Cijene na web stranici su informativnog karaktera, molimo da za konačnu/tačnu cijenuu i raspoloživost kontaktirate agenciju

Francuska, Île-de-France, Pariz

FRANSCUSKA - PARIZ - 3 NOĆENJA

 

4 dana

PARIZ, grad svjetlosti, mode, francuskih revolucija, historije i kulture. Na pomen njegovog imena bilo gdje u svijetu niko ne ostaje ravnodušan. One koji su boravili u njemu vežu nezaboravna sjećanja i prelijepi trenuci provedeni u romantičnim šetnjama pored Sene, širokim pariskim bulevarima ili najljepšom avenijom na svijetu, Champs-Elysees…

 

1. SARAJEVO – PARIZ

Vrijeme polaska:15:20

Okupljanje putnika na sarajevskom aerodromu 2 sata prije leta. Let za Paris na redovnoj liniji avio kompanije WIZZ air u 12:45 h. Po slijetanju u Pariz u 15:15h, slijedi transfer do hotela. Prijava u hotel i slobodno vrijeme. nakon kračeg odmora slijedi fakultativni odlazak na izlet PARIZ «BY NIGHT» - Jednosatna romantična vožnja rijekom Senom panoramskim brodićem „BATEAUX PARIZIEN. Nakon krstarenja Senom, slijedi zajednički odlazak na doček Nove Godine na otvorenom ( ako bude dozvoljeno okupljanje). Povratak u hotel. Noćenje.

2. PARIZ

Doručak. Nakon doručka slijedi fakultativni obilazak Pariza sa našim vodičem: Trocadero, Jelizejska polja, Ajfelov toranj, trg Concorde, muzej Louvre, Bastilja, trg Republike, Luksemburski vrt, Sorbona, brdo Montmartre, zatim ćemo obići crkvu Svetog srca, te obilazak starog djela grada, poznatog po umjetničkoj koloniji. Nastavak izleta šetnjom do Mulen Ruža, pa metroom do Notre Dame. Slobodno vrijeme u latinskoj cetvrti. Nakon slobodnog vremena, slijedi odlazak do Ayfelovog tornja i penjanje na isti. Povratak u hotel i noćenje.

3. DIZNILEND ILI VERSAJ

Doručak. Fakultativni odlazak u muzej «LOUVRE» (najveći svjetski muzej, sa neprocjenjivim kolekcijama i remek djelima drevnih kultura i najpoznatijih umjetnika svih vremena... Mona Lisa, Veronesa, Kanini svatovi, Zlatni salon Napoleona III...). Povratak u hotel. 

Slobodno vriijeme ili fakultativni odlazak u muzej «VERSAJ». Obilazak bivšeg dvorca francuskih kraljeva i jednog od najpoznatijih svjetskih muzeja. Individualno razgledanje dvorca Luja XIV (Louisa XIV) savršenog primjera francuskog baroka. Preporučujemo šetnju njegovim elegantnim parkovima. U kasnim poslijepodnevnim satima povratak u Pariz. 

4. PARIZ - SARAJEVO

Poslije doručka odjava iz hotelskih soba. Slobodno vrijeme do polaska na aerodrom u 12:30. Do polaska na aerodrom, preporucujemo da posjetite shopping centar u blizini hotela ili da prosetate do velike kapije. Povratak u hotel i transfer na aerodrom. Let na relaciji Pariz - Sarajevo u 15:45. Planirano vrijeme dolaska u Sarajevo je u 18:05.

Kraj putovanja.

Cijena uključuje

 •  Povratne avio karte na relaciji Sarajevo – Paris Beauvais – Sarajevo, sa pripadajucim taksama. Avio kompanija WIZZ AIR
 • Ručna prtljaga do 10 kg
 • Transfer od aerodroma hotela i obratno - privatni
 • Hotelski smjestaj u Parizu na bazi 3 nočenja sa doručkom u hotelu sa 3* -Ibis La Défense  ili slican
 • Organizaciju putovanja
 • Predstavnik agencije

