Cijene na web stranici su informativnog karaktera, molimo da za konačnu/tačnu cijenuu i raspoloživost kontaktirate agenciju

USA - ISTOČNA OBALA - NEW YORK / WASHINGTON / BOSTON

Sjedinjene Američke Države, New York

8 dana 

Ne možete doći u SAD a da ne posjetite jedan od najvećih i najpoznatijih gradova i metropola svijeta – New York. Ovaj grad na sjeveroistoku zemlje obiluje vrhunskim restoranima, idealan je za šoping, kao i šetnju širokim avenijama. Visoke zgrade i neboderi Manhattana će vas ostaviti bez daha ništa manje nego i Kip Slobode, Broadway, Central Park, Peta i Madison Avenija.

 

Washington - Glavni grad SAD-a obiluje ikonskim spomenicima, velikim muzejima i hodnicima moći u kojima lutaju vizionari i govornici.

 

Boston je jedan od najstarijih gradova SADa, sa bogatom poviješću i sa velikom važnosti u povijesti nezavisnosti SAD.

PROGRAM PUTOVANJA

1. SARAJEVO - NEW YORK

Sastanak putnika na aerodromu Sarajevo, 2 sata prije leta. Prijava na let za New York te let preko nekog od evropskih gradova. Slijetanje u New York. Nakon obavljenih carinskih formalnosti slijedi transfer do hotela na Manhattanu, smještaj u hotel. Noćenje

2. NEW YORK

Doručak. Slobodno vrijeme ili dvodnevni fakultatuvni razgled Manhatna. Predlažemo razgled grada autobusom kako bi najbolje upoznali Veliku jabuku, jedno od najjačih multikulturalnih mjesta na svijetu. Proći ćemo kroz sve gradske četvrti Manhattana i vidjeti Gornji Manhattan sa Lincoln centrom koji je središte glazbenih dogadjanja ( tu se nalazi opera Metropolitan, Njujorška filharmonija, Njujorški balet... ); Central Park sa brojnim jezerima i spomenicima; Dakota House dom najpoznatijeg Beatlesa Johna Lennona; Prirodoslovni muzej; veličanstvenu crkvu St.John Devine; teatar Apollo; najstariji univerzitet Columbia; Harlem; »Muzejsku milju« sa svjetski poznatim muzejima Guggenheim i Metropolitan muzej umjetnosti; po mišljenju mnogih najljepšu zgradu New Yorka Chrysler kao i Grand Central postaju izgrađene u stilu art deco; elegantnu Petu aveniju sa najboljim prestižnim hotelima, trgovinama i neboderima. Slobodno vrijeme za ručak i kupovinu. Predlažemo posjet Nacionalnoj bibilioteci u kojoj su snimani razni američki filmovi poput Da Vinciev kod, Dan poslije…. Ulaz je besplatan, a ljepota biblioteke koja se prostire na 3 sprata nikoga neće ostaviti ravnodušnim.

3. NEW YORK

Doručak. Nastavljamo sa fakultativnim razgledom grada. Predlažemo vožnju brodom oko Mahnattana. Proći ćemo pored Kipa Slobode, koji je poklon francuskog naroda SAD-u, izgrađen 1884g. povodom stote obljetnice američke nezavisnosti postignute 1776g. kao i otok Ellis - dolaznu točku za 17 milijuna useljenika od 1892. do 1954. godine. Ljubitelji mostova doći će na svoje jer će imati prilike vidjeti čuveni Brooklyn bridge koji spaja Brooklyn i Manhattan preko rijeke Hudson. Nakon vožnje brodom nastavljamo razgled Donjeg Manhattana. Madison Square Garden, Flatiron zgradu, poznate četvrti Greenwich Village; Soho; Financijsku četvrt sa poznatom burzom; »Ground Zero« - prostor gdje su bili Blizanci, a srušeni su 2001. u terorističkom napadu; China Town; Little Italy; East Village; zgradu Ujedinjenih naroda, Rockefeller Centar. Nakon razgleda slobodno vrijeme za ručak i shopping ili posjet jednom od muzeja (Guggenheim museum, „MoMa“ ( Muzej moderne umjetnosti ), Museum of Natural History, Art Museum). Odlazak na Empire State Building gdje ćemo sa 320m visine doživjeti New York u predvečerje kada se pale sva svjetla velegrada (fakultativno). Povratak u hotel. Noćenje.

