Cijene na web stranici su informativnog karaktera, molimo da za konačnu/tačnu cijenuu i raspoloživost kontaktirate agenciju

Rim – bus / 6 dana - 499 KM

6 dana 3 noćenja sa doručkom

POLAZAK: 27.04.2023.

CIJENA PROGRAMA OD 499,00 KM 
rađeno na bazi 45 uplata/osoba

 

Plan programa

 

1. i 2.odredište – Rim

Polazak ispred dogovorenog mjesta u večernjim satima (cca 17:30h). Noćna vožnja kroz BIH i Hrvatsku uz usputna zadržavanja prema potrebi grupe. Nastavak putovanja prema Rimu. Dolazak u poslijepodnevnim satima. Smještaj u hotel. Slobodno vrijeme za odmor. U večernjim satima po dogovoru sa grupom mogućnost odlaska do centralnog dijela grada (metro/ restorani). Slobodno vrijeme za indiviudalne aktivnosti. Povratak u hotel. Noćenje.

 

3.dan Rim – loko tour

Doručak. Mogućnost za fakultativni @(Rim Loko Tour :18) obilazak Rima u pratnji lokalnog vodiča pješice: Piazza Venezia, spomenik Vittoru Emanuele II, Colosseum, Circus Maximus, rijeka Tibar, odlazak do trga Sv. Petra odakle se pruža pogled na i sjedište Vatikana, odlazak do fontane di Trevi, Via del Corso, Piazza Espagna i mnogih drugih... Slobodno vrijeme za individualne aktivnosti. U poslijepodnevnim satima mogućnost izleta: VATIKANSKI MUZEJI (fakultativno) u pratnji vodiča, gdje ćete otkriti nove dragocijenosti nepreglednog muzeja države Vatikan. Od nevjerovatnih djela, do slika, figura i zbirki najstarijeg svjetskog muzeja od 16 vijeka. Povratak u hotel. Noćenje.

 

4.dan Tivoli

Doručak. Mogućnost za fakultativni odlazak u @(Tivoli:15) Tivoli – gradić koji se nalazi nedaleko od Rima sa posjetom Vili d’Este građevinom koji je pod zaštitom UNESCO-a, a svojom impozantnošću plijeni bajkovitim fontanama i vrtovima jedne od značajnih porodica renesansnog Rima. Povratak u Rim. Slobodno vrijeme za individualne aktivnosti. Noćenje.

 

5. i 6.dan Rim - odredište

Doručak. Odjava iz hotela, slobodno vrijeme. Povratak za BIH oko 12:00 sati. Nastavak putovanja prema BIH uz usputna zadržavanja prema potrebi grupe. Dolazak na odredište u ranim jutarnjim satima. Kraj programa.

 

U cijenu programa je uključeno:

  • Prijevoz autobusom visoke turističke klase (TV, audio-dvd, klima);
  • Smještaj u okolini Rima, u hotelu 3* na bazi 3 noćenja sa doručkom u ½ i 1/3 sobama;
  • Organizacija putovanja i vodička služba;

U cijenu programa nije uključeno:

  • Putničko-zdravstveno osiguranje – 2,00 KM po danu/osobi do 60god.;
  • Turistička taksa – cca 4,00 EUR po osobi/danu; (plaća se direktno u hotelu) ,
  • Fakultativni izleti – koji će biti ponuđeni u toku putovanja (tour RIM 25,00 EUR, Tivoli sa ulaznicama 55,00 EUR, Vatikanski muzeji 55,00 EUR sa vodičem);
  • Individualni troškovi;
  • Provizija za kartično plaćanje-10%;