Cijene na web stranici su informativnog karaktera, molimo da za konačnu/tačnu cijenuu i raspoloživost kontaktirate agenciju

BRIJUNI

 

PROGRAM PUTOVANJA

Termin: 28.04.- 01.05.2023
1. DAN - SARAJEVO – VISOKO - KAKANJ- LAŠVA – TRAVNIK-JAJCE – KLJUČ-BIHAĆ-RIJEKA
Polazak autobusa u večernjim satima ispred Zemaljskog muzeja Sarajevo. Vožnja modernim autobusom u pravcu …sa usputnim pauzama po potrebi grupe.
2. DAN RIJEKA– ROVINJ
Dolazak u RIJEKU u jutarnjim satima. Slobodno aktivnosti ili fakultativni obilazak Rijeke: kulturno-historijske znamenitosti ovog grada. Riječki stari grad omeđen je sa južne strane korzom, koji je središte Rijeke, njena najpoznatija ulica i mjesto javnih događaja. Na sredini korza je Gradski Toranj sa satom, a u neposrednoj blizini se nalazi i palača Wohinz i stara Gradska vijećnica. Slobodno vrijeme.
Nakon obilaska slijedi vožnja prema Rovinju, po dolasku smještaj u hotel. Slobodno vrijeme za individualne aktivnosti (predlažemo obilazak Rovinja). Večera. Noćenje.
3. DAN PULA + BRIJUNI
Doručak. Vrijeme za slobodne aktivnosti ili fakultativni izlet Pula+Brijuni. Po dolasku u Pulu slijedi pješački obilazak grada: Arena (ulaz se plaća), Avgustov hram (ulaz se plaća), Trijumfalna kapija, Gradska vijećnica, građevine austrijske arhitekture, Kaštela (ulaz se plaća), Forum, dvojna vrata i gradski bedemi... Slobodno vrijeme. Nastavak putovanja do Brijuna. Vožnja do Fažane gdje je ukrcaj na brod za NP Brijuni. Vožnja brodom i potom razgledanje Brijuna vozićem uz stručno vodstvo. Brijunski arhipelag obuhvata skupinu od 14 ostrva i otočića izrazite ljepote, čuvene po očuvanoj mediteranskoj vegetaciji i arheološkim nalazištima. Razgledamo Veliki Brijun, najveće ostrvo arhipelaga koji krajem 19. stoljeća austrijski industrijalac Kuperweisser pretvara u mondeno ljetovalište evropskog jet-seta. Povratak u hotel. Večera. Noćenje.
4. DAN ROVINJ – OPATIJA – BIHAĆ – KLJUČ – JAJCE – LAŠVA - SARAJEVO
Doručak. Nakon doručka slijedi odjava iz hotela i gratis posjeta Opatiji. Po dolasku u Opatiju slobodno vrijeme. Nakon toga u predvečernjim satima polazak prema BiH. Dolazak u Sarajevo u kasnim večernjim /ranim jutarnjim satima narednog dana.

 

FIRST MINUTE CIJENA ARANŽMANA 359 KM
 

REDOVNA CIJENA ARANŽMANA 435 KM

 

U cijenu je uključeno:
*Prijevoz modernim autobusom
*2 noćenja na bazi polupansiona (doručak i večera na bazi švedskog stola) u ½ i 1/3 sobi u Turističkom naselju Amarin 4* u Rovinju ( https://www.maistra.com/hr/amarin-rovinj ) ili sličnom hotelu
*Usluge pratioca grupe i kompletna organizacija putovanja
*GRATIS posjeta Opatiji

 

U cijenu nije uključeno:
*Putno zdravstveno osiguranje 8 KM – osobe do 60.god / 16 KM za osobe preko 60. godina do 70 godina
*Fakultativni izleti : Rijeka, Pula + Brijuni (vožnja brodom+ ulaznica u NP Brijuni, vožnja vozom i obilazak u pratnji lokalnog vodiča parka)
*Doplata za jednokrevetnu sobu 150 KM
*Lokalna turistička taksa 2-4 eur po noći po osobi
*Osiguranje u slučaju otkaza od strane putnika (nije obavezno)
*Manipulativni troškovi 15 KM