PROGRAM PUTOVANJA

1. SARAJEVO - ISTANBUL - BALI
Okupljanje na sarajevskom aerodromu u 18:00 sati. Let na relaciji Sarajevo – Istanbul TK1026 u 20:15. Planirani dolazak u Istanbul je u 00:05. 

2. ISTANBUL - BALI
prelazak na let za Bali u 01:45. Planirano slijetanje na Bali je u 18:55 po lokalnom vremenu. Transfer do hotela. Slobodno vrijeme i nocenje.
3. BALIDoručak. Slobodno vrijeme za odmaranje i prilagodjavanje na vremensku zonu. Danasnji dan iskoristite za kupanje i relaksaciju pored bazena ili na plaži.

4. BALI - MAGIČNI SJEVER
Doručak. Nasa preporuka je da ovaj dan krenete sa nama u istrazivanje čarobnog ostrva.  Za ovaj dan je planiran fakultativni izlet  MAGIČNI SJEVER, cjelodnevni izlet, koji traje 9 sati. - Izlet vodi put sjeverne obale, a potom do planinskih predjela do 1.200 m nadmorske visine, uključuje razgledavanje jezera Bratan i hrama Ulun Danu posvećenog boginji vode, jezera Buyan i Tamblingan (šume u okolici jezera netaknute su više od hiljadu godina) i grada Singaraja u čijoj se blizini nalazi plaža Lovina prekriven crnim pijeskom. U povratku put vodi kroz Pupuan i Antosari, duž plantaža kafe i riže. Pružit će se i prilika osvježenja kokosovim mlijekom!

 5. BALI - OLEH OLEH
Doručak. Slobodno vrijeme za uzivanje na plazi ili pored bazena. U poslijepodnevnim staima, predlazemo fakultativni izlet  OLEH, OLEH, mol Krishna- shopping tura, z trajnanu od 4 sata. Bali je raj za shopping turiste. Mogućnost kupnje tradicionalnih balinežanskih proizvoda: predmeta od drveta, kamena, srebra i zlata, umjetničkih tvorevina, slika na svili.

6. BALI - MISTIKA ISTOKA
Nakon doručka predlažemo izlet na mistični istok Balija. Vožnja istočnom obalom uz more oko do Goa Lawah – hrama na samoj obali unutar kojeg se nalazi pećina šišmiša po kojem je i dobio ime. Nakon kratkog razgledavanja hrama i odmora nastavljamo dalje prema Tirta Ganggi – rezidenciji i kupalištu kralja pokrajine Karangasem iz 19 stoljeća. Objekt je bio prilično devastiran za vrijeme velike erupcije vulkana Gunung Agung 1963. godine nakon čega je pomno restauriran. Ručak u obližnjem restoranu s predivnim pogledom na rižina polja. Izlet nastavljamo posjetom druge palače kraljevstva Karangasem, impozantnog zdanja prekrasne arhitekture i vrtova koje se zove Taman Ujung što znači “vrt na samom kraju”. Povratak u hotel u večernjim satima. Noćenje.

7. BALI - NAJLJEPŠA PLAŽA - NUSA DUA
Nakon doručka, slijedi vožnja prema južnom dijelu otoka, Nusa Dui, gdje se nalaze najljepše plaže Balija. Slobodno vrijeme za uživanje na plaži. Preporučujemo posjet jednom od beach barova. U večernjim satima predlažemo odlazak do Bali Collectiona, kompleksa koji sadrži veliki broj restorana, salona za masažu, te trgovina sa lokalnim proizvodima i suvenirima. Noćenje.

8. BALI - UBUD I VELIKA LJULJACKA
Nakon doručka predlažemo fakultativni obilazak Ubud-a i okolice.Izlet započinjemo sa posjetom Monkey Forest-u, živopisnoj šumi majmuna koju Balinežani smatraju svetom i koja se proteže na na površini od oko 10 hektara. U šumi ćemo vidjeti preko 700 razigranih majmuna kako slobodno žive u svom prirodnom staništu. Slijedi razgled grada Ubuda, okruženog prekasnom prirodom i rižinim poljima. Ubud i dalje nosi titulu kraljevskog grada, te se može pohvaliti drevnim hramovima, palačama i srdačnim stanovništvom. Slobodno vrijeme za ručak te kupnju tradicionalnih lokalnih proizvoda na tržnici rukotvorina. Nakon razgleda mogućnost odlaska na Bali Swing, jedno od najpoželjnijih mjesta za fotografiranje na svijetu. Kompleks nudi brojna mjesta za fotografiranje, od kojih se najviše ističu ljuljačke na visini od 10 do 70 metara na kojima možete iskusiti slobodu ljuljanja visoko iznad drveća. Povratak u hotel. Slobodno vrijeme. Noćenje.

