Cijene na web stranici su informativnog karaktera, molimo da za konačnu/tačnu cijenu i raspoloživost kontaktirate agenciju

ISTANBUL

8 dana 5 noćenja sa doručkom / autobusom

POLASCI: 01.08.2021.

1.i 2.dan Sarajevo - Istanbul

Polazak iz Sarajeva u 13:00h. Vožnja kroz BIH, Srbiju uz pauze po potrebi grupe. Noćna vožnja kroz Bugarsku. U jutarnjim satima ulazak u Tursku. Nastavak putovanja prema Istanbulu, cca 3h vožnje. Po dolasku u Istanbul, smještaj u hotel. Kraći odmor. Nakon čega slijedi kratko upoznavanje: mjenjačnice, restorani, tramvaji, metroi. Slobodno vrijeme za individualne aktivnosti. Noćenje.

3.dan Dolmabahče dvorac - Krstarenje Bosforom

Doručak. Mogućnost za fakultativno Krstarenje Bosforom - privatnom brodicom u trajanju cca 2h. Odlazak pješice do luke, odakle ćemo započeti jedan od najljepših izleta u Istanbulu, gdje ćete usputno vidjeti: Galata toranj, Galata Most, Dvorac Dolmabahče, Dvorac Čiraan, Mostove koji povezuju dva kontinenta, djevojačku kulu i još mnogo toga. U povratku mogućnost za fakultativnu posjetu Dolmabahče dvorcu u kojem je živjelo posljednjih 6 Sultana. Povratak u hotel. Noćenje.

4.dan Cjelodnevni izlet

Doručak. Mogućnost za cjelodnevni obilazak Istanbula koji započinjemo posjetom muzeju PANORAMA 1453, u kojem imate osjećaj da skupa sa Sultanom idete u Osvajanje Istanbula. Slobodno vrijeme za šetnju i obilazak. U nastavku dana slijedi posjeta popularnom naselju BALAT – koje je poznato po svojim starim šarenim kućicama, u kojem su nekad živjeli Jevreji koji su došli iz Španije. Slobodno vrijeme za slikanje i kahvu. Dan nastavljamo posjetom naselju EYUP, gdje se nalazi i Vidikovac Pierre loti, kao i džamija Ejubija. Slobodno vrijeme za ručak, šetnju, i shopping . Cjelodnevni izlet završavamo posjetom jednom od najvećih tržnih centara u gradu – FORUM ISTANBUL, u kojem možete samostalno posjetiti i jedan od najpoznatijih akvarijuma u Evropi – SEA LIFE. Povratak u hotel. Noćenje.

5.dan Cjelodnevni izlet

Doručak. Mogućnost za cjelodnevni obilazak Istanbula koji započinjemo posjetom muzeju MINIATURK, u kojem ćete vidjeti preko 100 građevina koje se nalaze u Turskoj i Istanbulu u minijaturnom obliku. Nakon toga slijedi prelazak na azijsku stranu, te posjeta jednoj od najvećij i najljepših džamija u Istanbulu - ČAMLIDŽA. Zatim prelazimo na VIDIKOVAC ČAMLIDŽA. Slobodno vrijeme za šetnju, slikanje te uživanje u pogledu na dva kontinenta. U nastavku dana slijedi odlazak na naselje USKUDAR, te posjetu DJEVOJAČKOJ KULI – simbolu grada koji se nalazi između dva kontinenta. Dan zavšravamo posjetom u naselje KADIKOY, jedno od najvećih i najpopularnijih naselja na azijskoj strani grada. Slobodno vrijeme za ručak, šetnju i shopping u ulicama: Sogutlu, Bahariye ili Moda. Povratak prema hotelu. Slobodno vrijeme. Mogućnost za fakultativni odlazak na TURSKO VEČE NA BOSFORU – gdje ćete u trosatnom večernje krstarenje uz poznati show program: ples derviša, folklor, tradicionalni plesovi, trbušne plesačice i dr. Svakako prilika da uz neograničenu količinu pića i večeru uživate na Bosforu. Noćenje.

6.Istanbul - Bursa

Doručak. Mogućnost za fakultativni odlazak u Bursu - prvu prijestolnicu Osmanskog Carstva. Po dolasku obilazak Turbeta Sultana Osmana i njegovog sina Orhana. Posjeta Vidikovcu Tophane. Nakon čega se spuštamo u stari dio grada, posjećujemo Ulu džamiju i Grand Bazar. Slobodno vrijeme. Povratak prema Istanbulu u poslijepodnevnim satima. Dolazak u Istanbul. Noćenje.

7.i 8.dan Istanbul - Edirne - Sarajevo

Doručak. Odjava iz hotela. Polazak prema EDIRNAMA. Po dolasku u Edirne, kratka posjeta džamiji Selimija, te slobodno vrijeme za šetnju čaršijom, shopping i indiviudalne aktivnosti. Nastavak putovanja prema BIH u poslijepodnevnim satima. Vožnja kroz Bugarsku i Srbiju uz pauze po potrebi grupe. Dolazak u na odrediše.

FIRST MINUTE CIJENA 259,00 KM

-za prvih 10 uplata/osoba

CIJENA PROGRAMA 289,00 KM
-rađeno na bazi 35 osoba/uplata

U cijenu programa je uključeno:

  • Prijevoz modernim turističkim autobusom (TV,dvd,audio,klima);
  • Smještaj u hotelu 3* na bazi 5 noćenja sa doručkom u 1/2 i 1/3 sobama;
  • Organizacija putovanja i vodičko osoblje;

U cijenu programa nije uključeno:

  • Putničko-zdravstveno osiguranje 2,00 KM po danu/
  • Fakultativni izleti i ulaznice;
  • Manipulativni trosak rezervacije 10 KM po odrasloj osobi