Cijene na web stranici su informativnog karaktera, molimo da za konačnu/tačnu cijenuu i raspoloživost kontaktirate agenciju

TURSKA

4 NOĆENJA

Plan programa

1

1.dan Sarajevo - Istanbul

Po dolasku u Istanbul pasoška kontrola, preuzimanje kofera, te transfer prema hotelu. Smještaj u hotel. Slobodno vrijeme. Noćenje.

2

2.dan Loko - Krsaterenje

Doručak. Mogućnost za fakultativni izlet LOKO TOUR - obilazak starog dijela grada u pratnji lokalnog vodiča, gdje ćemo posjetiti KAPALIČARŠIJU i AYA SOFYU, a usputno vidjeti Čemberlitaš, Hipodrom i Plavu džamiju.. Po završetku slobodno vrijeme za čaj, kahvu, ručak i shopping. Mogućnost za organizovanje jednog od najljepših fakultativnih izleta u Istanbulu KRSTARENJE BOSFOROM privatnom brodicom u trajanju cca 2h, gdje ćemo uz čaj, kahvu, muziku i objašnjenja vodiča vidjeti:  Galata toranj, Dolmabahče dvorac, Bosforski most, Tvrđavu Rumeli, Kiz kulesi I dr.znamenitosti grada.. U povratku slobodno vrijeme koje možete iskoristiti na egipatskoj pijaci začina. Individualni povratak u hotel. Slobodno vrijeme. Noćenje.

3

3.dan Cjelodnevni - Tursko veče na Bosforu

Doručak. Mogućnost za cjelodnevni fakultativni izlet koji započinjemo posjetom   jednom od najposjećenijih muzeja u Istanbulu muzej PANORAMA 1453 koji prikazuje bitku za osvajanje Konstantinopola iz 1453.g., gdje ćete imati osjećaj kao da skupa sa Sultanom i vi idete u osvajanje grada. U nastavku slijedi odlazak u kvart EYUP, gdje ćete imati slobodno vrijeme za ručak i kahvu, te posjetu džamiji Ejubija, kao i vidikovcu Pierre Loti. Uživanje u pogledu na Zlatni rog. Dan završavamo posjetom tržnom centru FORUM ISTANBUL, gdje ćete uživati u shoppingu u radnjama poznatih svjetskih brendova. U slobodno vrijeme mogućnost za posjetu Decathlonu i Aqvarijumu. Povratak u hotel. U večernjim satima mogućnost za fakultativni izlet TURSKO VEČE NA BOSFORU, gdje ćete imati priliku uživati u trosatnom noćnom krstarenju, uz večeru i neograničenu količinu pića  (derviši, folklor, trbušne plesačice). Povratak u hotel. Noćenje.

4

4.dan Cjelodnevni

Doruačk. Mogućnost za cjelodnevni fakultativni izlet koji započinjemo posjetom muzeju MINIATURK, u kojem ćete vidjeti preko 100 minijaturnih građevina koje se nalaze u Istanbulu, Turskoj i izvan Turske. Nakon čega prelazimo na azijsku stranu grada, gdje ćemo posjetiti najveću džamiju u Turskoj ČAMLIDŽA, koja može primiti oko 60 hiljada vjernika. Slobodno vrijeme za obilazak i fotografisanje. Nakon toga prelazimo na VIDIKOVAC ČAMLIDŽA, gdje ćemo uživati u najljepšem pogledu na Istanbul uz čaj i kahvicu. Dan završavamo odlaskom na TRG TAKSIM, gdje ćemo na poznatoj Istiklal džadi uživati u šetnji i shoppingu. Povratak u hotel. Noćenje.

5

5.dan Istanbul - Sarajevo

Doručak. Odjava iz hotela. Transfer prema aerodromu. Po dolasku na aerodrom chekiranje karata, pasoška kontrola te polijetanje prema Sarajevu. Dolazak u Sarajevo. Kraj programa.

