Cijene na web stranici su informativnog karaktera, molimo da za konačnu/tačnu cijenuu i raspoloživost kontaktirate agenciju

ANDALUZIJA

Španjolska, Andalusia, Malaga

7 DANA

11.11.2022. / 25.11.2022.

7 dana

Andaluzija, najjužnija španska pokrajina, se prostire na 87.000 km 2  i sa oko 7 miliona stanovnika predstavlja jednu od najmnogoljudnijih regija Europe. Postojbina flamenka, koride, čuvenih španskih gitara, magičnih pejzaža i kultura raskošne ljepote, Andaluzija je dom i nekih od najvećih umjetničkih genija, poput Velaskeza i Pabla Pikasa.Duh ovog podneblja je opisao i Ernest Hemingvej u svom romanu „Sunce se ponovo rađa“. Al- Andaluz, kako su je nazivali Arapi, ujedno predstavlja i vjekovnu sponu španske, arapske, romske i jevrejske kulture, koje su, svaka na svoj način, utisnule pečat ovom dijelu Pirinejskog poluostrva i načinile ga jednom od najuzbudljivijih turističkih destinacija.

 

PROGRAM PUTOVANJA 

1. SARAJEVO - MALAGA

Okupljanje putnika na aerodromu Sarajevo u 06:30 i prijava na let za Istanbul u 08:30. Po dolasku u Istanbul, slijedi ukrcaj na let za Malagu u 14:10. Planirano slijetanje u Malagu je u 16:40 a nakon čega slijedi transfer prema hotelu u Torremolinosu. Prijava u hotel. Slobodno vrijeme.  Nakon kraćeg odmora zajednička setnja Toremolinosom. Povratak u hotel i noćenje

 

2. MALAGA

Doručak. Slobodno vrijeme ili fakultativni obilazak Malage. Muzej Picasso (individula kupovima ulaznica), La manquitu, Plazu de Toros, tvrđavu La Alcazaba (individula kupovina ulaznica), Rimski forum... Predah ćemo napraviti u poznatom baru El Pimpi, u koji dolaze poznate ličnosti. Nakon obilaska, slobodno vrijeme. Ponovno okupljanje u dogovoreno vrijeme. Povratak u hotel. Noćenje.

3. MALAGA - GRANADA I ALHAMBRA - MALAGA

Doručak. Slobodno vrijeme ili fakultativni obilazak Granade , središta halifata za vrijeme vladavine Maura, i gradu koji je dobio naziv po voćki Nar. Granada je smještena na obroncima Sierra Nevade, podjeljena je rijekom Rio Darro na dva dijela, rijekom koja nestaje u podzemlju u samom središtu grada da bi se probila do slavne Alhambre i ovdje se sjedinila s Rio Genil.  U ovom izletu je predviđen I obilazak Alhambre. Veličanstvene palače koju su izgradIli Mauri. U okviru Alhambre autentična je i veličanstvena palata Nasrida. Alhambra je jedinstveni i veličanstveni primjer arapske arhitekture na prostoru europskog kontinenta! Povratak u hotel, slobodno vrijeme. Noćenje

4. MALAGA - SEVILJA - MALAGA

Poslije doručka fakultativni odlazak u Sevilju, gdje stižemo nakon 2 do 2,5 sati vožnje. Grad u kojem živi oko 1,5 miliona ljudi i četvrti je grad po veličini u Španiji. Sevilja je stari arapski grad smješten u najsunčanijoj španskoj provinciji Andaluziji na rijeci: Gvadalkivir. Predstavlja jedan od najljepših gradova Europe i uvršten je u listu svjetske kulturne baštine UNESCO-a. Po legend, Sevilju je osnovao grčki junak Herkules čiji potomci smještaju u Sevilju prijestonicu legendarne Tertenzijanske civilizacije. Ovajnarod, zvan: Hispalisi, pada pod vlast Rimljana i kasnije Maura (Arapi ). U regiji oko Sevilje nastao je španski kulturni identitet oličen u plesu andaluzijskih cigana: Flamenku i borbi sa bikovima: Koridi. Arhitektura grada je posebna i posve originalna jer predstavlja spoj evropskih klasičnih tekovina i orijenta. Povratak  u hotel i noćenje.

5. MALAGA - CORDOBA - MALAGA

Doručak, slobodno vrijeme il fakultativni odlazak u obilazak nekadašnjeg glavnog grada kordobskog kalifata, koji je u 10. vijeku bio najveći grad nasvijetu! Cordoba. Obilazimo Katedralu La Mezquita, koja je prvobitno bila džamija, jevrejsku četvrt - La Juderia, Tržnicu- Zoco. Ostatke rimskog hrama, Plazude Potro i Puente Romano de Cordoba. Nakon obilaska slijede slobodne aktivnosti i povratak u hotel. Slobodno vreijeme i noćenje.

6. MALAGA - RONDA - MARBELLA

Doručak. Slobodno vrijeme za Vlastite programe ili fakultativni izlet u Rondu i Marbellu.