9. BALI - ULUWATU – TANAH LOT – JIMBARAN
Nakon doručka predlažemo izlet unutar kojeg ćemo posjetiti neke od najvećih znamenitosti Balija. Dan započinjemo hramom Tanah Lot posvećenom Balinežanskim bogovima mora. Za vrijeme oseke, u hramu se može vidjeti i dodirnuti Svetu Zmiju (Balinežani vjeruju da donosi sreću) koja obitava u pećini nasuprot hramu. Potom slijedi posjet hramu na stijeni Uluwatu koji se nalazi na krajnjem jugu otoka, izgrađenog na samom rubu 70 metara visoke litice.
Putovanje nastavljamo odlaskom na pješčanu plažu Jimbaran gdje možete večerati (nadoplata) na plaži u prekrasnom romantičnom ambijentu uz šumove oceanskih valova, zvukovima glazbe i pogledom na čarobni zalazak sunca. Za večeru predlažemo ukusno pripremljenu bijelu ribu, školjke, lignje, rakove, jastoge i ostale morske plodove koji se mogu naručiti a la carte. Tu također možete probati mladi kokos te domaće proizvedena vina. Slobodno vrijeme. Povratak u hotel. Noćenje.

10. BALI - NUSA PENIDA
Nakon doručka slijedi slobodno vrijeme za uživanje na plaži. Predlažemo jednodnevni izlet na Nusa Penidu – najveći i najljepši iz grupe tri otoka koji se nalaze jugoistočno od Balija. Imati ćete priliku uživati u predivnim prizorima egzotične prirode i plavetnila Indijskog okeana. Posjet predivnim plažama zapadnoga dijela otoka čija je ljepota i čar netaknute prirode obišla cijeli svijet – Kelingking i Broken beach te prirodnog bazena Angel’s Billabong koji je pravo prirodno čudo. Mogućnost kupanja na plaži Crystal beach. Povratak u hotel u večernjim satima. Slobodno vrijeme vrijeme. Noćenje.

11. BALI
Nakon doručka, slobodan dan za vlastite programe. Noćenje.

12. BALI - ISTANBUL
Doručak i odjava iz hotela. Slobodno vrijeme do polaska na aerodrom u 16:00. Check in na let Turkish airlinesa u 21:25 na relaciji Denpasar - Istanbul. 

13. ISTANBUL - SARAJEVO
Planirani dolazak u Istanbul je u 05:40 po lokalnom vremenu. Po slijetanje u Istanbul, slijedi slobodno vrijeme do let aza Sarajevo u 14:55. Planirano vrijeme dolaska u Sarajevo je u 14:45 po lokalnom vremenu.
 

 

CIJENA

CIJENA UKLJUČUJE:

 • Povratne avio karte na relaciji Sarajevo - Istanbul - Bali i Bali - Istanbul - Sarajevo. Ekonomska klasa. Avio prevoznik - Turkish airlines
 • transfer od aerodroma do hotela i od hotela do aerodroma
 • 10 nocenja sa doručkom u hotelu sa 4* Ibis styles ili slican.
 • Organizacija putovanja
 • Pratioc grupe

CIJENA NE UKLJUČUJE:

 • Viza za Bali - agencija posreduje
 • Putničko zdravstveno osiguranje -  30 KM za cijeli period boravka, bez obzira na satrosnu dob
 • Osiguranje od otkaza putovanja - 60 KM 
 • Fakultativni izelti
 • Doplata za jednokrevetnu sobu - 400 KM
 • Individualni troskovi

Napomena

POSEBNI USLOVI KOD OTKAZA PUTOVANJA:

Za otkaz 30-45 dana prije polaska agencija zadrzava: 30% iznosa cijene aranzmana; 22-29 dana: 40% iznosa cijene aranzmana; za 14-21 dan prije polaska:50% iznosa cijene aranzmana; 7-14 dana prije polaska:80% iznosa cijene aranzmana te za nedolazak ili odustajanje od putovanja do 7 dana prije puta - 100% storno troškova.

Za sve ostalo vrijede Opšti uslovi putovanja putničke agencije M-97 d.o.o. Sarajevo.

 Kalkulacija rađena na bazi najmanje 15 osoba.

U slučaju da za putovanje ne bude prijavljen dovoljan broj putnika, organizator putovanja zadržava pravo otkazivanja ili izmjene putovanja o čemu će obavijestiti putnike najkasnije 5 dana prije početka putovanja i zavisno o raspoloživosti kapaciteta ponuditi nove uslove putovanja ili novo putovanje.

Aviokompanija zadržava pravo promjene satnice letova, u skladu sa propisima koji postoje u međunarodnom zračnom prometu. Agencija nije odgovorna za otkazivanje, odgađanje, kašnjenje letova ili izgubljenu prtljagu. Avioprevoznik Qatar airvays.