Cijene na web stranici su informativnog karaktera, molimo da za konačnu/tačnu cijenu i raspoloživost kontaktirate agenciju

TOSKANA + CINQUE TERRE

6 dana 3 noćenja sa doručkom

TERMINSKI POLASCI: 26.10., 16.11., 14.12.2021., 18.01.2022., 15.02.2022.

PROGRAM PUTOVANJA

 

1.I 2.DAN ODREDIŠTE – BOLONJA - PRATO/MONTECATINI

Polazak ispred Zemaljskog muzeja u Sarajevu u večernjim satima (cca 20:00h). Noćna vožnja kroz BIH i Hrvatsku uz usputna zadržavanja prema potrebi grupe. Dolazak u Bolonju u prijepodnevnim satima. Kraće zadržavanje u gradu nauke i umjetnosti poznatom po najstarijem univerzitetu u Evropi, obilazak: Trg Mađore, trg i fontana Netuno, bazilika San Petronio, tornjevi Azineli... Nastavak putovanja prema Montecatiniju/Pratu. Smještaj u hotel. Slobodno vrijeme za šetnju živopisnim ulicama i trgovima. Noćenje.

3.DAN FIRENCA + SIENA

Doručak. Mogućnost za fakultativnu posjetu Firenci. Dolazak u Firencu - glavni grad Toskane, svjetsko središte kulture i umjetnosti, grad koji mnogi smatraju jednim od najljepših gradova na svijetu i koji je višestruko utjecao na razvoj europske kulture, umjetnosti, filozofije, mode, itd. Slobodno vrijeme. Mogućnost fakultativne opcije posjeta SIENI: drugom najznačajnijem gradu Toskane po umjetničkoj i kulturnoj baštini. Po dolasku slobodno vrijeme za individalni obilazak pješice gradskog jezgra: Piazza del Kampo, trga u obliku školjke na kome su Fontane sreće i Palaco publiko sa zvonikom od 88m., Piazza del Duomo sa gotskom katedralom...Povratak u hotel. Noćenje.

4.DAN CINQUE TERRE

Doručak. U jutarnjim satima slijedi: odlazak na cjelodnevni izlet u Nacionalni park Cinque Terre. Vožnja autobusom do La Spezzie odakle nastavljamo razgled koristeći lokalni transport. Park prirode sačinjen od uskog djela ligurske obale na kojem je smješteno pet malih gradića omeđenih strmim stijenama, također je dio svjetske baštine pod zaštitom UNESCO-a. Razgled započinjete Manarolom. Putem ljubavi ili „Via del Amore“ ( ukoliko je otvorena) nastavljate do Rio Maggiore. Vlakom dalje odlazite do Vernazze – sa predivnom utvrdom i lučicom. Obilazak ovih živopisnih mjesta zaključiti ćete s Monterossom- šarmantno ljetovalište- najsjevernijim od pet gradića. Na povratku prema hotelu put Vas vodi duž obale Ligurskog mora. Povratak u hotel. Noćenje.

5.I 6.DAN PRATO/MONTECATINI

Doručak. Odjava iz hotela, fakultativna opcija PIZA: nekada slavnoj pomorskoj republici i gradu  poznatom po remek-djelima srednjovjekovne arhitekture. Šetnja do Campa dei Miracoli - „Polja čuda“, gdje se nalazi svjetski slavan Krivi toranj ali i katedrala, krstionica i groblje Camposanto na kojima su radili neki od najznačajnijih predrenesansnih i renesansnih majstora. Slobodno vrijeme za razgled katedrale i krstionice te uspon na toranj.   te polazak prema BiH. Nastavak putovanja uz usputno zadržavanja prema potrebi grupe. Dolazak na odredište u ranim jutarnjim satima. Kraj programa.

 

CIJENA

CIJENA PROGRAMA – 295,00 KM

-rađeno na bazi 35 uplata/osoba

U cijenu programa je uključeno;

  • Prijevoz modernim turističkim autobusima (TV, audio-dvd, Klima);
  • Smještaj u Montecatiniju/Pratu/okolina Firence u hotelu 3* na bazi 3 noćenja sa doručkom u ½ i 1/3 sobama;
  • Posjeta Bolonji i Padovi;
  • Organizacija putovanja i vodička služba;

U cijenu programa nije uključeno;

  • Putničko-zdravstveno osiguranje – 2,00 KM po danu/osobi do 60god.;
  • Lokalne turističke takse (plaćaju se na recepciji) cca 3,00 EUR po osobi po danu;
  • Fakultativni izleti – koji će biti ponuđeni u toku putovanja (tour Firenca 25,00 EUR, Pisa 30,00 EUR, Cinque terre 40,00 EUR);

Napomena: ulazak u R Italiju uslovljen je potrebnim dokumentima COVID:

  • Negativan antigenski ili PCR test ne stariji od 48 sati
  • Primljene 2 doze vakcine