U cijenu programa je uključeno:

 • Avio prijevoz Sarajevo – Istanbul – Sarajevo; Pegasus / Turkish Airlines / AnadoluJet
 • Aerodromske takse;
 • Smještaj u hotelu 3* na bazi 4 noćenja sa doručkom u 1/2 ili 1/3 sobama po izboru;
  ENDICAN, BARIN, NANDA
 • Transfer aerodrom – hotel – aerodrom u Istanbulu;
 • Organizacija putovanja, i vodičko osoblje;

U cijenu programa nije uključeno:

 • Putničko-zdravstveno osiguranje 2,00 KM dan/osoba do 60god.;
 • Turistička-boravišna taksa 15,00 KM za sve dane boravka u Istanbulu;
 • Fakultativne izlete i ulaznice
  • LOKO TOUR – 10,00 EUR
  • KRSTARENJE BOSFOROM – 20,00 EUR
  • CJELODNEVNI IZLETI – cca 30-35,00 EUR
  • TURSKO VEČE – 40,00 EUR
 • Doplatu za jednokrevetnu sobu – 200,00 KM
 • Proviziju za kartično plaćanje na rate – 10%;
 • Indiviudalni troškovi
 • Manipulativni troškovi 15 KM po rezervaciji;

 

NAPOMENA: Realizacija fakultativnih izleti zavisi isključivo od broja prijavljenih ili zainteresovanih. Vodič ne bude sa grupom, samo je tu ukoliko ima zainteresovanih za obilazke ili fakultativne izlete. Fakulatativni izleti nisu uključeni u cijenu, kao ni svi privatni troškovi. 

 

Napomene

 • Satnice letova su navedene uz termine (odlazak/povratak) u lokalnim vremenima
 • THY – Turkish Airlines prtljag 23 kg + 8 kg ručni prtljag
 • PGS – Pegasus Airlines prtljag 20 kg + 8 kg ručni prtljag
 • Molimo Vas da provjerite validnost pasoša (min.180 dana od dana povratka);
 • Dijete do 1,99 godina – 180,00 KM
 • Obavezno nošenje maski na letovima;
 • Od 01.06. su ukinute sve Covid mjere za ulazak u R. Tursku
 • Servisne informacije, karte, plan putovanja, anketne listiće za izlete dobit ćete u kovertama na aerodromu. Molimo Vas da ih dobro pročitate i popunite po dolasku u Istanbul!
 • Agencija ne snosi odgovornost ukoliko se desi kašnjenje aviona ili pomjeranje leta!
 • Agencija ne snosi odgovornost ukoliko dođe do otkazivanja putovanja prouzrokovano trenutnom situacijom u svijetu (COVID-19), ili u slučaju više sile koja se nije mogla predvidjeti!,

5 NOĆENJA

Istanbul / avion – 6 dana

6 dana 5 noćenja sa doručkom

27.04.2023. - 02.05.2023. - 889 KM

Plan programa

1

1. dan Sarajevo - Istanbul

Po dolasku u Istanbul pasoška kontrola, preuzimanje kofera, te transfer prema hotelu. Smještaj u hotel. Slobodno vrijeme. Mogućnost za fakultativni izlet LOKO TOUR - obilazak starog dijela grada u pratnji lokalnog vodiča, gdje ćemo posjetiti KAPALIČARŠIJU i AYA SOFYU, a usputno vidjeti Čemberlitaš, Hipodrom i Plavu džamiju.. Po završetku slobodno vrijeme za čaj, kahvu, ručak i shopping. Slobodno vrijeme. Noćenje.

