Cijene na web stranici su informativnog karaktera, molimo da za konačnu/tačnu cijenuu i raspoloživost kontaktirate agenciju

POLJSKA - KRAKOV

ORGANIZOVANO BUSPUTOVANJE 

NA BAZI 6 DANA 3 NOĆENJA SA DORUČKOM

POLASCI 19.06.2022. / 03.09.2022.

Bivši poljski glavni grad zadržao je do danas najviše historijskih spomenika u svojoj zemlji. Gotička katedrala iz 14.st., dvorac u kojem su stolovali poljski kraljevi, Stari grad sačuvan prema srednjevjekovnom uličnom planu, Glavni trg, crkva sv. Marije i zdanja Jagiellonskog univerziteta među najstarijima su u Evropi – svi se nalaze na UNESCO popisu. Svake godine ovaj grad posjeti između tri i četiri miliona turista, a poseban duh daje mu i preko 100.000 studenata Jagielonskog univerziteta.

PROGRAM PUTOVANJA

PROGRAM PUTOVANJA

1.i 2.dan odredište – Krakow
Polazak ispred dogovorenog mjesta u večernjim satima. Noćna vožnja preko Mađarske i Slovačke uz pauze po potrebi grupe. Dolazak u Krakow u podnevnim satima. Smještaj u hotel. Nakon kraćeg odmora mogućnost za fakultativno razgledanje grada u pratnji vodiča: Brdo Vavel sa srednjovjekovnim kraljevskim dvorcem i katedralom, Barbakan, ostatke starih gradskih zidina (cvijetna vrata), Jagielonski univerzitet... Slobodno vrijeme za individualne aktivnosti. Povratak u hotel. Noćenje.

3.dan Krakow - Auschwitz
Doručak. Mogućnost fakultativnog odlaska u Auschwitz - koncentracioni logor iz II.- Svjetskog rata koji se nalazi na UNESCO-voj listi zaštićene svjetske baštine. Obilazak i drugog dijela koncentracionog logora Birkenau u kojem je sniman film „Šindlerova lista“. U poslijepodnevnim satima povratak u Krakow. Slobodno vrijeme za indiviudalne aktivnosti. Gradski trg, neka od mnogobrojnih pivnica, restorana... Noćenje.

4.dan Krakow – Wielizcka
Doručak. Mogućnost za fakultativni obilazak rudnika soli Wielizcka (Velićka) koji je star preko 700 godina i koji je još jedna znamenitost pod zaštitom UNESCO-a. Obilazak rudnika soli uz spuštanje na dubinu od 135m., obilazak predivnog jezera i plesne dvorane, te kraljevske kapele napravljene od soli. Povratak u hotel. Slobodno vrijeme. Noćenje.

5.i 6.dan Krakow – odredište
Doručak. Odjava iz hotela. Slobodno vrijeme za shopping. Polazak prema BiH u poslijepodnevnim satima. Noćna vožnja preko Slovačke i Mađarske uz pauze po potrebi grupe. Dolazak na odredište u prijepodnevnim satima.

CIJENA PROGRAMA

CIJENA PROGRAMA PO OSOBI 299,00 KM

U cijenu programa je uključeno:

  • Prijevoz modernim autobusom na relaciji Sarajevo-Krakow-Sarajevo (WC, klima, TV-audio-dvd);
  • Smještaj u Krakowu, u hotelu 3* (hotel Apis ili sličan) na bazi 3 noćenja sa doručkom u 1⁄2, 1/3 ili 1/4 sobama;
  • Organizacija putovanja i vodička služba;

U cijenu programa nije uključeno:

  • Putničko-zdravstveno osiguranje 2,00 KM po danu/osobi do 60god.;
  • Fakultativni izleti i ulaznice za muzeje (rudnik Vielicka 25,00 EUR, tour Krakow 15,00 EUR, Auscwitz 25,00 Eur...)
  • Individualni troškovi;
  • Manipulativni troškovi agencije 10 KM po rezervacije

ULAZAK U POLJSKU

Za ovo putovanje vrijede Opći uslovi putovanja organizatora putovanja
 -  Ulazak u Poljsku COVID: Dokaz o primljene 2 doze vakcine: Moderna, Astra Zeneca, Pfizer,
Johnsson...