjetilaca su i neki predmeti iz bitke. Slika je toliko stvarna da na zvaničnom web-sajtu kažu da prilikom ulaska čovjek bude u šoku od 10 sekundi jer ne može da nađe referentne tačke za prostor. Zatim slijedi posjeta muzeju Miniaturk, jednom od najvećih svjetskih minijaturnih parkova. Prilika da doživite Tursku u malom i napravite nezaboravne fotografije. Slobodno vrijeme. Noćenje.

 

5.dan Topkapi dvorac - Tursko veče na Bosforu

Doručak. Mogućnost za fakultativnu posjetu jednom od najvećih i najlepših dvoraca - TOPKAPI, u kojem je živjelo 25 sultana osmanskog carstva. Obilazak u pratnji vodiča gdje ćete vidjeti: divan, sobu oružja, kuhinju, privatne odaje, sobu gdje se nalazi otisak stopala Poslanika Muhamed a.s., i još mnogo toga... U večernjim satima mogućnost za fakultativni odlazak na Tursko veče na Bosforu, gdje ćete uz noćno krstarenje, večeru, neograničenu količinu pića i show program uživati na Bosforu. Povratak u hotel. Noćenje.

 

6. i 7.dan Istanbul - Edirne - odredište

Doručak. Odjava iz hotela. Polazak u pravcu Edirna. Po dolasku obilazak džamije Selimiya. Slobodno vrijeme za šetnju i shopping čaršijom. Nastavak putovanja prema BIH u dogovoreno vrijeme. Noćna vožnja kroz Bugarsku i Srbiju uz pauze po potrebi grupe. Dolazak u Sarajevo u podnevnim satima. Kraj programa.

 

U cijenu programa je uključeno:

 • Prijevoz modernim turističkim autobusima (klima, audio, tv…);
 • Smještaj u hotelu 3* na bazi 4 noćenja sa doručkom u 1/2 i 1/3 sobama;
 • Posjeta Edirnama;
 • Organizacija putovanja i vodičko osoblje;

U cijenu programa nije uključeno:

 • Putničko-zdravstveno osiguranje 2,00 KM po danu/osobi do 60god.;
 • Fakultativni izleti: loko tour, krstarenje, Dolmabahče, Tursko veče, cjelodnevni izlet…
 • Doplata za dodatno sjedište u busu – 100,00 KM;
 • Doplata za jednokrevetnu sobu – 200,00 KM za sve noći;
 • Doplata za bolji hotel – po izboru;
 • Korištenje povratnog prijevoza – 250,00 KM;
 • Provizija za kartično plaćanje na rate;
 • Individualni troškovi;