Cijene na web stranici su informativnog karaktera, molimo da za konačnu/tačnu cijenuu i raspoloživost kontaktirate agenciju

ANDALUZIJA

ORGANIZOVANO BUS PUTOVANJE 

NA BAZI 11 NOĆENJA 12 DANA

POLAZAK 10.09.2022.

BARSELONA + GRANADA + SEVILJA + KORDOBA

Andaluzija (špa. Andalucía) je španjolska autonomna zajednica, smještena na jugu Pirenejskog poluotoka. Nalazi se na obalama Sredozemnog mora i Atlantskog oceana, graniči na jugu s Gibraltarom, na sjeveru s Ekstremadurom i Kastilja-La Manchom, na istoku s Regijom Murcia te na zapadu s Portugalom. Andaluzija je druga španjolska autonomna zajednica, iza Kastilje i Leóna, po površini, a prva po broju stanovnika. Klima Andaluzije je mediteranska, iako nemaju svi predjeli istu klimu. 

PROGRAM PUTOVANJA

1.i 2.DAN BIH – Italija
Polazak u večernjim satima u pravcu Italije ispred Zemaljskog muzeja cca 18:00 sati. Vožnja preko Zenice, Doboja, Banja Luke i Zagreba. Pauze prema potrebi grupe. U prijepodnevnim satima dolazak u okolinu San Rema. Odmor, smještaj. Noćenje.

3.DAN SAN REMO / MENTON – BARSELONA
Doručak. Odjava iz hotela. Slijedi nastavak vožnje prema jednom od bisera Mediterana, Barselona će Vam pružiti nevjerovatnu dobrodošlicu. Dolazak u večernjim satima. Slijedi smještaj grupe u hotel, odmor i mogućnost zajedničkog odlaska do jedne od lokacija poput: Sagrada Familie, La Rambla, Port Barselona... Povratak u hotel. Noćenje.

4.DAN VALENSIJA
Doručak. Odjava iz hotela, te vožnja do Valensije. Po dolasku slijedi razgledanje grada: Korida, Glavna željezničkastanica, trg Gradske kuće, modernistička Centralna pijaca, La Lonha de la Seda-berza svile najznačajnija i najbolje sačuvana građevina iz razdoblja kasne gotike u Evropi, koja je od 1996.god pod zaštitom UNESCO-a, trg katedrale. Na kraju odlazimo do Gotičke kapije koja se nalazi pored korita isušene rijeke Turije koja danas predstavlja zelenu oazu Valensije. Smještaj u hotel, slobodno vrijeme. Noćenje.

5.DAN VALENSIJA – TORREMOLINOS
Doručak. Odjava iz hotela, nastavak vožnje do Torremolinos-a. Po dolasku slijedi smještaj u hotel, slobodno vrijeme za odmor.

6.DAN TORREMOLINOS – GRANADA
Doručak. Fakultativna opcija posjeta Granadi: posjeta tvrđavi Alhambra – jedinstveni i veličanstveni primjer arapske arhitekture na prostoru evropskog kontinenta i zadnje arapsko uporištu na Iberijskom poluostrvu (Palacios Nazaries, Generalife vrtovi, Alcazaba…), spuštanje u donji dio grada: Katedrala s kraljevskom kapelicom, La Alcaiceria, El Albaicin – maurski kvart… Slobodno vrijeme u gradu.

7.DAN TORREMOLINOST – SEVILJA
Doručak. Fakultativna opcija posjeta Sevilji: obilazak parkova Marije Luiz, šetnja do kvarta Santa Kruz i obilazak treće po veličini katedrale na svijetu (u kamenu temeljcu ovog zdanja uklesano je: „Napravićemo nešto za šta će svi na svijetu misliti da smo ludi!”), Kolumbovog groba, kraljevske kapele, oltara… La Hiralde (La Giralda), tornja smještenog odmah uz katedralu. Ovaj, nekada, minaret džamije pretvoren je u crkveni toranj do čijeg vrha se stiže pješke strmom stazom. Sa vrha tornja pruža se nevjerovatan pogled ne samo na Sevilju već i na obod grada i okolne brežuljke. Slobodno vrijeme za individualne programe.

