Cijene na web stranici su informativnog karaktera, molimo da za konačnu/tačnu cijenuu i raspoloživost kontaktirate agenciju

SPECIJALNA PONUDA!
GARANTOVANI POLAZAK!
DUBAI 11.06-18.06.2022.
7 NOĆENJA! DIREKTAN LET IZ SARAJEVA SA FLY DUBAI!
GOLDEN TULIP MEDIA 4*

DUBAI!!! Glamurozni, uvijek eksponirani dragulj Ujedinjenih Arapskih Emirata živi za Vašu pažnju! Okupan suncem tokom cijele godine, Dubai je elitna turistička destinacija. Doživite čari najmodernije arhitekture na planeti, raskošne palete luksuznih hotela, vrhunskih klubova i barova. Okružen toplim morem s jedne strane i beskrajnom romantičnom pustinjom s druge strane, Dubai privlači sve, od turista do poslovnih ljudi, koji u ovom glamuroznom gradu kontrasta, u egzotičnom dodiru Istoka i Zapada, uvijek mogu pronaći nešto što će im probuditi radoznalost i maštu.

PROGRAM PUTOVANJA

1. DAN, 11.06.2022. (SUBOTA), SARAJEVO – DUBAI
Okupljanje putnika na Sarajevskom aerodromu u 15.30h. Let broj FZ 762 avio kompanije Fly Dubai za Dubai u 17.25h. Slijetanje na međunarodni aerodrom Dubai u 02.00h. Nakon pasoških i carinskih formalnosti slijedi transfer do hotela u Duibaiju. Smještaj i noćenje.

 

 

2. DAN, 12.06.2022. (NEDJELJA), DUBAI
Nakon doručka slijedi odlazak na cjelodnevno fakultativno razgledanje grada (uz doplatu). Razgledanje obuhvata stari i novi dio grada i započinje razgledanjem starog dijela grada i odlaskom do tvrđave Fahidi u kojoj se nalazi u Muzej Dubaija koji predstavlja pravo putovanje u historiju. Nastavak vožnje do obale Jumeirah (Džumeira), najpoznatijeg i najluksuznijeg područja u Dubaiju. Odlazak do najluksuznijeg hotela na svijetu, Burj Al Araba (Burdž el Arab), i stanka za fotografiranje ispred hotela. Slijedi odlazak na Palm Island, umjetno ostrvo u obliku palme, na kojem se nalaze luksuzne privatne rezidencije i luksuzni hoteli poput hotela Atlantis The Palm (pauza za fotografisanje). Povratak u hotel. Noćenje. (Agencija zadržava pravo promjene redoslijeda i satnica održavanja fakultativnih izleta.)

 

 

3. DAN, 13.06.2022. (PONEDJELJAK), DUBAI
Nakon doručka slobodno vrijeme za individualne aktivnosti. Predlažemo odlazak u neki od novootvorenih tematskih parkova (IMG Worlds of Adventure, Butterfly Garden). U popodnevnim satima mogućnost odlaska na fakultativni izlet - jeep safari s večerom (uz doplatu). Očekuje vas prava adrenalinska zabava tokom vožnje terenskim vozilima kroz zlatno-crvene pješčane dine. Prije večere u beduinskom kampu, mogućnost surfanja na dinama, jahanja deva i ukrašavanje kože kanom. Uživanje u nezaboravnom zalasku sunca uz dobru hranu, piće (uključeno u cijenu) i ples trbušnih plesačica uz ritmove beduinske muzike. Povratak u Dubai. Noćenje. (Agencija zadržava pravo promjene redoslijeda i satnica održavanja fakultativnih izleta.)

 

 

4. DAN, 14.06.2022. (UTORAK), DUBAI (MIRACLE GARDEN+GLOBAL VILLAGE)
Doručak. Nakon doručka predlažemo fakultativni odlazak u Miracle Garden i Global Village, jednog od najljepših vrtova na svijetu –Dubai Miracle Garden. Park je otvoren 2011.godine i od tada je jedan od najvećih parkova, sa preko 50 miliona raznobojnog cvijeća. Nakon Miracle Gardena, nastavljamo do Global Village, vodećeg festivalskog parka u svijetu za kulturu, shopping i zabavu. Global Village se sastoji od 27 paviljona raznih zemalja svijeta (Kina, Tajland, Turska, Rusija, Egipat, Maroko, Indija, Pakistan...) Global Village je domaćin i paviljona Bosna i Hercegovina & Balkan gdje se mogu pronaći i neki autentični proizvodi iz BiH, a održavaju se i live nastupi... Povratak u hotel. Noćenje. (Agencija zadržava pravo promjene redoslijeda i satnica održavanja fakultativnih izleta.)

