Cijene na web stranici su informativnog karaktera, molimo da za konačnu/tačnu cijenuu i raspoloživost kontaktirate agenciju

Švicarska / bus – 7 dana

ZURICH – BASEL – LUZERN – LUGANO – MILANO – VERONA

7 dana 4 noćenja sa doručkom

CIJENA PROGRAMA – 679,00 KM

Plan programa

1

1.i 2.dan Sarajevo - Zurich

Polazak ispred Zemaljskog muzeja u Sarajevu u poslijepodnevnim satima cca  16:30h. Noćna vožnja uz pauze po potrebi grupe. Dolazak u Zurich u podnevnim satima. Smještaj grupe u hotel iza 14:00h. Kraći odmor. U pratnji vodiča kratko upoznavanje sa glavnim znamenitostima: Niederdorf, Schipfe, Lindenhof, Crkva Sv. Petra sa najvećim satom u Evropi, simbol grada – Grossmünster, kip Karla Velikog , vitraž Augusta Giacomettia, Fraumünster sa vitražima Marc Chagalla. Slobodno vrijeme za individualne aktivnosti. U večernjim satima mogućnost za fakultativano krstarenje brodom po ciriškom jezeru sa pogledom na grad, pogled na ciriška sela i snijegom prekrivene vrhove Alpa. Povratak u hotel. Noćenje.

2

3.dan Basel ili Europa park

Doručak. Mogućnost za fakultativnu posjetu Baselu. Po dolasku šetnja starim gradom: brdo Reinsprung sa Katedralom u kojoj je grobnica Erazma Roterdamskog, zgrada suda i Marktplatz, Mittlere Brücke/Schifflände - prvi most preko Rajne, fontana Jeana Tinguelya, gradska vrata Spalentor. Ili mogućnost za fakultativni odlazak u pravcu gradića Rust, gdje je smješten poznati EUROPA PARK (koji pruža jedinstven doživljaj i koji je okarakterisan kao jedan od najboljih zabavnih parkova). Cjelodnevna animacija i program. Povratak u u Zurih u večernjim satima. Noćenje.

3

4.dan Luzern - Lugano - Milano

Doručak. Odjava iz hotela, te vožnja u pravcu Luzerna. Po dolasku razgledanje ”povijesne kolijevke” Švicarske: stari gradski trgovi, gradska vijećnica, Vodeni toranj, slavni zatvoreni most Spreuerbrücke i Kapellbrücke, kulturno-kongresni centar Jeana Nouvela - čudo high-tech arhitekture. Slobodno vrijeme za indiviudalne aktivnosti. Nastavak putovanja do Lugana, usputno zadržavanje za kratki predah od putovanja, šetnja uz jezero, luksuzne ulice i raskošne fasade dočarat će vam Lugano, grad iz bajke. Odlazak u razgledanje grada pješice i u pratnji vodiča: Katedrala sv. Lovre, Piazza Ciochara, Piazza della Reforma, Casino, Palazzo Civico - Villa Cianni, Parco Civico, Museo Cantonale del Arte. Slobodno vrijeme za vlastite aktivnosti. Vožnja u pravcu Milana. Dolazak u Milano u večernjim satima. Smještaj u hotel. Slobodno vrijeme. Noćenje.

4

5.dan Milano

Doručak. Slobodno vrijeme za odmor. Fakultativna posjeta gradu i obilazak: palata porodice Sforezo, poznate milanske Skale, Galerija Vitorio Emanuele, Milanska katerdrala, nastavak razgleda grada i slobodno vrijeme za kupovinu i šetnju svečano ukrašenim ulicama i trgovima. Svakako posjetiti ćete ulicu Via Monte Napoleone, u kojoj se nalaze poznati dizajnerski dućani: Armani, Dolce&Gabbana, Etro, Prada, Valentino, LV, Ferre i drugi. Slobodno vrijeme za samostalne aktivnosti. Povratak u hotel. Noćenje.

5

6.i 7.dan Verona - Gardaland - Sarajevo

Doručak. Odjava iz hotela. Vožnja do grada Verone. Prilika da posjetite jedinstven grad poznat po slavnom ljubavnom paru Romeo i Juliji. Posjeta: Piazza Bra, Piazza de la Erbe, Arena, kuća Julije. Uz objašnjenja nakon predviđenog obilaska slobodno vrijeme. Mogućnost za fakultativni odlazak u GARDALAND: cjelodnevna animacija, zabava i razonoda u atraktivnom parku sa mnoštvom atrakcija. Sa svojih preko 2,8 miliona posjetilaca godišnje je sigurno razlog za neizostavnom posjetom, a svakako najznačajnije atrakcije će Vas ostaviti oduševljenim (Blue Tornado, Magic mountain, Space Vertigo i mnoge druge)...Prilika da uživate u svim atrakcijama koje su Vam na raspolaganju (ulaznica obuhvata sve atrakcije koje se nalaze unutar parka, izuzev onih gdje je to navedeno da nije uključeno u cijenu). Polazak iz Verone u poslijepodnevnim satima. Noćna vožnja uz pauze po potrebi grupe. Dolazak u Sarajevo u jutarnjim satima. Kraj programa.