Ronda, tipično andaluzijsko „bijelo selo“ smješteno na litici, na 750 m nadmorske visine, s impresivnim kamenim mostom Puente Nuevo. Ronda je kolijevka koride, legendarna matadorska obitelj Romero tu je postavila pravila koride. Obilazak stare gradske jezgre. Brojni umjetnici pronalazili su inspiraciju u ovom čudesnom mjestu: Oscar Wild, Ernest Hemingway, Rainer Marie Rilke i drugi. 

Marbella - Nedaleko od centra Marbelle nalazi se definitivno jedna od najpopularnijih marina na svijetu – Puerto Banus. Luksuzne jahte, brendirane trgovine, skupi automobili i ulica Julio Iglesiasa. Da, glavna ulica u svojevremeno proglašenoj najljepšoj marini na svijetu dobila je ime po Enrique-ovom ocu. Samo šetajući ovdje osjećate se glamurozno.

Povratak u hotel. Slobodno vrijeme i noćenje.

7. MALAGA - SARAJEVO

Doručak. Odjava iz hotelskih soba i transfer na aerodrom oko 09:00, te let na relaciji Malaga – Istanbul u 11:35. Nakon slijetanja u Malagu slijedi prijava na let Istanbul – Sarajevo u 20:00. Dolazak u sarajevo u 20:00 po lokalnom vremenu.

 

CIJENA ZA POLAZAK 11.11.2022. - 17.11.2022. - 1.699,00 KM

CIJENA ZA POLAZAK 25.11.2022. - 01.12.2022. - 1.699,00 KM

 

Cijena uključuje

 • Avio karte sa pripadajucim taksama na relaciji Sarajevo - Istanbul - Malaga i Malaga - Istanbul - Sarajevo, avio kompanija Turkish airlines
 • Transfer od aerodroma do hotela i natrag
 • Prtljaga 30+8kg po osobi
 • Pratioc grupe
 • Organizacija putovanje

Cijena ne uključuje

 • Putničko zdravstveno osoguranje
 • Osiguranje od otkaza putovanje
 • Fakultativni izleti - CJENE ĆE BITI USKORO OBJAVLJENE
 • Doplata za jednokrevetnu sobu
 • Manipulativni troškovi 15 KM po rezervaciji

Napomena

Ukoliko je proslo vise od 270dana od posljednje vakcine protiv COVIDa, onda mozete putovati sa Antigenim testom - to su trenutna pravila

 

Okvirne cijene fakultativnih izleta:

 • Sevilla - 50 €
 • Malaga - 30 €
 • Cordoba - 40 €
 • Granada sa ulaznicom u Alhambru - 85 €
 • Marbella i ronda - 40€

Popust na paket izleta - 20 € - cijena za paket izleta 185 €

 

MOGUĆNOSTI PLAĆANJA
- Za rezervaciju je potrebno uplatiti avans u iznosu od 30%, ostatak se plaća najkasnije 15 dana prije polaska
- Gotovinska uplata CITY TRAVEL poslovnici
- Uplata na žiro račun u banci, pošti, ili internetskim bankarstvom

VAŽNE NAPOMENE:
Putnici na ovom putovanju obavezni su imati biometrijski pasoš sa datumom važenja minimum 5 mjeseci od planiranog dana povratka sa putovanja.
Za putovanje važe sve preporuke u vezi sa COVID-19.
Do datuma polaska na putovanje moguće su promjene uslova putovanja u vezi s COVID-19 o čemu će putnici biti blagovremeno obaviješteni. Agencija zadržava pravo promjene termina realizacije fakultativnih izleta.
Izleti će biti realizovani u slučaju minimum 25 prijavljenih putnika.
Za rezervaciju ovog putovanja potrebno je uplatiti 30%, ostatak se plaća najkasnije 10 dana prije polaska na putovanje.
Molimo Vas da se prije zaključenja ugovora o putovanju upoznate sa programom putovanja i CITY TRAVEL Općim uslovima putovanja

* Uplatom akontacije putnik potvrđuje da je pročitao i prihvatio Program putovanja, Ugovor o putovanju i Opće uslove putovanja.
* Agencija ne snosi odgovornost za eventualne drugačije usmene informacije o programu putovanja.
* Agencija ne snosi odgovornost uslijed promjena aviokonekcija od strane aviokompanije.
* Satnice letova navedene u planu i programu ili dobijene od strane agencije podložne su promjeni i isključivo zavise od aviokompanije.
*Agencija zadržava pravo promjene redoslijeda realizacije fakultativnih izleta.
* Termini i cijene fakultativnih izleta su promjenljivi i zavise od slobodnih termina po lokalitetima, broja prijavljenih putnika i objektivnih okolnosti.
* Fakultativni izleti se realizuju od strane lokalnih agencija i CITY TRAVEL nije u mogućnosti da utiče na stvari van dometa agencije vezane za samu realizaciju izleta.
* Pravila putovanja u COVID uslovima su promjenjiva i u toku samog putovanja može doći do promjene na što CITY TRAVEL ne može da utiče.