 

 

5. DAN, 15.06.2022. (SRIJEDA), DUBAI
Doručak. Nakon doručka predlažemo posjetu najvećem i najposjećenijem shopping centru na svijetu – Dubai Mall. Mall je glavna atrakcija Dubaija! Zahvaljujući raznovrsnom sadržaju, "Dubai Mall“ je postao najposjećeniji tržni centar na svijetu. Godišnje ga posjeti više od 65 miliona ljudi! Otvoren je 2008. godine, u sklopu kompleksa vrijednog 20 milijardi dolara, čiji su dio i Burdž Halifa i Dubai fontana. Ono što ga izdvaja od ostalih nisu prodavnice luksuznih brendova, već obilje propratnog sadržaja. Na prostoru od 1.124.000 kvadratnih metara, pored 1.200 butika, nalaze se i tematski zabavni parkovi, 22 kina, hotel sa 250 soba, replika čuvene londonske ulice Regent, klizalište, skijalište, akvarijum, vodopad, fontane... Zanimljiv je podatak da se u njemu dešava više pješačkog saobraćaja nego na Ajfelovom tornju, Nijagarinim vodopadima i Diznilendu zajedno. Ispred Dubai Malla, na vještačkom jezeru, nalazi se još jedna veleljepna građevina - najveća fontana na svijetu. Izgradnja ove 275 metara duge vodene skulpture koštala je 218 miliona dolara. Fontana je osvijetljena sa 6.600 reflektora i 25 projektora u boji. Izbacuje mlaz vode do 73 metara visine, a snopovi svjetlosti koje stvara mogu se vidjeti i na 32 kilometara udaljenosti. Ova nesvakidašnja igra vode, svjetlosti i boja praćena je muzikom - tradicionalnim arapskim numerama i modernim svjetskim hitovima. Prije povratka u hotel, slobodno vrijeme za shopping i promatranje magičnih fontana. Noćenje. (Agencija zadržava pravo promjene redoslijeda i satnica održavanja fakultativnih izleta.)

 

 

6. DAN, 16.06.2022. (ČETVRTAK), DUBAI
Doručak. Slobodno vrijeme. Predlažemo odlazak na neku od plaža. Otvorena plaža Jumeirah, prva je javna plaža u Dubaiju, i vjerovatno najpopularnija plaža u gradu. Zbog svoje veličine postala je omiljeno mjesto rekreativaca, joggera i biciklista.. Bez obriza volite li velike shopping centre ili tradicionalne prodavnice, kafiće ili luksuzne restorane, ovdje ćete naći sve to. Glavna atrakcija ovog dijela grada je Madinat Jumairah (Džumeira), najveći resort i odmaralište sa 5 hotela, modernim suqom (pijaca), preko 50 restorana i barova… Jedan od najprestižnijih restorana u Madinatu je The Meat Co. gdje možete ručati sa pogledom na Burj al Arab! Na plaži postoji dosta tuševa, kao i javnih toaleta koji se redovno čiste. Poslije podne predlažemo odlazak do Dubai Marine, novog omiljenog rezidencijalnog kvarta u Dubaiju, možda i najljepšeg dijela grada. Dubai Marina predstavlja posebnu cjelinu uz obalu mora, na putu prema Abu Dhabiju. Ovo je najkomercijalniji dio grada, i jedini pogodan za ozbiljnije šetnje. Ovdje možete sjesti u restoran, kafić, kupovati u radnjama ili u shopping centru Dubai Marina Mall i osjećati se kao da ste u Evropi. Ukoliko razmišljate o ručku ili večeri, preporučujemo restoran Bosphorus sa lijepim pogledom na plažu i novootvoreni Dubai Eye! Povratak u hotel. Noćenje.

7. DAN, 17.06..2022. (PETAK), DUBAI
Doručak. Slobodno vrijeme za shopping ili odmor na nekoj od plaža.

 

 

8. DAN, 18.06.2022. (SUBOTA), DUBAI – SARAJEVO
Rani doručak. Slijedi transfer na aerodrom Dubai i let FZ761 za Sarajevo u 12.55h. Dolazak u Sarajevo u 16.15h. Kraj putovanja.

Cijena iznosi 1.429,00 KM

 

CIJENA OBUHVATA:
-Povratnu avio kartu na relaciji Sarajevo – Dubai – Sarajevo (ekonomska klasa, dozvoljeni prtljag 20kg po osobi, ručni prtljag 7kg po osobi. Svaki dodatni prtljag se posebno naplaćuje),
-Sve aerodromske takse,
-7 noćenja sa doručkom u dvokrevetnoj sobi u hotelu GOLDEN TULIP MEDIA AL BARSHA HEIGHTS 4* https://media-hotel.goldentulip.com/en-us/ ili sličnom
-Autobuske transfere aerodrome-hotel-aerodrom
-Kompletnu organizaciju putovanja i usluge vodiča na našem jeziku tokom boravka

 

