PROGRAM PUTOVANJA

1. DAN / SARAJEVO – BUDIMPEŠTA / 23.11.2023

Polazak iz Sarajeva u 23:00 sata ispred Zemaljskog muzeja. Vožnja do Budimpešte, sa usputnim zadržavanjem po potrebi grupe. Noćna vožnja.

 

2. DAN / BUDIMPEŠTA / 24.11.2023

Dolazak u Budimpeštu u jutarnjim satima nakon čega slijedi GRATIS panoramski razgled grada u pratnji lokalnog vodiča na našem jeziku: Parlament, Trg heroja, Crkva sv. Stjepana, Crkva kralja Matijaša, Ribarska tvrđava. Poslije 14:00 sati predviđeno je prijavljivanje u hotel. Slobodno popodne za odmor. U večernjim satima preporučujemo kratku šetnju do Vaci Ulce i uživanje u prvom Adventu. Noćenje.

3. DAN / BUDIMPEŠTA / 25.11.2023.

Nakon doručka, slobodno vrijeme za odmor ili fakultativni izlet u St. Andreju. U predvečerje fakultativni odlazak ne vožnju brodom po dunavu, ispod budimpeštanskih mostova u trajanju od sat vremena. Nakon vožnje brodom fakultativni odlazak u čardu na večeru sa programom. Noćenje.

 

4. DAN / BUDIMPEŠTA / 26.11.2023.

Nakon doručka, odjava iz soba. Odlazak u arena šoping centar. Oko 14:00 sati polazak prema Sarajevu, relacijom kao u dolasku. Dolazak u Sarajevo u kasnim večernjim satima.

 

CIJENA

CIJENA PO OSOBI JE 379 KM

ARANŽMAN OBUHVATA:
• Prevoz visokoturističkim autobusom
• Smještaj u hotelu Grand Hungaria 4* u Budimpešti 2 noćenja sa doručkom, u 1/2 I 1/3 sobama
• GRATIS panoramski razgled grada
• Pratilac grupe za minimalno 30 prijava
• Troškovi organizacije putovanja
 

ARANŽMAN NE OBUHVATA:

• Fakultativne izlete:
Vožnja Brodom po Dunavu 25 EUR; All Inclusive večera u Čardi sa programom 44 EUR; St. Andreja 20 EUR
Za izlete minimalan broj prijava za realizaciju 20 osoba.
• Doplatu za 1/1 sobu + 155 KM
• Putničko-zdravstveno osiguranje, lične troškove svakog putnika

 

INFORMACIJE

USLOVI OTKAZA I NAČIN PLAĆANJA:
Prilikom prijave za putovanje potrebno je uplatiti 30% ukupnog iznosa, a ostatak 20 dana prije početka putovanja. U slučaju aranžmana koji se odnose na daleke destinacije kao i za uplate po cijeni ranih rezervacija (Iran, Maroko, Rusija...) prilikom prijave za putovanje potrebno je uplatiti 40% ukupnog iznosa, a ostatak 30 dana prije početka putovanja. Prijava na fakultativne izlete mora se izvršiti prilikom uplate ostatka od ukupnog iznosa putovanja. Prijava za putovanje vrijedi isključivo uz uplatu navedenog depozita. Po uplati depozita primit ćete račun koji je ujedno i ugovor o putovanju. Minimalan broj putnika za putovanje je 30. Ukoliko se na putovanje ne prijavi dovoljan broj putnika najkasnije 5 dana prije početka paket aranžmana putnička agencija je dužna obavijestiti putnika o doplati ili otkazu putovanja. Završne informacije telefonski dostavljamo 2 dana prije prije početka putovanja.

Za otkaz 50 - 40 dana prije polaska: 35% storno troškova; 40-30 dana: 45% storno troškova; za 30-20 dana prije polaska: 55%; storno troškova: 20- 0 dana prije polaska zadržava se puni iznos – osim ako u programu drugacije nije navedeno. Ukoliko putnik prilikom prijave za putovanje predviđa da bi zbog nepredviđenih okolnosti morao otkazati putovanje, a u cilju izbjegavanja troškova odustajanja, tada može uplatiti osiguranje od otkaza. Osiguranje od otkaza naplaćuje se prilikom sklapanja Ugovora te ga nije moguće uplatiti naknadno.

Placanje se moze izvrsiti gotovinom, virmanom, karticno placanje (dodaju se manipulativni troskovi banke)