2

2. dan Krstarenje Bosforom - Dolmabahce dvorac

Doručak. Mogućnost za organizovanje jednog od najljepših fakultativnih izleta u Istanbulu KRSTARENJE BOSFOROM privatnom brodicom u trajanju cca 2h, gdje ćemo uz čaj, kahvu, muziku i objašnjenja vodiča vidjeti:  Galata toranj, Dolmabahče dvorac, Bosforski most, Tvrđavu Rumeli, Kiz kulesi I dr.znamenitosti grada.. U povratku slobodno vrijeme koje možete iskoristiti na egipatskoj pijaci začina. Individualni povratak u hotel. Mogućnost za fakultativnu posjetu DOLMABAHČE DVORCU, u kojem je živjelo posljednjih 6 Sultana i Mustafa Kemal Ataturk. Prilika da uživate u bogatsvu i raskoši posljednjih Osmanlija. U povratku slobodno vrijeme za individualne aktivnosti. Noćenje.

3

3. dan Cjelodnevni izlet

Doručak. Mogućnost za cjelodnevni fakultativni izlet koji započinjemo posjetom   jednom od najposjećenijih muzeja u Istanbulu muzej PANORAMA 1453 koji prikazuje bitku za osvajanje Konstantinopola iz 1453.g., gdje ćete imati osjećaj kao da skupa sa Sultanom i vi idete u osvajanje grada. U nastavku slijedi odlazak u kvart EYUP, gdje ćete imati slobodno vrijeme za ručak i kahvu, te posjetu džamiji Ejubija, kao i vidikovcu Pierre Loti. Uživanje u pogledu na Zlatni rog. Dan završavamo posjetom tržnom centru FORUM ISTANBUL, gdje ćete uživati u shoppingu u radnjama poznatih svjetskih brendova. U slobodno vrijeme mogućnost za posjetu Decathlonu i Aqvarijumu. Povratak u hotel. Slobodno vrijeme. Noćenje.

4

4. dan Cjelodnevni izlet - Tursko veče

Doruačk. Mogućnost za cjelodnevni fakultativni izlet koji započinjemo posjetom muzeju MINIATURK, u kojem ćete vidjeti preko 100 minijaturnih građevina koje se nalaze u Istanbulu, Turskoj i izvan Turske. Nakon čega prelazimo na azijsku stranu grada, gdje ćemo posjetiti najveću džamiju u Turskoj ČAMLIDŽA, koja može primiti oko 60 hiljada vjernika. Slobodno vrijeme za obilazak i fotografisanje. Nakon toga prelazimo na VIDIKOVAC ČAMLIDŽA, gdje ćemo uživati u najljepšem pogledu na Istanbul uz čaj i kahvicu. Dan završavamo odlaskom na TRG TAKSIM, gdje ćemo na poznatoj Istiklal džadi uživati u šetnji i shoppingu. Povratak u hotel. U večernjim satima mogućnost za fakultativni izlet TURSKO VEČE NA BOSFORU, gdje ćete imati priliku uživati u trosatnom noćnom krstarenju, uz večeru i neograničenu količinu pića  (derviši, folklor, trbušne plesačice). Povratak u hotel. Noćenje.

5

5. dan Topkapi dvorac ili Bursa

Doručak. Mogućnost za fakultativnu posjetu TOPKAPI DVORCU u kojem se danas čuvaju jako vrijedne stvari, poput: zlatne odjeće Sultana, zlatna prijestolja, treći najveći dijamant na svijetu, otisak stopala Muhammed a.s. i još puno toga. Slobodan ostatak dana za individualne aktivnosti. Noćenje. Doručak. Mogućnost za fakultativnu posjetu BURSI, prvoj prijestolnici Osmanskog Carstva. Po dolasku slijedi posjeta turbetu Sultana Osmana i vidikovcu Tophane. Zatim se spuštamo u grad, posjećujemo staru čaršiju i Ulu džamiju. Povratak u Istanbul u poslijepodnevnim satima. Slobodno vrijeme. Noćenje.

6

6. dan Istanbul - Sarajevo

Doručak. Odjava iz hotela. Transfer prema aerodromu. Po dolasku na aerodrom chekiranje karata, pasoška kontrola te polijetanje prema Sarajevu. Dolazak u Sarajevo. Kraj programa.