PROGRAM PUTOVANJA

1. DAN, 28.09.2023. (ČETVRTAK), SARAJEVO – BANJA LUKA
Polazak sa odredišta u u 19.00h. Vožnja modernim Centrotransovim autobusom na relaciji Sarajevo – Zenica – Doboj – (Banja Luka) – Zagreb – Ljubljana – Salzburg. Noćna vožnja.

2. DAN, 29.09.2023. (PETAK), SALCBURG
Dolazak u Salcburg u prijepodnevnim satima. Po dolasku u Salcburg slijedi razgledanje grada pješice: Katedrala, Franjevački samostan, Nadbiskupska palata, Mocartova rodna kuća, raskošni park Mirabel sa veličanstvenim pogledom na palatu. Slobodno vrijeme. Fakultativni obilazak Helbrun palate i magičnih fontana, izgrađenih početkom XVII vijeka po nalogu princa Markusa Sitikusa kao ljetnja rezidencija, u podnožju planine Helbrun (uz doplatu 25 EUR/minimum 25 putnika). Smještaj u hotel u popodnevnim satima. Slobodno vrijeme. Noćenje.

3. DAN, 30.09.2023. (SUBOTA), SALCBURG – MINHEN – SALCBURG (OKTOBERFEST)
Nakon ranog doručka slijedi odlazak do Minhena (cca 150km). Po dolasku u Minchen, slijedi kraće razgledanje centra grada uz Trg Marienplatz, a zatim odlazak do Oktoberfesta. Oktoberfest je najveća narodna pivska fešta na svijetu. Tradicija je započeta 1810. godine pozivom građanima Minhena da pred gradskim vratima prisustvuju svečanostima održanim povodom vjenčanja princa Ludwiga i princeze Therese von Sashen-Hildburghausen. Od tada festival se održava skoro svake godine osim u razdoblju od 1854. do 1873. godine zbog velike epidemije kolere, kao i za vrijeme dva svjetska rata. Svake godine milioni gostiju iz cijelog svijeta posjete festival na livadi Theresienwiese pod šatorima udaljen svega 20 minuta pješice od centra grada. Bogata ugostiteljska ponuda, pivo i bavarski pereci, muzika, ringišpili i različite atrakcije uz goste iz cijelog svijeta čine Oktoberfest jednim od najpoznatijih njemačkih godišnjih festivala. Slobodno vrijeme za ručak i uživanje u bavarskoj prijestonici. U 22.00h slijedi povratak u Salzburg. Noćenje u hotelu.

4. DAN, 01.10.2023. (NEDJELJA), SALCBURG – GRAC – BIH
Nakon doručka slijedi odjava iz hotela i nastavak putovanja do Graca. Po dolasku u Grac oko podneva, slijedi kraće upoznavanje sa centrom grada i slobodno vrijeme za individualne aktivnosti. U popodnevnim satima slijedi povratak prema Bosni i Hercegovini. Vožnja preko Slovenije i Austrije uz usputne pauze. Dolazak na polazište u ponedjeljak 5. dana putovanja u ranim jutarnjim satima (zavisno od uslova na putu i graničnih formalnosti).

CIJENA

CIJENA OBUHVATA:
Bus prijevoz na relaciji Sarajevo-Salcburg-Minhen-Grac-Sarajevo prema programu putovanja  
2 noćenja sa doručkom u dvokrevetnoj ili trokrevetnoj sobi u hotelu Oekotel 3* ili sličnom u Salcburgu,  
Razgledanje Salcburga, Minhena i Graca prema programu putovanja  
Usluge pratioca putovanja tokom putovanja

CIJENA NE OBUHVATA
PZ osiguranje 10,00 KM (obavezna doplata),  
Osiguranje od otkaza putovanja (99,00 KM; pokriva povrat svih uplaćenih sredstava izuzev police osiguranja)
Boravišne takse (2,00/eur/osoba/noćenje, ukupno 4 EUR hotel 3*)  
plaća se pratiocu grupe prije prijave u sobu,  
Doplatu za jednokrevetnu sobu 109,00 KM * Popust za jedno dijete do 6 godina (na krevetu sa roditeljima) – 150 KM

VAŽNE INFORMACIJE:
Treći krevet u sobi je pomoćni ležaj manjih dimenzija  
Organizator putovanja može promijeniti redoslijed obilazaka u slučaju nepredviđenih okolnosti (npr. kašnjenje na graničnim prijelazima, tehnički kvar na autobusu, saobraćajna nesreća na cesti), ili usljed više sile (vremenske neprilike i sl). * Kalkulacija je rađena na bazi minimum 40 putnika. * Agencija ne snosi odgovornost za eventualne drugačije usmene informacije o programu putovanja.