Cijene na web stranici su informativnog karaktera, molimo da za konačnu/tačnu cijenu i raspoloživost kontaktirate agenciju

                                                                 5 NOĆENJA DUBAI ! DIREKTAN LET SA FLY DUBAI!
                                                               MILLENNIUM AL BARSHA HEIGHTS 4* DUBAI/5 NOĆENJA

PROGRAM PUTOVANJA /C

1. DAN, 30.04.2021. (PETAK), SARAJEVO – DUBAI Okupljanje putnika na Sarajevskom aerodromu u 11.30h. Let broj FZ 762 avio kompanije Fly Dubai za Dubai u 14.15h. Slijetanje na međunarodni aerodrom Dubai u 21.55h. Nakon pasoških i carinskih formalnosti slijedi transfer do hotela u Duibaiju. Smještaj i noćenje.

2. DAN, 01.05.2021. (SUBOTA), DUBAI Nakon doručka slijedi odlazak na cjelodnevno fakultativno razgledanje grada (uz doplatu). Razgledanje obuhvata stari i novi dio grada i započinje razgledanjem starog dijela grada i odlaskom do tvrđave Fahidi u kojoj se nalazi u Muzej Dubaija koji predstavlja pravo putovanje u historiju. Nastavak vožnje do obale Jumeirah (Džumeira), najpoznatijeg i najluksuznijeg područja u Dubaiju. Odlazak do najluksuznijeg hotela na svijetu, Burj Al Araba (Burdž el Arab), i stanka za fotografiranje ispred hotela.Slijedi odlazak na Palm Island, umjetno ostrvo u obliku palme, na kojem se nalaze luksuzne privatne rezidencije i luksuzni hoteli poput hotela Atlantis The Palm (pauza za fotografisanje).Povratak u hotel. Noćenje. (Agencija zadržava pravo promjene redoslijeda i satnica održavanja fakultativnih izleta.)

3. DAN, 02.05.2021. (NEDJELJA ), DUBAI Nakon doručka slobodno vrijeme za individualne aktivnosti. Predlažemo odlazak u neki od novootvorenih tematskih parkova (IMG Worlds of Adventure, Butterfly Garden). U popodnevnim satima mogućnost odlaska na fakultativni izlet - jeep safari s večerom (uz doplatu). Očekuje vas prava adrenalinska zabava tokom vožnje terenskim vozilima kroz zlatno-crvene pješčane dine. Prije večere u beduinskom kampu, mogućnost surfanja na dinama, jahanja deva i ukrašavanje kože kanom. Uživanje u nezaboravnom zalasku sunca uz dobru hranu, piće (uključeno u cijenu) i ples trbušnih plesačica uz ritmove beduinske muzike. Povratak u Dubai. Noćenje. (Agencija zadržava pravo promjene redoslijeda i satnica održavanja fakultativnih izleta.)

4. DAN, 03.05.2021. (PONEDJELJAK), DUBAI (MIRACLE GARDEN+GLOBAL VILLAGE) Doručak. Nakon doručka predlažemo fakultativni odlazak u Miracle Garden i Global Village, jednog od najljepših vrtova na svijetu –Dubai Miracle Garden. Park je otvoren 2011.godine i od tada je jedan od najvećih parkova, sa preko 50 miliona raznobojnog cvijeća. Nakon Miracle Gardena, nastavljamo do Global Village, vodećeg festivalskog parka u svijetu za kulturu, shopping i zabavu. Global Village se sastoji od 27 paviljona raznih zemalja svijeta (Kina, Tajland, Turska, Rusija, Egipat, Maroko, Indija, Pakistan ..) Global Village je domaćin i paviljona Bosna i Hercegovina & Balkan gdje imate veliki izbor autentičnih proizvoda iz BiH, live nastupe, tradicionalnu gastronomsku ponudu ... Povratak u hotel. Noćenje. (Agencija zadržava pravo promjene redoslijeda i satnica održavanja fakultativnih izleta.)