4. NEW YORK – BOSTON

Slobodan dan New Yorku za posjet jednom od mnoštva ponajboljih svjetskih muzeja. Predlažemo uz doplatu cjelodnevni izlet u Boston, grad koji najviše podsjeća na stare europske metropole. Razgled jednog od najpoželjnijih gradova SADa, sa najpoznatijim svjetskim univerzitetima, poput Harvarda i MIT ( moguće dogovoriti grupne razglede ). Boston je jedan od najstarijih gradova SADa, sa bogatom istorijom i sa velikom važnosti u nezavisnosti SAD. U razgledu ćemo proći dobar dio tzv. Freedom Traila ili staze slobode, 2,5 milje označene staze kroz važne elemente istorije grada i države. Slobodno vrijeme u kojem predlažemo ručak u jednom od brojnih tradicionalnih restorana. Oko 17 sati napuštamo Boston i vraćamo se prema New Yorku. Noćenje.

5. NEW YORK – ( FAKULTATIVNI IZLET U WASHINGTON ) – NEW YORK

Slobodan dan za osobne programe u New Yorku. Preporučujemo, uz doplatu, cjelodnevni izlet u glavni grad SAD-a, WASHINGTON, D.C. Razgled: US Capitol (Kongres, Kongresna biblioteka, Vrhovni sud, Senat) – grandiozna avenija The Mall na kojoj se nalazi većina nacionalnih muzeja koji su u Washingtonu besplatni, spomenik Georgeu Washingtonu, Lincoln Memorial, avenija Pennsylvania, zgrada Državnog arhiva (Deklaracija o nezavisnosti) – sjedište FBI-a, Bijela kuća, State Department, spomenik podizanja zastave na Iwo Jima – Arlingtonsko groblje, spomenici veteranima Korejskog i Vijetnamskog rata, stanica Union, Nacionalni muzej zrakoplovstva i svemira. Za one koji ostaju u New Yorku imaju cijeli dan za uživanje u raznim sadržajima koje pruža ovaj grad. Povratak u hotel u večernjim satima. Noćenje.

6. NEW YORK

Doručak. Slobodno vrijeme ili zajednička šetnja do jedne od novijih atrakcija grada Hudson Yards i the Vessel, impresivne zgrade koja je visoka 45 metara ima 154 međusobno povezana stepeništa te gotovo 2500 stepenica. Do vrha možete doći pješice ili liftom, a usput imate oko 80 mjesta za predah i fotografiranje. Ulaz je besplatan. Nakon toga prošetat ćemo Parkom budućnosti koji se nalazi odmah uz the Vessel. Nadzemna stara teretna željeznička pruga preobličena je u javni park dug cca 2.50 km uobličen u prekrasnu zelenu šetnicu koja se proteže kroz nekoliko okruga. Na samoj šetnici nalaze se mjesta za sjedenje, uzvišenja i vidikovci gdje možete uživati u prekrasnom pogledu koji se pruža na grad i rijeku Hudson na zapadnoj strani Manhattana. The High Line je postao jedan od najslavnijih parkova i urbanih javnih mjesta na svijetu. 

Povratak u hotel po stvari te transfer do aerodroma.

7. NEW YORK - SARAJEVO

Let na relaciji New York Sarajevo preko nekog od Evropskih gradova. Dolazak u Sarajevo u vecernjim satima.

CIJENA ARANŽMANA JE 3129 KM po  osobi

Cijena uključuje

 • Avio karte sa pripadajucim taksama,  na relaciji Sarajevo - New Your - Sarajevo, preko nekog od Evropskih gradova. 
 • Prtljaga 20+8kg
 • Transfer od aerodroma do hotela i natrag
 • Hotelski smjetsaj u hotelu sa 3* na bazi 5 nocenja sa doruckom - na Manhatnu ili Brooklynu.
 • Pratioc grupe
 • Organizacija putovanja

Cijena ne uključuje

 • Putničko Zdravstveno osiguranje
 • Osiguranje od otkaza putovanja - nije obavezno
 • Vizu za USA - agencija pomaze u popunjavanju formulara
 • Fakultativne izlete
 • Individualne troskove
 • Manipulativni troškovi agencije 15 KM po rezervaciji