8.DAN KORDOBA
Doručak. Fakultativna opcija: po dolasku u Kordobu vodimo vas u obilazak Meskite (najveće džamije zapadnog Islama srednjeg vijeka – poznata i kao Muzej 1.000 stubova), dvorišta narandži. Ova džamija je po propasti arapskog halifata pretvorena u crkvu. Danas je muzej na listi UNESCO svjetske kulturne baštine. Sagrađena je između VIII i X vijeka, a ono najljepše u njoj je nepregledni niz od preko 850 stubova sa crveno bijelim lukovima od cigle, kamena, jaspisa i granita. Kao i u Sevilji i u Kordobi je postojao veliki jevrejski kvart, jedan od najvećih u Evropi (La Huderija), koju je 1984. UNESCO proglasio svjetskom kulturnom baštinom. U jevrejskom kvartu nalazi se i stara Sinagoga, diskretno smještena usred Jevrejske ulice, sagrađene u mudehar stilu u XIV vijeku. Potvrda je prosperiteta jevrejske zajednice u doba Kordobskog halifata. Ispred sinagoge se nalazi i statua Ben Maimonidesa, jednog od najčuvenijih filozofa svog vremena. Ovo je i grad Hulija Romera, slikara kome su lokalne cigančice bile modeli za lik Bogorodice, ali i grad čuvenog toreadora El Kordobesa, grad uskih ulica i kuća sa karakterističnim unutrašnjim dvorištem (patio). Slobodno vrijeme za šetnju, individualne obilaske. Povratak u hotel. Noćenje.

9.DAN MALAGA
Odjava iz hotela, slijedi obilazak Malage: Plasa de la Mersed, Plasa de Toros, La Malageta, Katedrala, stara jezgra grada, Plasa de la Konstitusion…Slobodno vrijeme za individualne aktivnosti. Nastavak vožnje do Barselone. Slijedi smještaj grupe (okolina). Slobodno vrijeme. Noćenje.

10.DAN Barselona – Azurna obala
Doručak. Odjava iz hotela, slijedi vožnja u pravcu Azurne obale, sa zadržavanjem u Nici, kraći predah od
putovanja, te vožnja do San Rema. Po dolasku, smještaj, odmor.

11. i 12.DAN
Doručak. Odjava iz hotela, slijedi vožnja u pravcu Verone, Padove, do Zagreba. Pauze prema potrebi grupe. Dolazak na odredište u ranim jutarnjim satima. Kraj programa.

CIJENA PROGRAMA

CIJENA PROGRAMA PO OSOBI 925,00 KM

U cijenu je uključeno:

 • Prijevoz modernim autobusima turističke klase (klima, tv-dvd, wc...),
 • Smještaj na bazi usluga noćenje sa doručkom u dvokrevetnim i trokrevetnim sobama:
 • 1 noćenje San Remo / Menton 3*,
 • 1 noćenje okolina Barselone 3*,
 • 4 noćenja Torremolinos / Malaga 3*
 • 1 noćenje okolina Barselone,
 • 1 noćenje Verona / San Remo 3*,
 • Obilasci prema programu,
 • Pratilac putovanja i organizacija putovanja,

U cijenu nije uključeno:

 • PZ osiguranje 2,00 KM po osobi po danu,
 • Lokalne takse u hotelima cca 2,50 EUR (plaća se na recepciji),
 • Fakultativne izlete (opcija će biti ponuđena u toku putovanja),
 • Manipulativni troškovi agencije 10 KM po rezervaciji.

INFORMACIJE ZA ULAZAK

ULAZAK EU: 2 doze vakcine + antigen test ili booster 3 doze vakcine COVID