5. DAN, 04.05.2021. (UTORAK ), DUBAI Doručak. Nakon doručka predlažemo posjetu najvećem i najposjećenijem shopping centru na svijetu – Dubai Mall. Mall je glavna atrakcija Dubaija! Zahvaljujući raznovrsnom sadržaju, "Dubai Mall“ je postao najposjećeniji tržni centar na svijetu. Godišnje ga posjeti više od 65 miliona ljudi! Otvoren je 2008. godine, u sklopu kompleksa vrijednog 20 milijardi dolara, čiji su dio i Burdž Halifa i Dubai fontana. Ono što ga izdvaja od ostalih nisu prodavnice luksuznih brendova, već obilje propratnog sadržaja. Na prostoru od 1.124.000 kvadratnih metara, pored 1.200 butika, nalaze se i tematski zabavni parkovi, 22 kina, hotel sa 250 soba, replika čuvene londonske ulice Regent, klizalište, skijalište, akvarijum, vodopad, fontane... Zanimljiv je podatak da se u njemu dešava više pješačkog saobraćaja nego na Ajfelovom tornju, Nijagarinim vodopadima i Diznilendu zajedno. Ispred Dubai Malla, na vještačkom jezeru, nalazi se još jedna veleljepna građevina - najveća fontana na svijetu. Izgradnja ove 275 metara duge vodene skulpture koštala je 218 miliona dolara. Fontana je osvijetljena sa 6.600 reflektora i 25 projektora u boji. Izbacuje mlaz vode do 73 metara visine, a snopovi svjetlosti koje stvara mogu se vidjeti i na 32 kilometara udaljenosti. Ova nesvakidašnja igra vode, svjetlosti i boja praćena je muzikom - tradicionalnim arapskim numerama i modernim svjetskim hitovima. Prije povratka u hotel, slobodno vrijeme za shopping i promatranje magičnih fontana. Noćenje. (Agencija zadržava pravo promjene redoslijeda i satnica održavanja fakultativnih izleta.)

6. DAN, 05.05.2021. (SRIJEDA ), DUBAI -SARAJEVO Rani doručak. Slijedi transfer na aerodrom Dubai i let FZ761 za Sarajevo u 09:15h. Dolazak u Sarajevo u 13.15h. Kraj putovanja. 

CIJENA

CIJENA: 1.259,00 KM (apt takse uključene u cijenu!) 

U cijenu je uključeno:

-Povratna avio karta na relaciji Sarajevo- Dubai -Sarajevo (ekonomska klasa, dozvoljeni prtljag 20kg po osobi, ručni prtljag 7kg po osobi. Svaki dodatni prtljag se posebno naplaćuje),

-Sve aerodromske takse, -5 noćenja sa doručkom u dvokrevetnoj sobi u hotelu MILLENNIUM PLACE AL BARSHA HEIGHTS 4* ili sličan

-Svi bus transferi na destinaciji -Kompletna organizacija putovanja i usluge vodiča na našem jeziku tokom boravka

 U cijenu nije uključeno:

- Viza za UAE 180,00 KM (potrebna jasna kopija pasoša - važnost pasoša minimum 6 mjeseci nakon povratka sa putovanja; skenirana slika u boji; rok za izdavanje vize je 10 radnih dana; putnici sa pečatom države     Izrael u pasošu ne mogu dobiti vizu),

-Boravišna taksa (Tourism Dirham) 15,00 AED (cca 8,00 KM)/soba/noćenje (plaća se na licu mjesta),

-Fakultativni izleti i napojnice (plaćaju se na licu mjesta kod našeg predstavnika u USD ili EUR, minimalno 15 putnika za realizaciju fakultativnih izleta)

-Putničko-zdravstveno osiguranje 18 KM za osobe do 60 godina. Za osobe od 60 do 70 godina plaća se dupla polica osiguranja (30,00 KM). -Negativan PCR test potreban za ulazak u UAE , ne stariji od   72  sati(informacija 12.02.2021.)

-Doplata za jednokrevetnu sobu 280,00 KM

Kalkulacija je rađena na bazi minimum 20 putnika i kursa: 1 USD = 1,70 KM.

Agencija zadržava pravo otkaza putovanja 5 dana prije polaska, ukoliko ne bude dovoljan broj prijavljenih putnika.

Agencija ne odgovara za bilo kakvo kašnjenje ili otkazivanje letova, ili gubljenje ličnog prtljaga. Svaki putnik mora imati uplaćeno putničko zdravstveno osiguranje (vlastito ili uplaćeno putem agencije) bez obzira da li podliježe procesu viziranja bh pasoša 

VAŽNE NAPOMENE

Putnici na ovom putovanju obavezni su imati biometrijski pasoš sa datumom važenja minimum 5 mjeseci od planiranog dana povratka sa putovanja.

- Za nosioce bh pasoša na datum pripreme ovog programa potreban je negativni PCR test na COVID-19.  Za putovanje važe sve preporuke u vezi sa COVID-19.

 -Do datuma polaska na putovanje moguće su promjene uslova putovanja u vezi s COVID-19 o čemu će putnici biti blagovremeno obaviješteni.

 -Agencija zadržava pravo promjene termina realizacije fakultativnih izleta.

 -Za rezervaciju ovog putovanja potrebno je uplatiti 50%, ostatak se plaća najkasnije 15 dana prije polaska na putovanje .

 -Agencija ne odgovara za kašnjenje ili otkazivanje letova, ili gubljenje ličnog prtljaga. Svaki putnik mora imati uplaćeno putničko-zdravstveno osiguranje (vlastito ili uplaćeno putem agencije)    bez obzira da li podliježe procesu viziranja pasoša ili ne.

-Agencija ne snosi odgovornost za eventualne drugačije usmene informacije o programu putovanja .Kalkulacija je rađena na bazi minimum 30 putnika · Za program putovanja važe Centrotours Opći uslovi putovanja