Cijene na web stranici su informativnog karaktera, molimo da za konačnu/tačnu cijenuu i raspoloživost kontaktirate agenciju

TURSKA

4 NOĆENJA

Istanbul predstavlja prirodna vrata između Evrope i Azije, koji sa svojom raskošnom kulturnom zaostavštinom nikad ne prestaje da fascinira. Ovaj sjajni grad, podignut na mjestu gde se bukvalno susreću istok i zapad, uobličile su 4 snažne civilizacije: grčka, rimska, vizantijska i osmanlijska. Kroz svoju historiju ponosito je nosio imena: Bizantion, Novi Rim, Konstantinopolj, Carigrad i Istanbul. Danas je Istanbul velegrad, prava košnica sa preko 15 miliona stanovnika koji žive i rade na 2 kontinenta, izvlačeći ono najbolje iz oba sveta. Moderni trg Taksim, ili kvartovi Bejoglu i Osmanbej, učiniće da se osećate kao u bilo kojoj svjetskoj metropoli, dok ćete se šetajući Sultanahmet trgom neizbježno vratiti par stotina ili čak hiljada godina i osetiti dekadenciju, ali i rodoljublje vizantijskih imperatora, genijalno planiranje rimskih urbanista, gotovo neizmjernu moć sultana… Novo i staro, Orijent i Evropa, islam i hrišćanstvo – nigdje ih nećete naći ovako isprepletene i neraskidivo povezane kao u Istanbulu, ili Carigradu, ako Vam je draže.

 

TERMINI PUTOVANJA

 

 Mart 

 

Termini – mart

01.03.-05.03.

08.03.-12.03.

15.03.-19.03.

22.03.-26.02.

30.03.-02.04.

Broj noćenja

4

4

4

4

4

Grand Halic

/

/

899,00 KM

849,00KM

799,00 KM

Dora Pera

/

/

949,00 KM

949,00 KM

949,00 KM

Golden Horn

/

/

999,00 KM

999,00 KM

999,00 KM

 

PROGRAM:

 

1.DAN (SRIJEDA) SARAJEVO-ISTANBUL

1.DAN (SRIJEDA) SARAJEVO-ISTANBUL
Sastanak grupe na Međunarodnom aerodromu Sarajevo, 2 sata prije leta. Check in i obavljanje pasoških i carinskih formalnosti. Polijetanje aviona za Istanbul planirano je u 08:30h . Dolazak u Istanbul I slijetanje na Međunarodni aerodrom u Istanbulu. Nakon pasoške kontrole slijedi odlazak do hotela. Slobodno vrijeme za individualne aktivnosti. Noćenje.

2.DAN (ČETRVTAK) ISTANBUL

Doručak. Fakultativno obilazak znamenitosti starog dijela grada: Hipodrom (njemačkka fontana, egipatski obelisk, zmijski stub, Sultan Ahmet džamija- Plava džamija, Aya Sofia, Topkapi Saray dvorac, odlazak u Kapali Čaršiju) – slobodno vrijeme za shoping. Navečer fakultativno odlazak u nacionalni restoran, večera, turski folklor, trbušni ples, animacioni program... Povratak u hotel. Noćenje.

3.DAN (PETAK) ISTANBUL

Doručak. Nakon doručka fakultativno vožnja autobusom do zaliva Zlatni rog. Ukrcavanje na brod i vožnja po Bosforu u trajanju od cca 2 sata. Nakon vožnje po Bosforu nastavak vožnje autobusom do najljepšeg shoping centra u Istanbulu CEVAHIR. Poslijepodne fakultativni obilazak Dolmabahče-a – riznice blaga iz Otomanske imperije. Povratak u hotel. Fakultativni izlazak u jedan od klubova sa zabavom. Noćenje.