Cijena ne uključuje

 • PZO - 8 KM / 16 KM - za osobe od 60 do 75 godina - sa pokrićem COVIDa
 • Fakultativni izleti i ulaznice
 • Individualni troskovi
 • Boravišnu taxu, 2€ po osobi po danu
 • Karte za javni prevoz u Parizu
 • Doplata za jednokrevetnu sobu – 225 KM
 • Manipulativni trošak 10 KM po rezervaciji

Napomena

Cijene Fakultativnih izleta:

 • Krstarenje Senom - 15€
 • Razgled Pariza (vodić, gradskim prevozom, karte za gradski prevoz nisu uključene u cijenu)- 25 €
 • Luvr (ulaznica, rezervacija termina i vodić) - 60€
 • Versaj (ulaznica, rezervacija termina i vodić) - 60€

 

Informacije u vezi COVID-19 protokola, a vezane za ulazak u Republiku Francusku:

1. Državljani Bosne i Hercegovine stariji od 12 godina koji su vakcinisani protiv COVID-19, odnosno koji su primili jednu od vakcina protiv virusa COVID-19 koje je odobrila Europska agencija za lijekove (Agence européenne du médicament, EMA) – Pfizer, Moderna, AstraZeneca, Johnson&Johnson mogu bez ograničenja putovati u Francusku Republiku uz predočavanje odgovarajuće potvrde ovakcinisanju, tzv. covid-pasoš koja sadrži digitalni kod:

 • 2 sedmice nakon primanja druge doze za dvofazne vakcine (Pfizer, Moderna, AstraZeneca);
 • 4 sedmice nakon primanja jedne doze vakcine (Johnson&Johnson);

Trenutno je BiH u narandžastoj zoni, te putovanja sa PCR / Antigenim testom nisuz dozvoljena.

PCR test je potreban svim Vakcinisanim osobama, kje putuju u Francusku.

 

Od početka Augusta na snazi je obaveza predočavanja tzv. zdravstvene propusnice pri ulasku na javna mjesta za sve punoljetne osobe.

Zdravstvena propusnice uključuje:

1. digitalni kod/ potvrda o cijepljenju; ili

2. negativan rezultat PCR ili antigenskog testiranja ne stariji od 72 sata; ili

3. pozitivni rezultat PCR testiranja koji potvrđuje oporavak od COVID-19, star najmanje 11 dana, a ne stariji od 6 mjeseci.

 

Zdravstvenu propusnice potrebno je predočiti pri ulasku na mjesta održavanja sastanka, konferencija; pri ulasku u koncertne dvorane, kina, muzeje, pozorišta, sva mjesta održavanja kulturnih događanja (uključujući koncerte koji se održavaju u crkvama); u biblioteke; pri ulasku u hotele, kafane, terase kafana, restorane, restorane trgovačkih centara; pri ulasku na festivale i u klubove; pri ulasku na sajmove sa više od 30 štandova; zatvorene i natkrivene sportske dvorane; kasina i mjesta za zabavu, zabavne parkove, cirkuse; zoološke vrtove; brodove i jedrilice na kojima se spava; pri ulasku u bolnice, domove za starije kao i nemoćne osobe, te sve medicinske i društvene ustanove.

 

Više na linku: https://www.gouvernement.fr/info-coronavirus/pass-sanitaire

 

I dalje je na snazi obaveza nošenja zaštitnih maski u svim javnim zatvorenim prostorima, te u cjelokupnom javnom gradskom i međugradskom prijevozu. Kazne za kršenje propisanih mjera zaštite od širenja zarazne bolesti COVID-19 iznose od 135 € do 3750 € u slučajevima ponavljanja. U slučaju potrebe testiranja, odnosno provođenja PCR i antigenskog testa tokom boravka u Francuskoj, troškove testiranja snosi putnik. Do polaska na putovanje moguće su promjene u vezi odredbi vezanih za COVID-19 protokol.

 

Cijene gradskog prijevoza:

 

Podzemna željeznica omogućava brz obilazak cijelog Pariza.
Informativne cijene karata:
Jednokratna karta stoji cca 1,90 eur (za 2 zone)
1-dnevna karta stoji cca 9 eur (za 2 zone)
Karnet od 10 karata stoji cca 16,90 eur (za 2 zone)