Cijene na web stranici su informativnog karaktera, molimo da za konačnu/tačnu cijenu i raspoloživost kontaktirate agenciju

ISTANBUL AUGUST

8 dana 5 noćenja sa doručkom

 

PROGRAM PUTOVANJA

TERMIN I PROGRAM PUTOVANJA: 16.08.2020.g.

1.i 2.dan Sarajevo - Istanbul

Polazak ispred Zemaljskog muzeja u Sarajevu u podnevnim satima cca 13:00h. Vožnja kroz Srbiju i Bugarsku uz pauze po potrebi grupe. U jutarnjim satima ulazak u Tursku. Nastavak putovanja prema Istanbulu. Dolazak u Istanbul u podnevnim satima. Smještaj u hotel. Kraći odmor. U pratnji vodiča, lagana šetnja prema kvartu Sultanahmet (Kapaličaršija, Hipodrom, Plava džamija, Aya Sofija (bez ulaznica). Slobodno vrijeme za individualnu šetnju i povratak prema hotelu. Noćenje.

3.dan Krstarenje Bosforom - Dolmabahče

Doručak. Mogućnost za fakultativno Krstarenje Bosforom - privatnom brodicom u trajanju cca 2h. Odlazak pješice do luke, odakle ćemo započeti jedan od najljepših izleta u Istanbulu, gdje ćete usputno vidjeti: Galata toranj, Galata Most, Dvorac Dolmabahče, Dvorac Čiraan, Mostove koji povezuju dva kontinenta, djevojačku kulu i još mnogo toga. U povratku mogućnost za fakultativnu posjetu Dolmabahče dvorcu u kojem je živjelo posljednjih 6 Sultana. Povratak u hotel. Noćenje.

4.dan Cjelodnevni

Doručak. Mogućnost za cjelodnevni fakultativni izlet, koji započinjemo posjetom muzeju Panorama 1453, koji prikazuje osvajanja Istanbula, gdje imate osjećaj da i Vi skupa sa Sultanom idete u osvajanje. Nakon čega prelazimo na azijsku stranu. Posjećujemo novu i najveću džamiju u Turskoj – Čamlidža. U blizini džamije nalazi se i vidikovac Čamlidža, sa kojeg se pruža fascinantna slika grada na dva kontinenta. Slobodno vrijeme za čaj I kahvu. U nastavku slijedi posjeta Muzeju Miniaturk koji sadrži preko 100 minijaturnih građevina koje su Osmanlije gradile u Turskoj, I izvan Turske. Zatim slijedi posjeta kvartu EYUP, odnosno džamiji Ejubija. Slobodno vrijeme za šetnju čaršijom. Dan završavamo posjetom tržnom centru Forum Istanbul. Slobodno vrijeme. Povratak u hotel. Noćenje.

5.dan Topkapi dvorac - Aya Sofya - Orijentalno veče

Doručak. Mogućnost za fakultativnu posjetu Dvorcu Topkapi u kojem je živjelo 25 Sultana Osmanskog Carstva. Posjeta dijelu gdje se nalazi Divan, arhiv, kuhinja, soba blaga, soba gdje se nalazi otisak stopala Poslanika Muhammeda, I dr. vrijedne stvari iz tog perioda. Zatim posjeta dijelu Harema, u kojem su žene vladale. Slobodno vrijeme za indiviudalne aktivnosti ili odlazak na Džumma namaz. Mogućnost za fakultativnu posjetu Aya Sofyi, obilazak u pratnji lokalnog vodiča. Slobodno vrijeme. U večernjim satima mogućnost za fakultativni odlazak na Orijentalno veče na Bosforu, gdje ćete u trosatnom krstarenju uz folklor, trbušne plesačice i tursku kuhinju uživati u gradu na dva kontinenta. Povratak u hotel. Noćenje.

6.dan Prinčevska ostrva

Doručak. Mogućnost za fakultativni odlazak na Prinčevska ostrva, koja su od Istanbula udaljena cca 1h i 15min vožnje brodicom na redovnoj liniji. Po dolasku slobodno vrijeme za šetnju, kupanje ili vožnju biciklima. Povratak u Istanbul. Odlazak na Trg Taksim. Slobodno vrijeme za šetnju i shopping. Povratak u hotel. Noćenje. Ili mogućnost za fakultativni odlazak u Bursu. Prvu prijestolnicu Osmanskog Carstva koja je udaljena od Istanbula cca 150km. Vožnja autobusom i trajektom. Po dolasku posjeta Vidikovcu Tophane, odakle se pruža fascinantna slika grada. Odlazak do džamije Ulu. Slobodno vrijeme. Povratak prema Istanbulu cca 16:30h. Slobodno vrijeme. Noćenje.

7. i 8.dan Istanbul - Edirne - Sarajevo

Doručak. Odjava iz hotela. Polazak u pravcu Edirna. Po dolasku obilazak jedne od najljepših džamija u Turskoj - Selimija, koja je jedno od remek djele najvećeg graditelja Osmanskog Carstva - Mimara Sinana. Slobodno vrijeme za šetnju čaršijom. Nastavak putovanja kroz Bugarsku i Srbiju uz pauze po potrebi grupe. Dolazak na odredište u prijepodnevnim satima.

 

CIJENA

FIRST MINUTE CIJENA – 349,00 KM
-za uplate do 31.07.2020.g.

CIJENA PROGRAMA – 379,00 KM
-rađeno na bazi 35 osoba/uplata

U cijenu programa je uključeno:

  • Prijevoz modernim turističkim autobusom (TV,dvd,audio,klima);
  • Smještaj u hotelu 3* na bazi 5 noćenja sa doručkom u 1/2 i 1/3 sobama;
  • Posjeta Edirnama;
  • Organizacija putovanja i vodičko osoblje;

U cijenu programa nije uključeno:

  • Putničko-zdravstveno osiguranje 2,00 KM po danu/osobi do 60god.;
  • Doplata za jednokrevetnu sobu – 185,00 KM;
  • Fakultativni izleti;
  • Provizija za kartično plaćanja na rate – 8%;
  • Indiviudalni troškovi;