U CIJENU NIJE UKLJUČENO:
- Viza za UAE 180,00 KM (potrebna jasna kopija pasoša - važnost pasoša minimum 6 mjeseci nakon povratka sa putovanja; skenirana slika u boji; rok za izdavanje vize je 5 radnih dana)
-Boravišna taksa (Tourism Dirham) 15,00 AED (cca 8,00 KM)/soba/noćenje (plaća se na licu mjesta),
- Fakultativni izleti i napojnice (plaćaju se na licu mjesta kod našeg predstavnika u USD ili EUR, minimalno 15 putnika potrebno je za realizaciju fakultativnih izleta)
-Putničko-zdravstveno osiguranje 16,00 KM za osobe do 60 godina. Za osobe od 60 do 70 godina plaća se dupla polica osiguranja (32,00 KM).
-Osiguranje od otkaza putovanja 30,00 KM po osobi
-Negativan PCR test potreban za ulazak u UAE, ne stariji od 48 sata (informacija 25.01.2022.), testiranje je moguće uraditi na aerodromu po cijeni od 60,00 KM (potrebno rezervisati i uplatiti u agenciji)
-Doplata za jednokrevetnu sobu 480,00 KM
-Manipulativni troškovi rezervacije 10,00 KM po rezervaciji 

Kalkulacija je rađena na bazi minimum 20 putnika i kursa: 1 USD = 1,70 KM.

Agencija zadržava pravo otkaza putovanja 5 dana prije polaska, ukoliko ne bude dovoljan broj prijavljenih putnika.
Agencija ne odgovara za bilo kakvo kašnjenje ili otkazivanje letova, ili gubljenje ličnog prtljaga.
Svaki putnik mora imati uplaćeno putničko zdravstveno osiguranje (vlastito ili uplaćeno putem agencije) bez obzira da li podliježe procesu viziranja bh pasoša ili ne.
Putnici na ovom putovanju obavezni su imati biometrijski pasoš sa datumom važenja minimum 6 mjeseci od planiranog dana povratka sa putovanja.
Za putovanje važe sve preporuke u vezi sa COVID-19.
Do datuma polaska na putovanje moguće su promjene uslova putovanja u vezi s COVID-19.
Agencija zadržava pravo promjene termina realizacije fakultativnih izleta.
Za rezervaciju ovog putovanja potrebno je uplatiti 30%, ostatak se plaća najkasnije 20 dana prije polaska na putovanje.
Molimo Vas da se prije zaključenja ugovora o putovanju detaljno upoznate sa programom putovanja i City Travel Općim uslovima putovanja

MOGUĆNOSTI PLAĆANJA
- Gotovinska uplata ili uplata debitnom karticom u City Travel poslovnicama
- Uplata na žiro račun u banci, pošti, ili internet bankarstvom

BROJ MJESTA JE OGRANIČEN!

Slijedeći grupni polazak u Dubai je u julu 2022!

UJEDINJENI ARAPSKI EMIRATI
Službeno ime: Ujedinjeni Arapski Emirati
Površina: 83.600 km2
Broj stanovnika: cca 8,3 miliona
Glavni grad: Abu Dhabi
Jezik: arapski (službeni), a govorese engleski, urdu, perzijski i malajski
Religija: 95% muslimani, 4% ostali
Geografski položaj: istočni dio arapskog poluostrva, na obali Perzijskog zaljeva i Omanskog zaljeva.
Vremenska razlika: +2 sata ljeti / +3h zimi
Novčana jedinica: emiratski dirhem (AED), 1 EUR = cca 4,2 AED
Kupovina: zlato, začini, tehnička roba, roba poznatih kreatora, svila, parfemi, tepisi... Trgovine uglavnom rade od 10 do 13 sati i od 16 do 22 sata. Shopping centri otvoreni su od 10 do 22 sata bez prekida preko sedmice, osim petkom od 14 do 22 sata.
Nezaobilazni Dubai s razlogom zaslužuje svoj naziv “glavnog shopping centra na Bliskom Istoku”.
Odjeća: preporučuje se lagana pamučna ljetna odjeća i udobna obuća. Kratke pantalone i kratki rukavi za žene su dozvoljeni, ali je potrebno voditi računa da odjeća nije provokativna. Muškarci se isto tako ne bi smjeli pojavljivati u javnosti bez majice, osim na plaži.
Hrana i piće: Zastupljena internacionalna kuhinja, prevladava arapska.
Tipična jela: shawarma - janjetina ili piletina s povrćem, arapski hljeb; falafel – pržena ćufteta od leblebije i začina, humus - namaz od leblebije, tabbouleh - libanska salata od peršina, bulgura, mrkve i luka sa začinima. Popularni su i plodovi mora i meso s roštilja.
Preporučujemo piti isključivo flaširanu vodu.
Alkohol se služi isključivo u hotelskim restoranima i barovima s posebnom dozvolom.
U restoranima izvan hotela nije dozvoljeno služenje alkoholnih pića.
Električna energija: 220/240 V (potreban adapter)
Vakcinisanje: nije potrebno
Mobilne mreže: nekoliko lokalnih operatera, korisnici BH Telecom mreže mogu komunicirati bez poteškoća.
WiFi internet konekcija dostupna u skoro svim hotelima.
Pozivni broj zemlje: +971
Korisne web stranice: www.dubaitourism.co.ae , www.uaetourism.ae