Cijene na web stranici su informativnog karaktera, molimo da za konačnu/tačnu cijenu i raspoloživost kontaktirate agenciju

Kružno putovanje KAPADOKIJA: Antalija, Konya, Göreme, Avanos...

KAPADOKIJA sa uključenim letom i taksama, noćenjima sa polupansionom u hotelima 4 i 5*, transfer + fakultativni izleti + PZO (za osobe do 60 godina)

PROGRAM PUTOVANJA

Dan 1: Let za Antaliju

Let na redovnoj liniji iz Sarajeva za Antaliju preko Istanbula. Na izlazu iz aerodroma dočekat će Vas vodič i poželjeti dobrodošlicu. Slijedi transfer do hotela i smještaj u hotelu na području Antalije. Večera

 

Dan 2: Antalija – Konya - Kapadokija

Doručak u hotelu. Putujemo do Konye, drevnog glavnog grada ranog srednjovjekovnog carstva Seldžuka koji je još uvijek mjesto hodočašća za mnoge religiozne Turke. Na tom mjestu se nalazi muzej Mevlana. Posjetit ćete slavni muzej Mevlana koji je mjesto osnivanja religijskog reda vrtećih derviša. Mevlana, današnji Muzej islamskih umjetnosti, je grobnica s blagom. Putovanje nastavljamo do Kapadokije uz noćenje u Kapadokiji. Večera.

Dan 3: Göreme

Doručak u hotelu. U Göremu ćemo posjetiti crkve u pećinama ukrašene muralima Nacionalnog parka Göreme (Svjetska baština). Ovdje je priroda kreirala fantastični pejzaž koji se sastoji iz litica, sedrenih piramida i kupa – koje liče na ogromne mravinjake. Kasnije ćemo posjetiti Dolinu Simon, poznatiju i kao dolina redovnika ili dolina vilinskih dimnjaka. Zadivit će vas savršena kompozicija sedrenih kupa koje se protežu uvis 10 metara i stoje pojedinačno ili u manjim skupinama. Uchisaru (Pogled izvana) ćemo vidjeti prekrasan pejzaž sa neke od najviših sedrenih kupa. Popodne ćemo učiti o industriji pravljenja ćilima, i procesu od sirovina, svile i pamuka, do prekrasnih gotovih proizvoda. Konačno ćemo kratko prošetati krasnim Avanosom, poznatim po lončariji. Noćenje u Kapadokiji. Večera.

 

Dan 4: Kamenolom sedre

Doručak u hotelu. Područje Kapadokije sliči fantastičnoj površini mjeseca, koju krase bizarni kamenolomi sedre, sa crkvama i stanovima izgrađenim u pećinama. Ovaj pejzaž je nastao djelovanjem vulkana, koji je oko sebe izbacio mase sedrenog pepela tokom učestalih erupcija. Atmosferskim utjecajimaje pejzaž podijeljen na segmentesa dubokim ispranim kanalima. Prvi stanovnici u 7. stoljeću su bili migranti u bijegu. Nakon njih su uslijedili redovnici, crkve, kapele, manastiri i posjednici koji su se nastanili u mekanim nastambama od sedre. Noćenje u Kapadokiji. Večera.

 

Tokom prve polovine dana ćete posjetiti ove znamenitosti, a tokom druge se možete priključiti nekom od ponuđenih obilazaka.

 

Dan 5: Sultanhanı – Antalija

Doručak u hotelu. Napuštamo Kapadokiju i krećemo prema Sultanhanı, poznatom karavanu Seldžuka. Potom nastavljamo kroz planine Taurus i vraćamo se u Antaliju, gdje ćemo provesti 3 noći. Noćenje na području Antalije. Večera.

 

Dan 6: Antalija – Vodopadi Karpuzkladiran

Doručak u hotelu. Danas imate priliku da uživate u Antaliji, jednom od najljepših gradova na turskoj rivijeri. Ovdje ćete otkriti Munaru Yivli, simbol grada. Također ćete vidjeti toranj sa satom na Trgu Kalekapisi u sklopu stare gradske tvrđave. Tokom obilaska grada ćemo posjetiti radionicu nakita i posmatrati umjetnost pravljenja nakita. Također ćete vidjeti modni show visokokvalitetnih turskih proizvoda od kože. Konačno ćemo autobusom posjetiti vodopad Karpuzkladiran. Noćenje na području Antalije. Večera.

 

Dan 7: Slobodno vrijeme ili učešće u fakultativnom izletu

Doručak u hotelu. SLOBODNO VRIJEME – ili prilika za učešće u fascinantnnom izletu. Noćenje na području Antalije. Večera.

 

Dan 8: Povratni let

Doručak u hotelu. Dovest ćemo Vas na aerodrom autobusom po rasporedu polaska kako biste otputovali kući. Let je na redovnoj liniji iz Antalije za Sarajevo preko Istanbula.

 

CIJENA

Cijena po osobi u dvokrevetnoj sobi

Polasci Cijene

- 08.11.2021. 644 KM

– 22.11.2021. 683,00 KM

 

NADOPLATA ZA JEDNOKREVETNU SOBU 205,00 KM

Ponuda uključuje:

 

- Povratni let Sarajevo – Istanbul – Antalija, uključene takse (Pegasus Airlines)

- Prijevoz i izleti kako se navodi u programu u modernim, klimatizovanim autobusima

- Koktel dobrodošlice

- Kvalificirani turistički vodič, vodič čeka putnike u Antaliji

- 7 noćenja u hotelima sa 4 - 5* zvjezdica

- Polupansion

- Sve ulaznice kako se navodi u programu

- PZO za osobe do 60 godina

 

Hoteli:

 

- Antalija: Hotel Lake River 5* https://www.lakeriversidehotel.com/ ili sličan

- Kapadokija: Hotel Mustafa 4* http://www.otelmustafa.com.tr/ ili sličan

 

 

Ponuda ne uključuje, opcionalne nadoplate:

- Hamam (Turska kupelj): 35 €

- Turska večer u Kapadokiji : cca. 45€

- Dolina Ihlara i podzemni grad s ručkom: 55 € ili Ortahisar, Love Valley i podzemni grad s ručkom: 55 €

- Sema (ples derviša) u Kapadokiji: 20€

- Izlet u Alanyu s ručkom: 45€

- Jeep safari u Kapadokiji 50€

- Vožnja balonom u Kapadokiji od 130€ do 200€ ovisno od broja prijavljenih

- Ručak 15€

- Lični troškovi

 

Dodatne usluge plaćaju se u agenciji

- Doplata za jednokrevetnu sobu iznosi 205 KM.

- Pzo za osobe od 60 do 70 godina iznosi 16,00 KM

- Pzo za osobe od 70 do 80 godina iznosi 40,00 KM.

 

Agencija preporučuje putnicima da urade osiguranje od otkaza putovanja 25,00 KM u nekoj od osiguravajucih kuca (usljed opravdanih razloga: smrt, bolest i sl.)

 

NAPOMENE: Promjene plana leta, hotela ili programa putovanja nisu predviđene, ali zadržavamo pravo na iste.. Kategorizacija hotela odgovara službenoj hotelskoj kategorizaciji zemlje u koju se putuje i može biti različita od europskih standarda.