4.DAN (SUBOTA) ISTANBUL

Doručak.Nakon doručka fakultativno obilazak PRINČEVSKIH OSTRVA koja se nalaze na sjeveroistoku Mramornog mora, 20-ak kilometara od Istanbula. Ostrva su dobila ime „Prinčevska“ jer su još vizantijski carevi na njih slali u egzil neposlušne prinčeve, pretendente na prijesto, žene i princeze, patrijarhe i ostale političke protivnike. Ono što je za ova ostrva specifično je da su motorna vozila zabranjena, a mogu ih koristit samo policija, hitna pomoć i vatrogasci. Tako se najveći dio prevoza na ostrvima odvija biciklama i fijakerima a odnedavno i električnim minibusom za turiste. Po obilasku najvećeg od 9 ostrva, Bujukade, i uživanje u fantastičnom ambijentu, povratak u Istanbul.Noćenje

5.DAN (NEDJELJA) ISTANBUL-SARAJEVO

Doručak, check out iz hotela. Nakon doručka planirana je posjeta Sultan Ejupu sa Miniaturkom (Turska u malom, gdje imate sve znamenitosti Turske na dlanu i svakako prilika da se uvjerite u raskoš koji ona pruža). Nakon toga odlazak prema Sultan Ejup džamiji (jednoj od ljepših u Istanbulu), slobodno vrijeme za odlazak na vidikovac Pierre Loti, gdje se možete osvježiti i uživati u pogledu na Zlatni rog.

Transfer do Međunarodnog aerodroma Istanbul. Polijetanje aviona za Sarajevo planirano je u 19:30h. Dolazak u Sarajevo.

NAPOMENA : NAVEDENI PROGRAM PLANIRANIH POSJETA PO DANIMA MOŽE BITI IZMJENJEN PRI KREIRANJU FINALNE SATNICE PUTOVANJA.

 

LOKACIJA TAKSIM - BEYOGLU

Hotel Grand Halic 4* ili sličan - cijena 799, 00 KM
Hotel Dora Pera 4* ili sličan - cijena 849, 00 KM

CIJENA ARANŽMANA UKLJUČUJE:

 

  • Povratnu avio karta na redovnoj liniji TURKISH AIRLINES na relaciji Sarajevo – Istanbul - Sarajevo
  • Aerodromske takse + 30kg checkiranog + 8kg ručni prtljaga po osobi
  • 4 noćenja sa doručkom u hotelu 4* ili 5* po izboru iz cjenovnika u odabranom tipu sobe
  • Privatni transfer minibusom od aerodroma Istanbulu do hotela i od hotela do aerodroma Istanbul
  • Kompletnu organizaciju putovanja uz stručne vodiče tokom putovanja, za vrijeme boravka u Istanbulu te u toku realizacije svih planiranih posjeta i fakultativnih (neobaveznih) izleta.

 

CIJENA ARANŽMANA NE UKLJUČUJE:

 

  • Putničko zdravstveno osiguranje 2 KM po danu po osobi.
  • Fakultativne izlete i ulaznice za muzeje:

                     ISTANBUL KROZ VIJEKOVE (prevoz i lokalni vodič) – 10 EUR
                     TOPKAPI PALATA (ulaznica, prevoz i lokalni vodič) – 40 EUR
                     KRSTARENJE BOSFOROM (ulaznica, prevoz i lokalni vodič) – 20 EUR
                     DOLMABAHČE PALATA (ulaznica, prevoz i lokalni vodič) - 40 EUR
                     TURSKO FOLKLORNO VEÄŒE (ulaznica, večera, piće, prevoz i lokalni vodič) – 45 EUR
                     EYUP, MINIATURK, PIERRE LOTI (ulaznica, prevoz i lokalni vodič) – 25 EUR
                     ČAMLIDŽA + azijska strana (prevoz i lokalni vodič) - 30 EUR

NAPOMENA: Realizacija fakultativnih izleti zavisi isključivo od broja prijavljenih ili zainteresovanih. Vodič ne bude sa grupom, samo je tu ukoliko ima zainteresovanih za obilazke ili fakultativne izlete. Fakulatativni izleti nisu uključeni u cijenu, kao ni svi privatni troškovi.