PROGRAM PUTOVANJA

1. DAN

Sastanak grupe na Međunarodnom aerodromu Sarajevo, 2 sata prije leta. Check in i obavljanje pasoških i carinskih formalnosti. Polijetanje aviona za Istanbul planirano je u 09:10h (broj leta TK1022). Dolazak u Istanbul je planiran u 12:05h, slijetanje na Međunarodni aerodrom u Istanbulu. Nakon pasoške kontrole slijedi odlazak do hotela. Slobodno vrijeme za individualne aktivnosti. Noćenje.

2. DAN

Doručak. Fakultativno obilazak znamenitosti starog dijela grada: Hipodrom (njemačkka fontana, egipatski obelisk, zmijski stub, Sultan Ahmet džamija- Plava džamija, Aya Sofia, Topkapi Saray dvorac, odlazak u Kapali Čaršiju) – slobodno vrijeme za shoping. Navečer fakultativno odlazak u nacionalni restoran, večera, turski folklor, trbušni ples, animacioni program... Povratak u hotel. Noćenje.

3. DAN

Doručak. Nakon doručka fakultativno vožnja autobusom do zaliva Zlatni rog. Ukrcavanje na brod i vožnja po Bosforu u trajanju od cca 2 sata. Nakon vožnje po Bosforu nastavak vožnje autobusom do najljepšeg shoping centra u Istanbulu CEVAHIR. Poslijepodne fakultativni obilazak Dolmabahče-a – riznice blaga iz Otomanske imperije. Povratak u hotel. Fakultativni izlazak u jedan od klubova sa zabavom. Noćenje.

4. DAN

Doručak, check out iz hotela. Doručak. Nakon doručka planirana je posjeta Sultan Ejupu sa Miniaturkom (Turska u malom, gdje imate sve znamenitosti Turske na dlanu i svakako prilika da se uvjerite u raskoš koji ona pruža). Nakon toga odlazak prema Sultan Ejup džamiji (jednoj od ljepših u Istanbulu), slobodno vrijeme za odlazak na vidikovac Pierre Loti, gdje se možete osvježiti i uživati u pogledu na Zlatni rog.

Transfer do Međunarodnog aerodroma Istanbul. Polijetanje aviona za Sarajevo planirano je u 13:10h (broj leta TK7866). Dolazak u Sarajevo je predviđen u 13:55h.

NAPOMENA : NAVEDENI PROGRAM PLANIRANIH POSJETA PO DANIMA MOŽE BITI IZMJENJEN PRI KREIRANJU FINALNE SATNICE PUTOVANJA

 

 

CIJENA

TERMIN 28.09.-01.10.2023.
HOTEL GRAND HALIC 4* - 749, 00 KM
HOTEL DORA PERA 4* - 899, 00 KM
 
CIJENA UKLJUČUJE:
 
  • Povratnu avio kartu TURKISH AIRLINES na relaciji Sarajevo – Istanbul – Sarajevo;
  • Aerodromske takse + 23 kg checkiranog + 8kg ručni prtljaga po osobi;
  • 3 noćenja sa doručkom u hotelu 4* ili 5* po izboru iz cjenovnika u odabranom tipu sobe;
  • Privatni transfer minibusom od aerodroma Istanbulu do hotela i od hotela do aerodroma Istanbul;
  • Kompletnu organizaciju putovanja uz stručne vodiče tokom putovanja, za vrijeme boravka u Istanbulu te u toku realizacije svih planiranih posjeta i fakultativnih (neobaveznih) izleta.
CIJENA NE UKLJUČUJE:
 
  • Putničko zdravstveno osiguranje – 8,00 KM po osobi;
  • Fakultativne izlete i ulaznice za muzeje:

 

ISTANBUL KROZ VIJEKOVE (prevoz i lokalni vodič) – 15 EUR
TOPKAPI PALATA (ulaznica, prevoz i lokalni vodič) – 40 EUR
KRSTARENJE BOSFOROM (ulaznica, prevoz i lokalni vodič) – 25 EUR
DOLMABAHČE PALATA (ulaznica, prevoz i lokalni vodič) - 40 EUR
TURSKO FOLKLORNO VEČER (ulaznica, večera, piće, prevoz i lokalni vodič) – 45 EUR
EYUP, MINIATURK, PIERRE LOTI (ulaznica, prevoz i lokalni vodič) – 25 EUR
ČAMLIDŽA + azijska strana (prevoz i lokalni vodič) - 35 EUR